Linnavaanijat

Yleinen => GameCoffin => Topic started by: A-Yty on August 30, 2006, 07:07

Title: Resident Evil
Post by: A-Yty on August 30, 2006, 07:07
Pääätinpä aloittaa ketjun sarjasta, koska siitä varmasti riittää keskustelua ja täältä varmasti löytyy sarjan faneja. Itse en varsinaisesti faneihin lukeudu, mutta innostuin nyt nelosesta kun rupesin pelaamaan sitä tosissani. Tätä ennen olen pelannut vain kakkososaa, joka onkin loistava. En odottanut paljon aloittaessani uuden pelin kun olin lainannut sen, mutta mentyäni sen kerran läpi menin saman tien Claire-skenaarionkin. Kun kakkonen kerran oli niin hyvä, yritin paria vuotta myöhemmin ruveta pelaamaan sarjaa ensimmäisestä osasta lähtien, mutta enpä sitten paria minuuttia enempää jaksanutkaan.

Käsittääkseni peleissä on ollut zombiteema jo viiden osan ajan, mutta nyt tilanne muuttui ja hyvä niin. Nelonen on nimittäin erilainen. "Zombit" saattavat juosta, heittää teräesineillä tai saada yhtäkkiä juoksupyrähdyskohtauksen. Kuvakulmakin on sopiva. Jotain puolitoista tuntia olen tainnut nyt pelata yhteensä. Sääli, että täällä pelikauppojen tarjonta on niin köyhää. Voisin periaattessa ostaa GC-version, kun se käsittääkseni on tarjouksessa ollut ainakin jossain.
Title: Re: Resident Evil
Post by: venzetti on August 30, 2006, 09:09
DS Liten hankittuani aloitin ensimmäistä kertaa elämässäni pelaamaan Resident Evil ykköstä. Tylsän puoleinen, mutta ihan kiva tunnelma. Aiemmin oon ehkä minuutin kokeillut Saturnilla. Code Veronicaa tuli Dreamcastilla hakattua aika paljon, mutta kyllästyminen iski jossain vaiheessa. Sitä nelosta olisi ihan kiva joskus kokeilla.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Maria on August 30, 2006, 19:07
Omistan kaikki GameCuben versiot. No paitsi siis Code Veronica X:ää joka meillä on PS2:lle. Omistuksessa on myös joku ikivanha PS1 RE hirvittävän ääninäyttelynsä kanssa  :mrgreen:

RE nelonenkin on siis (Limited Edition vielä  :brow: Siis ameriikkalainen) mutta en ole tullut aloittaneeksi uutta peliä vielä kun on niin vino pino muuta pelattavaa...
Title: Vs: Resident Evil
Post by: A-Yty on August 30, 2006, 20:08
Toi nelosen vesiloppari oli kyllä jänskä. Aivan selvästi jokin kunnianosoitus Tappajahaille, musiikistakin päätellen.

Onko tossa remakessa mitään muuta kuin parannetut grafut, äänet jne.?

Nelosen pelaajille (ja vaikka muillekin, ei sisällä spoilereita):

http://www.youtube.com/watch?v=j3RAUxOtUNY (http://www.youtube.com/watch?v=j3RAUxOtUNY)

 :lol:
Title: Re: Resident Evil
Post by: Lumienkeli on August 30, 2006, 22:10
Gamecuben Resident Evil on todellinen remake siinä että kaikki on pistetty uusiksi. No ainakin aika paljon. Jos pelaat itse niin näet, siinä on tosi monta uutta paikkaa ja asioita on muuteltu.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Rachel on August 31, 2006, 23:11
Minä olen pelannut pleikkarilla kolmea ensimmäistä Resident Eviliä ja Remakea Cubella. Resident Evil ykkönen on aina ollut suosikkikauhupelini ja tykkään siitä vieläkin paljon. Kakkonen ja kolmonen eroavat ensimmäisestä osasta jonkun verran ja niitten tyyli ei iskenyt minuun yhtä kovasti, vaikka ovathan nekin tosi hyviä pelejä. Minä kuitenkin seikkailen mieluummin vanhassa kartanossa kuin nykyaikaisessa kaupungissa ja pidän hahmoista jotka käyttäytyvät uskottavasti. Remake näytti todella upealta ja peli kiinnosti muutenkin kovasti, joten tottakai se oli pakko hankkia. Oli kiva päästä pelaamaan Jillillä pitkästä aikaa ja ratkoa uusia arvoituksia. Ja ihailla hienoa grafiikkaa. :D
Title: Vs: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on September 01, 2006, 11:11
Quote from: "Lumienkeli"
Jos pelaat itse niin näet, siinä on tosi monta uutta paikkaa ja asioita on muuteltu.

On vain aika epätodennäköistä että pelaisin tuota alkuperäistä läpi.  ;)
Title: Re: Resident Evil
Post by: venzetti on September 01, 2006, 12:12
Voi hemmetti kun on typerä tuo Deadly Silencen Rebirth -moodi. Lähinnä tarkoitan noita kosketusnäyttöepisodeja. Just tollanen että ängetään nyt joku kosketuspelleily tähän... rikkoo pelin rytmin ihan täysin ja on ärsyttävä. Piti aloittaa uusi peli, tällä kertaa Classic. Kannettavalla olisi kiva jos voisi tallentaa koska vain.
Title: Vs: Resident Evil
Post by: A-Yty on September 01, 2006, 18:06
Yhtäläisyydet SH2:n kanssa sen kun kasvavat tuossa linnassa; tuon Ashleyn raahaaminen ympäriinsä on kyllä venynyt liian pitkäksi,  vähän niin kuin Marian (tosin paljon vähemmän).
Title: Vs: Resident Evil
Post by: A-Yty on September 05, 2006, 20:08
Täytyy kyllä valittaa jonkin verran tuosta nelosen tönköstä ohjauksesta. Varsinaisesti niiden haittaavuus ilmeni tornipomossa. Esimerkiksi kun näkee jo hyvän aikaa ennen iskua että se lonkero meinaa nielaista Leonin ja päättää heti lähteä pakoon niin äijä on hädin tuskin ehtinyt tulosuuntaan kääntyä. Äkkihyppy tai sivuttainliikkuminen olisi tarpeen. En kyllä tykkää muutenkaan tällaisista loppareista, jotka tuntuu kestävän naurettavan paljon vahinkoa olematta haastavia sanan varsinaisessa merkityksessä vaan pikemminkin turhauttavia (erityisesti risoo tuo silloin tällöin ennakoimaton alakertaan nakkaus  ::)
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Vehu on April 16, 2007, 21:09
Löytyy hyllystä:
Psx:
Resident Evil 2
Resident Evil 3

PS2:
Resident Evil Code Veronica X
Resident Evil OB F 2

GC:
Resident Evil Zero
Resident Evil
Resident Evil 4

PC:
Resident Evil 3

DC:
Resident Evil Code Veronica

Eli hirveä fani olen. Pelisarja alkoi kiinnostaa DS:n version jälkeen kunnolla.
Siitä sitten alkoi keräily. OB F2 oli loistava netissä, harmi kun Capcomin piti mennä surkemaan servut..
DC:tä en edes omista, mutta irtosi tuo Code Veronica niin halvalla, että pakko se oli ostaa.
Enää se legendaarinen 1 versio psx:lle niin kokoelmani onkin lähes täydellinen. OB 1:nkin voisi mukaan hankkia..
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Vecekio on April 22, 2007, 01:01
Stressi... eikun Ressi kuuluu suosikkisarjoihin.

Hyllystä.. tai siis kaapista löytyy Cubelle: Resident Evil, Resident Evil 2 (vaikka porttaus onkin niin ei se kamalalta näytä), Resident Evil 3: Nemesis (samat sanat) Resident Evil: Veronica X (oli aivan uusi tuttavuus) ja Resident Evil 4 joka on lainassa... Mahdollisesti pitää hommaya nelosen Wii-edition jahka se rantautuu tänne Eurooppaan ja Umbrella Chronicles myös... RE Survivor oli ihan mukava.

Resident Evil: Deadly Silence löytyy DS:lle, ihan hyvä porttaus ja toimivaa kannettava pahuutta.

Resident Evil Gaiden: Game Boylle tai siis Color pelihän tämä on.
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Vehu on May 08, 2007, 22:10
Quote from: "Vecekio"
Stressi... eikun Ressi kuuluu suosikkisarjoihin.

Hyllystä.. tai siis kaapista löytyy Cubelle: Resident Evil, Resident Evil 2 (vaikka porttaus onkin niin ei se kamalalta näytä), Resident Evil 3: Nemesis (samat sanat) Resident Evil: Veronica X (oli aivan uusi tuttavuus) ja Resident Evil 4 joka on lainassa... Mahdollisesti pitää hommaya nelosen Wii-edition jahka se rantautuu tänne Eurooppaan ja Umbrella Chronicles myös... RE Survivor oli ihan mukava.

Resident Evil: Deadly Silence löytyy DS:lle, ihan hyvä porttaus ja toimivaa kannettava pahuutta.

Resident Evil Gaiden: Game Boylle tai siis Color pelihän tämä on.


Myy Gaiden minulle :brow:
Title: Vs: Resident Evil
Post by: A-Yty on July 13, 2007, 14:02
Viitososasta pukkaa jo traileria E3:n puitteissa.

http://www.gamespot.com/xbox360/adventu ... abs;videos (http://www.gamespot.com/xbox360/adventure/residentevil5/media.html?tag=tabs;videos)

SH5:lla ja RE5:lla näyttisi olevan yhteistä tuo valoisa ympäristö. Yhdessä välissä SH: Originsiin kaavailtiin RE4:n tähtäyssysteemiä  :hmm:
Title: Vs: Resident Evil
Post by: A-Yty on August 01, 2007, 17:05
http://gamepolitics.com/2007/08/01/afri ... 5-trailer/ (http://gamepolitics.com/2007/08/01/african-womens-blog-critical-of-resident-evil-5-trailer/)

Maailma käy uskomattoman ennalta-arvattavaksi. Mitä en kuitenkaan tule koskaan ymmärtämään, on että tällaiset ihmiset eivät vain tajua pelaavansa järjestelmällisten rasistien pussiin.
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Saeba on September 02, 2007, 03:03
Meikä oli aikanaan todella kova Resident Evil-fani. Siihen asti, kunnes Silent Hillit astuivat elämääni :)

Nelonenkin pitää varmaan hommata jossain vaiheessa, samoin Code Veronica. On siis jäänyt paljon välistä tässä . Kuinkas muuten, onko millaisia mielipiteitä teillä tuosta Zerosta? Onko ihan kannattava ostos, jos nuo muutkin Ressat ovat tähän mennessä maistuneet?
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Ryu Saarva on September 18, 2007, 21:09
Ensinnäkin Resident Evil 4:n voit unohtaa heti jos pidät ressoista ja Silent Hill: stä tunnelman vuoksi, sillä nelonen on puhdas toiminta peli ja huonoin Resident Evil (jos ei lasketa outbreak 1 ja 2:sta...survivoria tai dead aim:iä en ole pelannu, joten en voi todeta niiden surkeutta) toiseksi jos et ole pelannut vielä Veronicaa, niin suosittelen ehdottomasti sitä (mun suosikki resso!), vaikka grafiikat eivät enää tänä päivänä loista niin kirkkaasti kuin dreamcastilla....ja Zero on myös loistava peli ja sisältää sarjan parasta musiikkia, joten varmasti pidät nollastakin jos vanhatkin kelpasivat.
 :[
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Andy on July 21, 2008, 11:11
Sainpa pelailtua RE0:n läpi. Menin tosin Easy-tasolla, joten korkeampaa vaikeustasoa voisi koittaa, kun tilaamani RE1 ei ole vielä tullut. Oli todella hyvä peli tämä, joten harkitsen vakavasti koko RE-kaanonin läpi pelaamista, kunhan rahat vain riittävät.
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Elmina on July 21, 2008, 20:08
Zero taitaa olla se ainoa peli jota minä osaan jotenkuten pelata.  :lol:  Kyllä ne muutkin menee jotenkuten mutta Zero tuntuu helpoimmalta vaikka partnerin AI on joskus aivokuollut...

Eniten tykkään tosin Code Veronicasta.

Nelonen löytyy, kuten Maria sanoi joskus ketjun alussa, hyllystä muttei näytä siltä että minä pääsisin kovin pitkälle. Kaveri pelas sinne kylään asti ja mä totesin että ei helkutti. ...Niin ja se alun taustamusa oli jotain hirveää Silent Hill-wannabe:tä josta sai päänsäryn (huom. en saa yleensä päänsärkyä SH:n taustoista).
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Saeba on August 03, 2008, 23:11
Sitten viime postauksen on tullut hommattua Zero ja Code Veronica, ja molemmat oli kyllä rautaa omalla tavallan.

Zerossa oli hienot grafiikat ja hieno tunnelma kaikin puolin. No, se oli sitä samaa vanhaa Ressaa joten ei siinä mitään, toimii kyllä aina. Tuosta inventaariosysteemin uusimisesta en sitten ollutkaan niin varma. Mielestäni tämä oli entistäkin huonompi. Oli ikävä jättää tavaroita jonnekin, josta ne sitten piti hakea joskus älyttömänkin kaukaa tarvittaessa. Jos tuon "jätä tavarat minne haluat"-mekaniikan lisäksi olis vielä ollut tavara-arkut, olisi kyseessä ollut todella toimiva systeemi. Teleporttiarkuissa vain on omat hyvät puolensa. Mutta tämä on vain pikkunipottamista, laatupeli oli kuitenkin kyseessä ;)

Code Veronica taasen on tarinaltaan selkeästi koko sarjan mielenkiintoisin peli. Tästä pelistä löytyy myös monta muistettavaa pahista, ja aina yhtä coolilla Weskerilla on tässä pelissä suurin rooli kaikista sarjan osista. Haastetta kyllä piisasi, sillä PS2-versiossa ei voinut vaikeusastetta valita ja ite olikin aina välillä aika kusessa mutta jotenkin sieltä sitten aina lopulta selvittiin. Lentokoneessa käytävä bossitaistelu oli pelin TURHAUTTAVIN osuus. Grafiikat ovat periaatteessa hyvät mutta vähän kuivakat ja värittömät, varsinkin kun Zeroon ja remakeen vertaa. No, niistä näkee esirenderoitujen taustojen edut kyllä. Summa summarum, pienistä valituksista huolimatta tämäkin sitä samaa loistavaa Ressaa.
Title: Vs: Resident Evil
Post by: Andy on September 20, 2008, 12:12
Nyt olen tarinajärjestyksessä pelaten Survivorin läpäissyt, ja olen ollut tyytyväinen pelisarjan antoisuuteen. Ei olisi pitänyt tätä päästää aikanaan läpi. Muutama peli olisi vielä pelaamatta.
Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on August 17, 2014, 14:02
http://arstechnica.com/gaming/2014/08/resident-evil-remake-will-itself-get-remade-in-hd/

Ihan jees. Onhan tätä monet vuosia odotelleetkin.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Rod on August 17, 2014, 23:11
Ehdottomasti hankintaan. :jees: Alkuperäistä ei ole tullut tällä vuosituhannella edes pelattua. :o
Title: Re: Resident Evil
Post by: Andy on August 20, 2014, 21:09
Eli tuleeko tähänkin peliin enemmän katsottavaa kuin pelattavaa?
Title: Re: Resident Evil
Post by: P44vo on October 10, 2014, 13:01
P.S. Capcom on hukannut Gamecuben Resi Remaken originaalit matskut. Eli valitettavasti tämä 'uusi' remaken remake tulee olemaan Game Cube klooni, jossa pelin statseja on venytetty HD vaatimuksiin. Eli vähän niinkuin venytettäisiin jonkin vanhan leffan videota laajakangas moodiin, ja sanottaisiin että tämä on nyt tämän elokuvan laajakangasversio. Joten remaken remake ei valitettavasti ole todellakaan sitten mikään true HD remake, sillä sellaista ei voida enää tehdä!

Pp.Ss.3DS:RE Revelations oli muuten vanhanliiton RE nannaa! Senhän saa Xbx Live Arcadellekin, eikö?
Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on October 10, 2014, 15:03
Tuo RE-möhlintähän kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin Silent Hill HD Collectionin moka (yksi sen lukuisista). Harmi sinänsä. Odotin kyllä aika innolla HD-versiota. REmake kyllä löytyy omasta hyllystä, mutta saanenko koskaan aikaiseksi pelata läpi onkin sitten ihan eri juttu.

Revelations näkyi olevan ainakin jossain kirjastossa. Kaukolainaa olisi tarkoitus kysyä jossain vaiheessa. Hyvä kuulla, että RE ei ole aivan täysin itseään kadottanut. Kutososaa pelatessa nimittäin tuli kyllä sellainen fiilis.

nelonen on puhdas toiminta peli ja huonoin Resident Evil

Näin jälkikäteen ajatellen olisi mielenkiintoista kuulla onko Ryu enää samaa mieltä  :mrgreen:
Vitonen meni melkein jo täysin rajan yli, mutta jokin siinä kiinnosti pelaamaan läpi. Kutonen sen sijaan ei oikein enää edes yritä. Taisi joku tekijöistä todetakin, että RE6 on "dramatic horroria survival horrorin sijaan". Mutta kun se horror on oikeastaan jäänyt kokonaan jo pois. Vitosessa sentään oli vielä vähän jäljellä.

Itsellä RE2 oli oikeastaan eka, jonka pelasin kunnolla läpi. Se on tunnelmaltaan aivan eri sfääreissä kuin nelonen, mutta nelosen pelattavuus ja monipuolisuus tekee siitä uudelleenpelattavuudeltaankin sangen korketasoisena.

Silti pidän RE2:ta parhaana "wanhan liiton" Ressuna. Jos kakkosta eivät riivaisi tankkikontrollit, pelaisin sen mielelläni läpi taas kerran. Ehkä ykkösen sijaan kannattaisi tehdä kakkososasta hodariversio.

Edit: Revelationsille näköjään tulossa ensi vuonna jatko-osa.
Title: Re: Resident Evil
Post by: P44vo on October 24, 2014, 10:10
Ootteko lukeneet Ressu mangaa, jota saa R-kiskoilta?
Title: Re: Resident Evil
Post by: Ananaz on October 25, 2014, 10:10
P.S. Capcom on hukannut Gamecuben Resi Remaken originaalit matskut. Eli valitettavasti tämä 'uusi' remaken remake tulee olemaan Game Cube klooni, jossa pelin statseja on venytetty HD vaatimuksiin. Eli vähän niinkuin venytettäisiin jonkin vanhan leffan videota laajakangas moodiin, ja sanottaisiin että tämä on nyt tämän elokuvan laajakangasversio. Joten remaken remake ei valitettavasti ole todellakaan sitten mikään true HD remake, sillä sellaista ei voida enää tehdä!

Vähän jyrkkä näkemys, eikö? :D Alkuperäisten assettien katoaminen nyt ei ole mitään uutta tai varsinkaan japanilaiselle pelifirmalle epätyypillistä, mutta olisi täysin kohtuutonta väittää, etteikö Capcom näkisi valtavasti vaivaa tähän HD-remasteriin, etenkin kun kyseessä on vain parin-kolmenkympin ladattava uudelleenjulkaisu. Pelille on tehty aika paljon enemmän kuin vain venytetty HD:ksi, siis varmaan enemmän "käsityötä" kuin millekään muulle HD-remasterille tähän mennessä.

Vertaus Silent Hill HD:n on myös vähän ontuva, koska sen ongelmat nimenomaan johtuivat käsittääkseni siitä, että alkuperäinen lähdekoodi _oli_ saatavilla, sen sijaan että HD-versiot olisi tehty takaisinmallintamalla (piti oikein wikipediasta tarkistaa termin "reverse engineering" suomennos :P) pelien lopulliset myyntiversiot.  :hehe:

Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on June 14, 2016, 18:06
https://www.youtube.com/watch?v=rxjOFd0YNo0

I'm interested in this.
Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on June 12, 2020, 02:02
https://www.youtube.com/watch?v=oXieZRz3Hlc

Sarja on mennyt melkoista vuoristorataa, mutta vakauttanut itsensä näköjään aika hyvin tuon eräänlaisen aallonpohjan eli kutososan jälkeen. Siis ei tästä nyt vielä voi pelaamisen puolesta mitään sanoa, mutta näyttäisi hyvin samantyyliseltä kuin tuo seiska.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Maria on June 13, 2020, 02:02
Jos tää on 1st person niinkuin 7 oli, en koske.

Muutenki vähän

>lunta
>linna
>kylä
>mitälie ihmissusia

...Siis oliko tää Resident Evil vai Castlevania Lords of Shadow  :wtf:
Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on June 14, 2020, 03:03
Jos tää on 1st person niinkuin 7 oli, en koske.
Mitä muuten tykkäsit seiskasta? Siis muuten kuin että kuvakulma ei napannut.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Maria on June 17, 2020, 05:05
Jos tää on 1st person niinkuin 7 oli, en koske.
Mitä muuten tykkäsit seiskasta? Siis muuten kuin että kuvakulma ei napannut.

En pelannut ollenkaan  :hehe:

Kun ei mun aivot vaan taivu 1st person hommille, niin parempi jättää välistä koko peli.
Title: Re: Resident Evil
Post by: Lumienkeli on December 15, 2020, 23:11
Resident Evil 2 remake oli viime vuonna mun varmasti pelatuin yksinpeli. Kaikki achievementit tuli kerättyä ja pelitunteja varmaan jotain 60. Sitten tuli Resident Evil 3 remake ja siinä keräsin kaikki achievementit 20 tunnissa ja olihan se vähän pettymys. Eniten siksi että peli sisälsi paljon vähemmän sisältöä kuin alkuperäinen, toisin kuin RE2 mikä oli ihan mukava pakkaus. Lisäksi dodge-mekaniikka teki pelistä aika helpon (kuitenkin nightmarella vika bossi oli tosi vaikea ja oli pakko ottaa käyttöön pari lisäitemiä...) Niin ja Nemesis oli jotenkin paljon vähemmän muistettava. Pelin alkupuoli oli parasta Raccoon Cityn keskustassa!

En tiedä mitä odottaa Villagelta. 7 ei munkaan mieleen sopinut kun poikkeaa niin paljon normaalista RE-pelistä. Pelasin muutaman tunnin mutta jotenkin se jäi kesken, pitäisi saada pelattua se läpi ennen Villagea!
Title: Re: Resident Evil
Post by: A-Yty on December 16, 2020, 14:02
REmake kyllä löytyy omasta hyllystä, mutta saanenko koskaan aikaiseksi pelata läpi onkin sitten ihan eri juttu.
Sittemmin pelasin tätä Pleikka Nelosella ja onhan se kaikin puolin upea peli :jees:

En muista pelasinko alkuperäistä koskaan edes kokonaan läpi. Se meni vähän ohitse, koska ei ollut omaa PC:tä vielä tuolloin. Ensimmäinen Playstationkin, jonka hommasin, oli vasta PS2 varmaan vuonna 2003 ja sille oli jo paljon hienommat pelit.