Linnavaanijat

Yleinen => GameCoffin => Topic started by: A-Yty on August 30, 2005, 21:09

Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on August 30, 2005, 21:09
Kakkonen on sarjan paras, ykkönen kakkonen ja kolmonen..noh, ei silkkaa kakkaa, mutta ei kyllä varmaan paraskaan osa. Neljäs on vielä pelaamatta ja taidan vaivautua hakkaamaan kolmosesta vielä ainakin kaksi eri loppua.

Jees, eli pääsin minäkin vihdoin testaamaan paljonpuhuttua ja -parjattua kolmososaa. Metrotunneli oli kuin olikin vähintään niin ikävä kuin osasi puheiden perusteella odottaakin. Ehkä yksi pelin suurimpia kompastuskiviä. Ratkaisu, jolla sieltä pääsee etenemään..se oli sen verran epälooginen, että oli turvauduttava läppäreihin.  :whip:

Kolmosen tarina ei itsessään ole paha, mutta kerrontatapa mättää. Asiat selitetään vähän turhan tarkasti, kun esim. tuo SH-kultti, "The Order", esitellään tarkemmin. Se, että pääosassa on ykkösosasta tuttu Tiedätte-kyllä-kuka, ei ole itse asiassa paha idea jatkolle. Hänhän on ikään kuin Soma Castlevaniassa.

Olisi ollut mukava nähdä Harryn kuolevan hieman..dramaattisemmin (tosin, mieluiten olisin halunnut hänen elävän :|

Harry oli silti mukava nähdä, muodossa jos toisessa. Mutta kun kerta viitsittiin tarinallinen jatko tehdä, olisi hänen voitu sallia edes vilahtaa muistikuvissa tai pitää koskettava jäähyväispuhe Heatherille. "Cheryl..use the necklace.."  :|


Mikä mätti ja pahasti; Heatherin asenne. Hän oli ja on muuten hyvä protagonisti, mutta suhtautuu vähän turhan kevyenoloisesti synkkään harhailuunsa. Esim. ekassa mahdollisessa pelin lopussa se valesäikäytys ei sovi TODELLAKAAN sarjaan, puhumattakaan siitä hiusväriheitosta.

Silti, Heater <3 :blush:

Tosin, Heatherin rautahermoisuutta selittää osaltaan se seikka, että hän on Alessa ja siten tottunut Silent Hillin painajaismaiseen todellisuuteen.

Mikä toimi parhaiten: tunnelma, jumalauta. En olisi uskonut, että kakkosesta onnistuttaisiin vielä parantamaan kuvallisen ja äänellisen maailman muuttamisesta vielä synkemmäksi ja ahdistavammaksi, mutta kolmonen onnistuu siinä. Kakkonen on toki edelleen mielestäni sarjan parhain peli, mutta kolmosen eduksi täytyy lukea (tosin, myös teknologian edistymisen edesauttama) ilmiasu.

Esim,Valtiel kuristamassa "ikuisesti" sairaanhoitajan ruumista ja heiluttaessa punaista verhoa kahden sätkivän jalkaparin edessä on kyllä ehdottomasti yksi mieleenpainuvimpia näkyjä, mitä olen videopelissä ehtinyt näkemään. Hitto, se oli karmivampaa kuin useimmissa kauhuelokuvissa.

Kakkosen suurin plussa: tarina. Paras. Olen selittänyt tämän sen verran monta kertaa, että palaan siihen varmaan uudelleen vasta, kun olen pelannut neljännen läpi. Lyhyesti: upea peli, yksi parhaimmista videopeleistä ikinä.

Ykkönen: kärsii ainoastaan vanhentuneista grafiikoista. Kaikki muu on oikeastaan kuten pitääkin.

Keskustelkaa sarjasta. Mitä olette pelanneet, mitä piditte? Mitä tuumaatte sarjasta ylipäätään?
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on August 30, 2005, 22:10
Olen pelannut ykkösen kerran läpi, kakkosen Xboxilla, PS2:lla sekä PC:llä, ja kolmosta puoleenväliin. Näistä on parhaiten toiminut Silent Hill 2, jossa todellakin on kaikki kohdallaan. Pelikokemus on antoisa varsinkin kun ymmärtää juonen kiemurat. Pakko myöntää, että kakkosen "arkipäiväinen" stoori miellyttää itseäni enemmän kuin ykkösen ja kolmosen kulttipelleillyt.

Ykkösestä jäi parhaiten mieleen synkkääkin synkempi sairaala, ja saman rakennuksen "labyrintti", jossa kaluttiin pelissä aikaisemmin esiintyneiden huoneiden läpi. Kakkosen ympäristö olikin jo mieleenpainuvampi. Maanalainen vankila oli eräänlainen ahdistavuuden huipentuma. Pelissä esiintyvä teloittajahahmo on aivan ykkönen mitä videopelimaailman vihollisiin tulee.

Kolmosessa taisin jämähtää sinne metrokäytäviin, mutta mitä nyt tuli sivusta seurattua, niin ihan kiintoisalta peli näytti, vaikka kakkososasta tuttu sairaala oli aika löyhä ratkaisu. Pakko myöntää että traileria kuukausia ihalleeni vähän petyin, kun se nyrkkeilevä hamehemmo olikin sellainen perusvihulainen, josta selviää ohi juoksemalla.

Nelosen saatan hankkia, jos ostan tuon PS2:n CoDia varten.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Puranne on August 31, 2005, 01:01
Ykkönen on paras kauhupeli mitä on ikinä tehty ja tuskimpa parempaa tullaan koskaan tekemäänkään. Kakkonen tuntui jotenkin laimealta, niin en jaksannut sitä muutamaa tuntia pidempää tahkota. Kolmosta ja nelosta en ole edes kokeillut eikä oikeastaan kiinostakkaan.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on August 31, 2005, 04:04
Minä olen pelannut kaikki Silent Hillit lävitse, ja ööh :) Kakkonen ja kolmonen ovat minun mielestä parhaita.

Silent Hill 1 oli kyllä kaikkein kovin pettymys, oli suuria odotuksia sen suhteen mutta kun oli ensin pelannut lävitse osat 2 ja 3 niin se oli kyllä tylsyyden huipentuma. Alussa on aika jännää mutta samanlaisia nuo kaikki osat on että on joku rakennus tyyliin koulu tai sairaala, ja sitten kolutaan jokainen huone lävitse. Ja sitten on se pakollinen harhailu kadulla tai vastaavassa "labyrintissa" kuten metro. Tarinat on kaikissa ihan ok, ja kakkosessa on paras kun se on sillain ihmisläheisempi.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 01, 2005, 14:02
En varmaan itsekään pitäisi ensimmäistä osaa erinomaisena, jos olisin pelannut ensin jotain myöhemmistä osista.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on September 01, 2005, 15:03
Himottaisi tuo kolmonen, mutta taitaa jäädä Huuto.net ostokseksi. Sitten joskus. Kakkonen on, ja pelasin läpi eli hyvä oli! Ykköstä joskus pelaillut ennen PS2:en julkaisua, ja ruma oli. :P

En muista Silent Hill 2:den juonesta mitään, paitsi sen muijan ja ördäävän läskin. Oliko siinä edes mitään juonta, muutakuin aargh mis mun muija on, aargh joku kolmioäijä & aargh mihin mun pitää mennä seuraavaks? :mrgreen:

Selittäkääs se! :x
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on September 01, 2005, 15:03
Quote from: ""Kultamuna""
Selittäkääs se! :x

[spoiler=:53p2q5jg][spoiler:53p2q5jg]James tappoi muijansa, muttei itsekään hyväksy tekoa, ja palaa kaupunkiin ei ehkä niin järjissään etsimään vaimoa. Pelissä on useita vihollisia ja elementtejä, jotka symboloivat Jamesin tekoja. Vihulaiset lienevät Jamesin mielen tuotoksia. Sivuhahmoilla on myös omat stoorinsa.[/spoiler:53p2q5jg][/spoiler:53p2q5jg]
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on September 01, 2005, 16:04
No huh huh!  :?
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on September 01, 2005, 19:07
Tuossahan se oli hyvin selitetty. Kakkosessa on erittäin "aikuismainen" juoni ja tekee siitä sarjan parhaan osan. Ääniraita on kaunis ja synkkä ja kaikkea. Suosittelen soundtrackia kaikille joilla järkeä päässä on, tai ei :p
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on September 01, 2005, 20:08
No älkää sitten pakottako minua ostamaan SH3:sta! :x
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 01, 2005, 20:08
Quote from: ""Kultamuna""
No älkää sitten pakottako minua ostamaan SH3:sta! :x


Elä osta, mutta pelaa silti.  :brow:
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on September 01, 2005, 21:09
Ei tollasta piratismia tueta! >O
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 01, 2005, 21:09
Quote from: ""Kultamuna""
Ei tollasta piratismia tueta! >O


Piratismia ei tueta.  :weed:
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 02, 2005, 11:11
Quote from: ""Qualtagh""
Quote from: ""Kultamuna""
Selittäkääs se! :x

James tappoi muijansa, muttei itsekään hyväksy tekoa, ja palaa kaupunkiin ei ehkä niin järjissään etsimään vaimoa. Pelissä on useita vihollisia ja elementtejä, jotka symboloivat Jamesin tekoja. Vihulaiset lienevät Jamesin mielen tuotoksia. Sivuhahmoilla on myös omat stoorinsa.


SH1:een ja SH3:een liittyen:

Samaa on vihjattu myös näissä osissa. Ykkösen "kurjin loppu" näyttää Harryn kuolleena maasturin ohjaamossa, vihjaten että kaikki tai ainakin osa tapahtui vain hänen mielessään.

Kolmosessa Vincent ihmettelee (joko kammottaakseen Heatheria tai aidosti yllättyneenä) kun Heather ilmoittaa "tappaneensa hirviöitä". Kun Heather järkyttyy, Vincent väittää vain pilailleensa.

Nelosessa on varmaankin samankaltaisia vihjauksia.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 05, 2005, 20:08
http://www.lotusreaver.com/index.php?section=gal_01 (http://www.lotusreaver.com/index.php?section=gal_01)

Tuo Eddie-kuva on aivan ehdoton.  :mrgreen:
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Rachel on September 15, 2005, 16:04
Silent Hill ykkönen on edelleen ainut SH jota olen pelannut ja minun mielestäni se on erittäin hyvä kauhupeli. Tunnelma on niin ahdistava, etenkin ensimmäisellä pelikerralla, etten ole vastaavaan törmännyt muualla ja juoni on mukavan sekava ja ajattelua vaativa. Jos kakkonen on vielä parempi niin sen kyllä hankin joskus yhtä varmasti kuin muutkin sarjan osat. :)

Olen suunnitellut hankkivani pleikkari kakkosen itselleni synttärilahjaksi tänä vuonna ja sen jälkeen olisi iso urakka ostaa ja pelata kaikki sille julkaistut 2D-tappelupelit ja parhaat kauhupelit. Kunhan saisin ensin luettua kaikki ostamani mangat ja osaisin olla hankkimatta enempää...
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on November 30, 2005, 17:05
Nyt olisi CityMarketissa The Room vaivaiset 19,90 euroa. Tai minullehan tuo on aika paljon. Ostaako vai ei? :|
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on November 30, 2005, 18:06
SH 4 the room sisältää uskomattoman typerää pelattavuutta sillä siinä pitää raahata hitaasti kulkevaa naista perässä puoli peliä ja kävellä ypmäriinsä. Mutta se huone on ihan kiva lisä, minä nautin siitä että oli vankina huoneessa ja myös kummitukset pelotti sillain ettei niitä voinut tappaa. Pelattavuus on siis huononnett reilusti... Mutta on se nyt vähintään yhtä mielenkiintoinen peli kuin muutkin Silent Hillit. 19.90 ei minusta ole ollenkaan paha hinta pelistä! Kestoa sillä on muutaman tunnin ja on siinä pari loppuratkaisua ja ehkä jotain extraa muttei niin paljoa tai kivaa kuten muissa osissa.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on November 30, 2005, 19:07
Sh-pelit ovat omia suosikkejani, mutta ovat hieman liian pelottavia ;) PS2-versio taisi olla CM:ssä 12:90, mutta taisi olla yksittäiskappale.

Pelailen kakkosta sillain harvakseltaan vielä. Nelosessa voi viettää aikaa katsomalla ikkunasta menoa kadulla. Jotenkin tulee mieleen The Ring. Aika omituisia asioita tapahtuu siellä kadulla. Piipahdin myös tunnelin puolella ja tapasin erään naisimmeisen. Tuohon mennessä kaikki ihan OK, jatkosta ei tietoa.

Ykkösestä on myöhempien osien vaikea päästä ohi, vaikka kakkosessa onkin tosi huisaa, kun tapahtumien kulku selviää. Ei ole mikään Pulmunen tuo päähenkilö.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on November 30, 2005, 20:08
Ja juuri se tekee Jamesista mielenkiintoisen päähenkilön.

Alan tosin olla kurkkuani myöten täynnä "antisankareita" nykypeleissä.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on December 02, 2005, 00:12
SH-sarja kyllä pyörii hyvin pitkälti antisankarien varassa. Ovat sellaisia tavan tossunkuluttajia, joilla on sovittamattomia tekoja tunnollaan. Jotenkin James Sutherland on kyllä aivan sankarin nimi, silti.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on December 02, 2005, 00:12
Quote from: ""Christophe""
Jotenkin James Sutherland on kyllä aivan sankarin nimi, silti.


Sunderland. ;)
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on December 02, 2005, 13:01
Niin, no. Veikkaan tuon olevan taas sitä engrishiä ;)

Juuri noinhan se japanilaisen suussa kääntyisi.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on December 02, 2005, 21:09
Antisankareilla tarkoitan synkkiä, ristiriitaisia, ehkä hieman kajahtaneitakin joista ei aina osaa sanoa ovatko he hyviä vai pahoja. James sopii hyvin tuohon kuvaukseen, mutta Harry, Heather ja varmasti myös Henry välttämättä eivät.

Mutta tuo päähenkilöiden tavallisuus on minusta heissä parhainta. Esim. Resident Evilissä pelattavana on yleensä joku sotilas, kommando tai muuten taistelemaan oppinut henkilö ja taskussa on jotain kaksikymmentä kranaattia, kädessä haulikko ja tallessa parantavia esineitä. Ei siinä tule niin pelottava tunne kuin jos kädessä on heiveröinen käsiase tai kömpelö rautatanko ja pelattava hahmo on siviilihenkilö, kuten esim. kirjailija.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Anonymous on December 02, 2005, 21:09
Kaikista maailman paikoista peliplaneetan sivuilla on ollut yllättävänkin korkeatasoista SH keskustelua (kröhöm). SH2 palautti uskoni PS2 laitteena. Muuten koneella on liikaa harmaan massan pelejä. Alkuun etenkin näytti tosi pahalle. Nythän koneelle on jopa hyviä shoottereita (Gradius V).
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Castlebat on December 07, 2005, 19:07
Miekin olen pelannut SH 2:sta, kahdesti läpi, erilainen loppu. In water- loppu paras!

Pyramid head rocks! :whip:
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on December 07, 2005, 19:07
Vieras olin kait sitten minä. Ihan hyvä näin. Peliplaneetta-sivulla käydessä tinafoliohattu on ehdoton suojavarustus mielenhallintasäteitä vastaan.

Onko teillä tavan SH2 vaiko Director's Cut? Directors Cut olisi ollut kirppiksellä ja olisin hakenut sen nyt, kun sai rahaa, mutta eipä ollut enää. Jenkkilässä tuli vielä Gretest Hirs-versiokin, jossa oli vielä yksi ylimääräinen vaihtoehtoinen loppu. Perusversio rocks, I guess.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Castlebat on December 07, 2005, 20:08
Meillä on Silent Hill 2 special 2 disc set. Toinen levy on "Kuinka tehtiin Silent hill 2" ja trailereita... ^^
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on December 07, 2005, 20:08
Juu tuo on tavallaan se perusversio. Mikä juttu oli tuo SH-elokuva, josta oli jossain puhetta? Olen tuosta kuviosta hieman ulkona.
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Castlebat on December 07, 2005, 20:08
Sitä ollaan suunnittelemassa mutta odotuksen eivät ole korkealla... en muista kuka sitä oli tekmässä..
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on December 08, 2005, 04:04
Mulla on Director's Cut. Minkän perkeleen takia siinä ei tullut mukana tuota dokumenttia? Mikseivät julkaisijat voi koskaan ajatella antavansa kuluttajalle täyttä vastinetta rahoille? Miksi Ultimate Editioneiden jälkeen julkaistaan Extreme Editioneita?  :roll:

Tiedän toki vastauksen, mutta on aina kiva heitellä kysymyksiä.  :|
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on December 30, 2005, 18:06
Tässä on vielä elämääkin suurempi kysymys: Minkä takia Uwe Böllin annetaan ohjata elokuvia? Pelielokuvista puhumattakaan :whip:
Title: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on December 30, 2005, 21:09
Ja Paul Andersonin. Erityisesti: miksi sen annetaan ohjata Castlevania-elokuva?  :(
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on April 04, 2006, 20:08
21. päivä tätä kuuta ilmestyy Silent Hill Collection joka käsittää sarjan kolme PS2:lle julkaistua peliä. Eli kauppaan tällöin jos on jäänyt kyseiset Sailarit kokematta.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on April 04, 2006, 21:09
mitä se kustantaa?
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on April 04, 2006, 21:09
Sen verran kuin pelit yleensä kaupassa maksavat.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on April 14, 2006, 20:08
Pätkä elokuvasta. http://www.youtube.com/watch?v=3FRCgWRwF44 (http://http://www.youtube.com/watch?v=3FRCgWRwF44)
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on April 14, 2006, 21:09
Aika hyvin on tuon perusteella saatu pelin tunnelma filmille.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on April 22, 2006, 21:09
(http://http://i39.photobucket.com/albums/e156/ragitagha/adwadwdwa.jpg)

Esim. San Francisco Chronicle kirjoitti:

"Silent Hill has plenty of bad acting, bad dialogue and a confusing plot -- all of which become exponentially more painful when the movie goes on forever."

New York Daily News:

"The worst kind of horror movie: trash that takes itself seriously. "
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on April 22, 2006, 22:10
Joystiqinkin mukaan se on huono:
http://www.joystiq.com/2006/04/21/joyst ... the-movie/ (http://www.joystiq.com/2006/04/21/joystiq-review-silent-hill-the-movie/)
:(
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on April 22, 2006, 22:10
Kriitikoiden teilatessa pätkää, vaikuttaisi siltä että kansa kuitenkin pitää.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Maria on April 22, 2006, 22:10
Näin on, kaikki tuntemani Ameriikan kansalaiset jotka sen on nähneet kehuu maasta taivaisiin.

Taitaa olla vaan tyypillinen "kriitikot ei tykkää eikä tiedä mistään mitään" tapaus.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on April 22, 2006, 22:10
IGN antoi 2.5 tähteä ja sanoi että pahin ongelma on pituus. Elokuva kestää yli 2 tuntia.

Tietenkään 2 tuntia ei olisi ongelma jos leffa on hyvä mutta ilmeisesti ei. Katsominen on kuulemma vaivalloista. Titanicinkin jaksaisin katsoa vaikka monta kertaa päivässä.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on April 22, 2006, 22:10
Toisaalta Amerikassa kansa tykkää kovasti sellaisestakin roskasta kuin Scary Movie 4. Pitää tuo joka tapauksessa käydä katsomassa, oli hyvä tai ei. Luulen että iskee vähän kovempaa jos pelisarja on tuttu.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on April 22, 2006, 23:11
Heii, ei se aivan täyttä roskaa voi olla jos siinä on Leslie Nielsen..8)
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on May 10, 2006, 22:10
http://youtube.com/watch?v=itWfQiSKplw&search=silent%20hill%20origins (http://http://youtube.com/watch?v=itWfQiSKplw&search=silent%20hill%20origins)

(http://http://static.flickr.com/44/144002795_37fbaaa748_b.jpg)
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on May 10, 2006, 22:10
Creepy. Kuuntelen juuri SH2 soundtrakkia.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on May 10, 2006, 22:10
Näytti mielestäni varsin kiinnostavalta tuon trailerin perusteella. Hassua kun PSP:lle tulee.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: -Zero- on July 04, 2006, 20:08
Mikähän mulla on, ku en tykkää yhtään nuista silent hilleistä...
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on July 05, 2006, 20:08
Quote from: "Daretec"
Mikähän mulla on, ku en tykkää yhtään nuista silent hilleistä...

Liian pelottavia? :[
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Maria on July 05, 2006, 20:08
Voipi toki olla ettei Daretec vaan tykkää niistä puzzle hommista. Noitahan tuntuu olevan Silent Hill:eissä enemmän kun äktiöniä/pomotappeluja.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: -Zero- on July 06, 2006, 11:11
Niinp....Ei ne liian pelottavii oo, en vissiin vaan tykkää tommosista huhuu, pööö, swing! peleistä.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on July 06, 2006, 12:12
Jassoo, on sitten se SH colleksuunikin (PS2) kaupoissa. ~60€, ei paha 3:sta pelistä. :brow:
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on July 06, 2006, 13:01
Quote from: "Daretec"
Niinp....Ei ne liian pelottavii oo, en vissiin vaan tykkää tommosista huhuu, pööö, swing! peleistä.

En yritä muuttaa mielipidettäsi, mutta sen verran on sanottava että noin 95 % ajasta SH on tuon vastakohta. Resident Evil on enemmän klaustrofobisen ja äkkinäisen pelottelun esimerkki. Silent Hillissä enin osa pelottelusta tapahtuu sillä mitä ei näe tai kuule.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on July 06, 2006, 15:03
SH2:n alun polku on psykologisen, tuntemattoman ja näkemättömän pelon taidonnäyte kunnon äänentoistolla. Ns. mindfuck on myös iso elementti, kun todellisuuden, ajan ja paikan taju hämärtyy. Loistavaa kamaa.

Itse pelaan juuri aivan täpinöissä Splatterhouse kolmosta Megadrivella. Loistavan pelisarjan upea päätös. Ehkä sellaista hieman helpommin ymmärrettävää splätteria parhaimmillaan. Psykologinen elementti ja lopun yllätys ovat kyllä hienoja.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Kultamuna Classic on July 06, 2006, 16:04
Quote from: "A-Yty"
Silent Hillissä enin osa pelottelusta tapahtuu sillä mitä ei näe tai kuule.

Edelleen sain suurimmat pelkosävärit siitä saatanan kissan naukaisusta SH2:ssa...perkele, melkein tuli kurat housuun. Ei voi ymmärtää. Ja siis tämä ei ollut sarkasmia, vaan totisinta totta. :| Meikä on lähes varma, että oikeasti kuolisin säikähdyksen aiheuttamiin kouristuksiin, jos noin tapahtuisi.   :|
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on July 06, 2006, 16:04
[offtopic] Pitää laittaa linkki maailman parhaan pelisarjan kotisivuille: http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/index.html (http://http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/index.html)

Fanitaidesivulla on paljon helmiä, tässä nyt pari kolme:
http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/worm.jpg (http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/worm.jpg)
http://splatterhouse.classicgaming.game ... use_am.jpg (http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/splatterhouse_am.jpg)
http://splatterhouse.classicgaming.game ... zombie.jpg (http://splatterhouse.classicgaming.gamespy.com/splatetrzombie.jpg)
 
"Jennifer is beginning to smell."
"You are weak. You will never beat me."
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Persläpi on July 10, 2006, 12:12
Mul on tää SH3, on ihan hyvä, mutta arvotukset ovat joskus tylsiä, mutta erittäin hyvin tehty.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on September 05, 2006, 19:07
Silent Hill -leffa vihdoin myös Seinäjoella 15.9. alkaen. DVD:kin tosin on jo tilattavissa.
Title: Vs: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on September 05, 2006, 20:08
Quote from: "Qualtagh"
Silent Hill -leffa vihdoin myös Seinäjoella 15.9. alkaen. DVD:kin tosin on jo tilattavissa.

Just tälleen.  :lol:

Pyörii ykkösessä varmaan viikon. No, vois sen käydä vilkasemas varsinkin jos on tarjouksessa.
Title: Re: Vs: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on September 06, 2006, 08:08
Quote from: "A-Yty"
Pyörii ykkösessä varmaan viikon.

Tai sitten kolmosessa viikonlopun. Suosittelen muuten katsomaan leffan kotona niin voi välillä pitää hengähdystaukoja.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on December 28, 2006, 18:06
Tainnut jokseenkin hyvin menestyä tuo leffa sillä jatkoa on luvassa.

http://www.darkhorizons.com/news06/061226b.php (http://http://www.darkhorizons.com/news06/061226b.php)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on February 22, 2007, 21:09
Silent Hill goes HotD!

(http://http://i39.photobucket.com/albums/e156/ragitagha/silentarc-02.jpg)

"If we run away here, the nightmare won't end!"
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on February 25, 2007, 19:07
Uh oh..kolikkoammunta?  :P Mihin tämä sarja on matkalla?

Origins kuulemma aika paljon komppaa RE4:ää.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Ananaz on April 23, 2007, 11:11
SH-faneja varmaan kiinnostaa tietää, että Climaxin lontoon studio on näköjään sittenkin onnistunut pelastamaan SHOriginsin siltä hirivitykseltä jota firman jenkkistudio oli työstämässä.  :lol:

Ennen:
(http://http://pspmedia.ign.com/psp/image/article/727/727770/silent-hill-origins-20060823054124029.jpg)

Nyt:
(http://http://gameinformer.com/NR/rdonlyres/ED718F1A-6ACD-458D-B12D-13D3A3582FF1/12180/01sh0_12.jpg)

Lisää juttua Game Informerissa (http://http://gameinformer.com/News/Story/200704/N07.0420.1747.34108.htm)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on April 23, 2007, 16:04
Now we're talking!  8)

Tutun näköinen hoitsu. Toivottavasti hirviöitä on keksitty paljon uusia samalla, kierotuneella mielikuvituksella.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on May 12, 2007, 18:06
http://www.youtube.com/watch?v=3HavKBEGp6E (http://www.youtube.com/watch?v=3HavKBEGp6E)

Tuossa Originsin ekat yhdeksän minuuttia.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on July 13, 2007, 04:04
Osa 5 on jo tuotannossa. Vilautusvideo:

http://www.youtube.com/watch?v=fV3-rwyv ... ed&search= (http://www.youtube.com/watch?v=fV3-rwyvJbo&mode=related&search=)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Castlebat on July 13, 2007, 10:10
Wow wow WOW! Tuleeko se siis syyskussa?  :mrgreen:
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on July 13, 2007, 13:01
2008 on tulossa. Sen kummemmin ei vissiin ole vielä aikarajaa ilmoitettu.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on July 14, 2007, 22:10
Näyttää kyllä noissa kuvissa käsittämättömän rumalta. Tai no, PS2 -peliltä.

(http://http://media.1up.com/media?id=3347140&type=lg)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Lumienkeli on July 16, 2007, 00:12
Onhan tuo upea PSP-peliksi. Vai onko tuo oikeasti SH5:stä eikä Originsista?
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on July 16, 2007, 01:01
Quote from: "Lumienkeli"
Onhan tuo upea PSP-peliksi. Vai onko tuo oikeasti SH5:stä eikä Originsista?

Siis, se on Silent Hill vitosesta joka tulee X0:lle ja PS3:lle.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on July 16, 2007, 02:02
Mistäs muusta pelistä taannoin päiviteltiin samaa ja muistaakseni sitten selvisi että vika oli paskoissa kuvissa ja lopullinen laatu oli sitten ihan kunnollista? Vai muistanko ihan väärin?
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on September 02, 2007, 03:03
Hienoa että tulee uusia Silent Hilleja, mutta harmittaa vietävästi että pitää sen takia hommata uusia konsoleita. Mitä enemmän tuosta Originsista on nähnyt videoita, sitä lupaavammalta se on näyttänyt. Tahtoo pelata, ja sen takia on pakko ostaa siis PSP jossain vaiheessa. No, onhan sille toki tulossa Dracula X Chronicles ja uusi God Of War, joten kyllä se ostos on sitten pakollinen. Ainakin jossain vaiheessa. Tulisi rahaakin sitä mukaa kun tulee näitä ostamisen arvoisia pelejä ja konsoleita  ::)

Nelonen oli suoraan sanottuna aika hirveä kokemus, en ole saanut sitä vieläkään pelattua koska turhauduin loppupuolella todella pahasti ja kynnys aloittaa sen pelaaminen uudestaan on kyllä järjettömän suuri.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Ryu Saarva on September 18, 2007, 21:09
Silent Hill 4 on hyvä peli...loistavaa musaa (erityisesti ambient meteli puolelta)...ja vihdoin vähän enemmän haastetta hengissä pysymisen puolelta kiitos zombi haamujen. edelleen lostava ääni maailma ja tunnelma...tosin ohjattavuus oli huono, kun se oli muutettu vähemmän tankkimaiseksi ja toinen huono puoli oli hahmon haavoittamattomuus lähitaistelu aseen erikois hyökkäyksen aikana..ns. pelin kierrätetty toinen puolisko ei itseäni haitannut ollenkaan, alueethan pääsi tutkimaan tarkemmin vaarallisempien vihollisten seurassa.
 :[
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Maria on September 18, 2007, 21:09
Siis hetkinen, PSP:lle on kanssa tulossa Silent Hill? /hidas  :[ Lista alkaakin olla jo kohtuullisen hyvä, muutenkin...
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Ryu Saarva on September 18, 2007, 22:10
Mutta valitettavasti psp:n Silent Hill sekä ps3: Silent Hill on länsimaisten käsien tekoa, mutta ostamisen arvoisia niistä tekee onneksi ainakin Akira Yamaokan musiikki ja äänimaailma.
 :[
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on September 18, 2007, 22:10
Quote from: "Ryu Saarva"
Mutta valitettavasti psp:n Silent Hill sekä ps3: Silent Hill on länsimaisten käsien tekoa, mutta ostamisen arvoisia niistä tekee onneksi ainakin Akira Yamaokan musiikki ja äänimaailma.
 :[

No ainakin ne näyttävät paluulta ruotuun nelosen jälkeen. Vitosesta vaikea vielä mennä mitään sanomaan, mutta PSP-versio näyttää hyvältä ja tuntuu lupaavalta. Kakkosen jälkeenhän mentiin jo hieman alamäkeä. Kolmonen on kyllä hyvä, mutta dramaturgian ja tarinan suhteen jäätiin kakkososasta jälkeen. Nelosesta en viitsisi edes puhua, ärsyttää vain että hyvä käsikirjoitus on menty pilaamaan niin surkealla pelattavuudella. Ehkä olen vain niin surkea peleissä, mutta minua tuo peli ahdisti väärällä tavalla. Mutta ei siinä mitään, nämä ovat makuasioita.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on September 18, 2007, 22:10
Quote from: "Ryu Saarva"
Mutta valitettavasti psp:n Silent Hill sekä ps3: Silent Hill on länsimaisten käsien tekoa, mutta ostamisen arvoisia niistä tekee onneksi ainakin Akira Yamaokan musiikki ja äänimaailma.
 :[

Taisi Team Silent ainakin sarjan nelososasta päätellen masentua luomastaan maailmasta jo siinä määrin, että on ihan hyvä kun sarja saatiin sysättyä jonkun muun tiimin harteille. Vitososassa näemme lisää samaa tauhkaa, ja hahmoja ja juonta kierrätettäneen samaan tapaan kuin eräässä Konamin toisessa kauhuteemaisessa sarjassa.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on December 08, 2007, 18:06
(http://http://i39.photobucket.com/albums/e156/ragitagha/title.jpg)

Lauantai illan ratoksi tarjoan teille jutun tynkää Konamin legendaarisen pelisarjan Silent Hillin mobiiliversiosta. Peli käynnistyy tutulla Konami logolla, jonka jälkeen valitaan Euroopan virallisista kielistä mieleinen. Ruutuun pamahtaa Silent Hill -logo korvia vihlovalla taustametelillä varustettuna. Tuskin on Akira Yamaokan käsialaa. Taustalla näkyy verinen hoitaja-asuun pukeutunut hahmo, taitaa olla jonkinlainen nukke. Peli alkaa perinpohjaisella ohjeistuksella, jonka voi halutessaan ohittaa. Peli alkaa yksinkertaisilla tekstiruuduilla:

"My name is Ben."
"I don't belong here."
"It was thirty years ago they all died..."
"I was spared but then why did I feel an urge to come back to this place?"
"I want to understand... Please, make me understand..."
"Is there something wrong with me?"

Peli toimii esimerkiksi Myst-pelisarjasta tutulla mekaniikalla, eli liikkuminen tapahtuu ruutu kerrallaan. Tästä johtuen pelin grafiikka on yllätävän hienoa ja selkeää, toki pelisarjaan kuuluva rosoinen ilme on tallella. Jokaisessa ruudussa voi esineitä katsoa, tai käyttää. 

(http://http://i39.photobucket.com/albums/e156/ragitagha/1.jpg)(http://http://i39.photobucket.com/albums/e156/ragitagha/3.jpg)

Kun tavaroita katsoo, pelihahmo tarjoaa jonkinlaista kerrontaa. Esimerkiksi kun katsoo kuollutta kasvia Ben sanoo: "This was once a living plant. Now it's just a dead branch in a pot." :lol:

Kohtuu kankeaahan pelaaminen on, mutta suosittelen silti sarjan faneja kokeilemaan, koska sarjan tunnelma on tässä yllättävän hyvin tallella. Minulta saa JAR-filen jos laittaa yksityisviestiä. :)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on December 08, 2007, 19:07
Totta puhuen, olen kaivannut tällaisia Elvira-tyyppisiä kauhuseikkailuja, jotka tuntuvat peruuttamattomasti kadonneen 3D-teknologian ja erityisesti FPS:ien myötä, mutta mikä lie ihmeen buumi on väsätä mobiilipelejä vahvasti profiloituneista pelisarjoista? Ymmärrän hyvin kyllä kaiken maailman lisenssipelit, kuten taannoisen Simpson-pelin, mutta sellaiset kuin CV: OoS ja tämä menevät yli ymmärryksen.

P.S. Laitan sulle YV:n.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on March 17, 2008, 20:08
Ok. Kolmisen tuntia 0riginsin pelausta takana.

Taistelu on muuttunut. Muutaman tehokkuusasteittain nousevan lyömä/ampuma-aseen sijaan on useita nopeasti tai laakista kuluvia aseita. Ei ole kovin luontevaa, että jakoavain mukamas kuluu lyömäkelvottomaksi muutaman nuijitun otuksen jälkeen. Ei hyvä :|

Grafiikka on SH2:n tasoa tai kenties jopa hiukan heikompaakin. Voi toki johtua PSP->PS2-muunnoksesta.

Jotenkin ei vain pelota. En tiedä johtuuko se Yamaokan ottamasta melodisemmasta suunnasta pimeän ambienssikohinan ja häiritsevien huminoiden sijaan vai/ja ei tarpeeksi kieroutuneesta painajaismaailmasta. Vitosta varten kaavailtu "vääristynyt aurinkoinen maisema" kyllä näyttäisi jo toteutuvan vähän tässäkin jo, sillä yleensä ottaen ympäristö on valoisampi kuin missään aikaisemmassa Hillissä. Toki myös SH4:n tapainen protagonistin vallassa oleva painajaismaailman ja normaalin välillä siirtyminen on saattanut vaikuttaa asiaan. On pelottavampaa jos ei voi itse vaikuttaa siihen milloin siirtyy SH-helvettiin.

Hirviöt ovat aggressiivisempia ja ketterämpiä. Jos aseistus olisi pysynyt samana, tämä olisi tervetullut uudistus. Mutta koska ohjauskin tuntuu tönkköytyneen, ei se olekaan niin hyvä. Olen toistaiseksi juossut pakoon kaikkia ököjä, joita on ollut mahdollisuus.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on May 28, 2008, 16:04
Tuli Origins hommattua PSP:lle nyt vihdoin. Tähän mennessä olen ihan tykännyt, sama hieno tunnelma tallella ja päähenkilö on ihan hauskan oloinen tyyppi. Luulot mullistavista uudistuksista lyötiin tosin heti murskaksi kun alussa pääsee koluamaan tutun sairaalan käytäviä. Taistelusysteemi on toimiva, mutta tosiaan rikkoutuvat aseet on erittäin huono idea. Peilisysteemi on ihan kiva idea, ja ainakin tuossa alussa voi kummia tapahtua myös toisessa maailmassa. Hetkeen ei ole tullut Silent Hillissä seikkailtua, joten kyllä tämä onnistuu säikyttelemään ihan kohtuullisesti taas.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Peklo on May 28, 2008, 16:04
Onkos se sairaala sitten Alchemilla vai Brookhaven?

Tuossa eilen palasin pitkästä aikaa sarjan pariin menemällä SH3:n läpi uudelleen. Oli tosi mukava kokemus kun jotkin yksityiskohdat olivat aika hämäriä muistoissa ja grafiikat kyllä ovat upeat vieläkin. Pitäisi varmaan pelata kakkonenkin samantien läpi.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on May 29, 2008, 18:06
Quote from: "Peklo"
Onkos se sairaala sitten Alchemilla vai Brookhaven?

Tuossa eilen palasin pitkästä aikaa sarjan pariin menemällä SH3:n läpi uudelleen. Oli tosi mukava kokemus kun jotkin yksityiskohdat olivat aika hämäriä muistoissa ja grafiikat kyllä ovat upeat vieläkin. Pitäisi varmaan pelata kakkonenkin samantien läpi.

Alchemilla tässä on. Kakkosesta on itselläni parhaat kokemukset, ja eiköhän se ole sarjan paras. Ostin joskus sen huokeaan 74,90 € hintaan, enkä edes tiennyt pelistä juuri mitään. Kolmonen on myös ihan kiva. Näillä näkymin tuntuu että Origins sijoittuu sarjassa sijalle neljä Huoneen pitäessä perää.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on June 17, 2008, 12:12
Hei, voitteko kertoa, mitä kuuluu PS2 Silent Hill Origins pakettiin?

Omani tuli Play.comista ilman kelmua. Mukana oli levy ja ohjekirja. Mitä jäi puuttumaan... :whip:
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on June 18, 2008, 00:12
Muista en osaa sanoa, mutta minulle tulee Play.comista pelit ja leffat jatkuvasti ilman muovikelmua.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on June 18, 2008, 21:09
Origins meni tuossa PSP:llä läpi.

Kierrätystä on harrastettu vähän liikaa kaikilla osa-alueilla, jolloin monet sinänsä hienot tyylikeinot eivät säväytä kuten ensimmäisellä kerralla. Bonusta isokokoisista örmyistä. Vihollisten hyökkäykset takasivat sen, että energiat kuluivat välillä tyhjiin, joskin loppujen lopuksi on liiankin helppoa juosta hirviöiden ohi. Loppuvastuksilta olisi kaivannut enemmän haastetta. Sairaalarakennukset olivat vähän tylsiä, mutta loppua kohden meno muuttuu kiinnostavampaan suuntaan. Myös Travisin tarinaa seuraa mielenkiinnolla. Päästoori taas etenee turhan hitaasti, ja dialogi on ärsyttävän arvoituksellista kun sivuhenkilöt aina yhtäkkiä häipyvät paikalta. Puzzlet olivat ihan jänniä, joskin saattavat vaatia edestakaisin juoksemista. Äänimaailma ei ollut mitenkään ihmeellinen, perussettiä Yamaokalta. Hirviöiden huudot olivat välillä ihan "virkistäviä". Lyhyeksi kokemus jäi, mutta sopii sinällään hyvin PSP:lle.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on June 22, 2008, 01:01
Quote from: "A-Yty"
Muista en osaa sanoa, mutta minulle tulee Play.comista pelit ja leffat jatkuvasti ilman muovikelmua.

Onpas jo aika huono tuuri. Minulle on kerran tätä ennen tullut peli ilman kelmuja ja kerran tuli Platina-versio ilman eri ilmoitusta. Tuollahan on sitten erikseen "Play-Trade", josta voi ostella käytettyjäkin. No, uusi FF Spessu on postissa. Jos se on ilman kelmuja, niin voi voi voi (mitään en oo ottanu). :D
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on June 24, 2008, 18:06
Quote from: "Christophe"
Quote from: "A-Yty"
Muista en osaa sanoa, mutta minulle tulee Play.comista pelit ja leffat jatkuvasti ilman muovikelmua.

Onpas jo aika huono tuuri. Minulle on kerran tätä ennen tullut peli ilman kelmuja ja kerran tuli Platina-versio ilman eri ilmoitusta. Tuollahan on sitten erikseen "Play-Trade", josta voi ostella käytettyjäkin. No, uusi FF Spessu on postissa. Jos se on ilman kelmuja, niin voi voi voi (mitään en oo ottanu). :D

Miksi ette käytä BladDVD:tä, tai Huttia? Eipä ole ikinä mitään ilman kelmuja tullut noista, ja ainakin Hutin hinnat yleensä alempia kuin Playn vastaavat.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on June 26, 2008, 00:12
No, eipä mikään kauppa veny aukottomaan suoritukseen pitkässä juoksussa. Mielenkiintoista kyllä kuulla, miten saman kaupan palvelu voi erota eri asiakkailla (jos ei ikinä ole ollut kelmuja).

Nuo mainitsemani notkahdukset on ainoat kohtaamani ja Playsta tulee tavaraa lähes kuukausittain. Mitään lisäarvoa ei Silent Hillin kelmuista minulle ole, kun ostin pelin pelattavaksi. Edelleen kyllä kiinnostaisi tietää, ettei mitään hienoa julistetta kuulunut pakettiin eli ts.  jäänyt puuttumaan :).

Toinen kova Play on tietty Play-Asia, jonka joka ikinen toimitus on vuosikaudet vastannut odotuksia.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on June 26, 2008, 04:04
Korjattakoon sen verran, että aivan jokainen ei ole tullut ilman kelmuja. Esimerkiksi ainakin Metroid Prime 2 tuli (ja on edelleen) Nintendo-kelmuissaan. Mutta niistä noin 14 tilauksesta jotka olen sieltä tehnyt, 11 on tullut muovittomana. Tiedä sitten onko jollain suomalaisella taholla osuutta asiaan.

Silent Hill 2 lähti 7 eurolla kirpparilta mukaan. Kannet ovat vähän reissussa rähjääntyneet, mutta eivät aivan katastrofaalisen paskassa kunnossa. Jos mukana olisi pitänyt olla juliste, niin sellaista ei kyllä ollut :|
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on June 27, 2008, 01:01
Silent Hill 3 ostin itse kirppikseltä aikoinaan priimakunnossa. Ehkä nämä ei ole kaikkien mieleen? Sekin huolestuttaa, että varmasti monesta kaupasta nämä pelit lähtisi vaikka 7-vuotiaan matkaan hänen sitä halutessaan. Tuon ikäinen tuskin nauttii pelistä ja niinpä se sitten on epätyydyttävä ostos kaikin tavoin. No, mene ja tiedä. Aina silloin tällöin kirppiksiltä löytää lähes uusia ja uudenveroisia pelejä edullisesti. Monet pelikaupat kun ei ota peliä takaisin, jos sinetti (tai kelmu) on rikottu tms.

Kaiken kaikkiaan SH on niitä harvoja aidosti ahdistavia pelejä tänä päivänä. :D. Musiikilla on iso vaikutus tunnelmaan. En ole kaikessa tohinassa PS2 Originsia kerinnyt vielä edes aloittaa, mutta odotukset ovat korkealla.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on July 21, 2008, 12:12
Kyllähän tuo Origins nyt kesken jäi. Ei into riittänyt kovin pitkälle, kun on muutakin (lue: parempaa) pelattavaa juuri nyt. Katsotaan sitten myöhemmin jos tuota jatkaisi.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on August 03, 2008, 14:02
Joo, tuli tuossa itekin hommattua jokin aika sitten Origins PS2:lle. Ja itelläkin jäi kesken, meni hermot siellä mielisairaalassa ja tuntui että löytyi parempaa pelattavaa. Ja kun jokin peli jää tuolleen kesken, niin tietäähän sen että vaikea palata pelin pariin.

Ehkä peli paranee kun pääsee pitemmälle, mutta jotenkin meininki vaan tuntuu innottomalta verrattuna sarjan kolmeen ensimmäiseen osaan. Ja tässä korostuu sarjan heikoimmat jutut oikein urakalla. Jos aiempien pelien "juokse kaduilla ja astu jälleen yhteen rakennuskompleksiin"-rakenne tuntui jonkin verran itseääntoistavalta ja ehkä jopa ärsyttävältä, niin tässä se on sitä vielä enemmän. Mielisairaala kun on koko pelisarjan ärsyttävin kompleksi tähän mennessä, vielä kun pitää risteillä eestaas normaalin ja pimeän maailman välillä. AARGH! Ja kun peli tuntuu vielä aikaisempia pimeämmältäkin niin alkaa taas ahdistamaan peli aivan väärällä tavalla. Kyllä tuota pitäisi jossain vaiheessa yrittää jatkaa, saa nähdä vaan kuinka innostuu siihen tarttumaan.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Q on August 03, 2008, 14:02
Itse läpäisin pelin alle viidessä tunnissa, joten pitkästä väännöstä ei loppujen lopuksi ole kyse. Mielisairaalan kun jaksaa kahlata niin peli on jo puolessa välissä, ja se toinen puolisko on piirun verran mielenkiintoisempi.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on August 03, 2008, 23:11
No niin, päästiinpä Originsissa vihdoin etiäppäin! Motelliin asti tuli pelattua, eli ilmeisesti ei peliä enää kovin paljoa ole jäljellä. Ja totta se oli, teatteri oli huomattavasti mukavampi paikka tutkia kuin mielisairaala. En tiedä tuntuuko vain siltä, mutta ihan kuin pelin loppua kohden jaeltais avokätisemmin kaikkea kivaa health drinkeistä ammuksiin. En kylläkään valita yhtään  :)
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on August 06, 2008, 22:10
Mikas on porukalla fiilikset Silent Hill vitosta kohtaan? Kuitenkin periaatteessa ensimmainen oikea jatko-osa, jonka jenkit tekee, kun Team Silent ei enaa jaksa. Ilmeisesti tulossa ns. faneilta faneille -peli. Eniten vaikutteita otettu kuulemma Silent Hill kakkosesta, eli sarjan parhaasta pelista. Hieno asia, tosin mita nyt noita patkia olen katsellut, niin vahan pelottaa etta tassa taas kerrataan liikaa vanhoja juttuja.

Taisteluun ollaan ilmeisesti enemman panostettu, ja ei pitaisi olla enaa niin kankeaa. Onhan siella Yamaokan Akirakin viela rampyttamassa kitaraa ja neuvomassa. Josko talla kertaa ihan kunnon aaniraitakin saataisiin.

Ensimmaisista shoteista poiketen graffat nayttaa ihan taman sukupolven perustasolta. X0:lle ja PS3:lle sitten joskus.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on August 07, 2008, 15:03
No kyllähän tässä toivotaan että vitonen nostaisi sarjan takaisin suosta johon se on ainakin osittain itsensä upottanut. Nelosessa oli potentiaalia mutta toteutus tökki pahasti ja Origins oli vähän parempi, mutta loppu viimein aika keskinkertainen esitys. Vitonen näyttää kuitenkin lupaavalta, mutta kuten Venzetti tuossa mainitsi niin näyttää siltä että samoja juttuja taas kierrätetään, mikä voi olla hyvä tai huono asia. Itsellä ei sinänsä ole mitään sitä vastaan, jos toimiva pelimekaniikka säilytetään, mutta vastapainoksi on aina kiva sitten nähdä uusia kikkoja. Eniten kuitenkin toivon, että Collective olisi panostanut pelin tarinaan, koska se on tämän sarjan kannalta aika välttämättömyys. Monia pelillisiä lapsuksia on usein antanut anteeksi, jos tarina imee mukaansa ja pakottaa pelaamaan eteenpäin.

Yamaoka saisi muuten hieman ryhdistäytyä, olisi nimittäin mukava vielä saada yhtä muistettava soundtrack kuunneltavaksi kuin sarjan kakkososassa. Kolmosesta eteenpäin on kyllä saatu se tietty SH-fiilis säilytettyä kaikkine ambient-kilinöineen ja kolinoineen, mutta jotain on tuntunut uupuvan, ja ne on niitä hienoja ja välillä hyvinkin melodisia tunnelmabiisejä.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on August 07, 2008, 19:07
Masentaa että Team Silent on ilmeisesti pistänyt hanskat tiskiin. Vaikka 0rigins oli ihan kelvollinen, ei se yltänyt lähellekään ykköstä, kakkosta tai edes kolmosta. En oikein osaa sanoa.

Kierrätys ei periaatteessa haittaa, mutta vaikka pohjaksi otettaisiin esimerkiksi Se Paras eli kakkososa, voi senkin perusideaa monipuolistaa ottamalla yhtä dramaattista käännettä kuin nelosessa.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on August 07, 2008, 21:09
Quote from: "A-Yty"
Masentaa että Team Silent on ilmeisesti pistänyt hanskat tiskiin. Vaikka 0rigins oli ihan kelvollinen, ei se yltänyt lähellekään ykköstä, kakkosta tai edes kolmosta. En oikein osaa sanoa.

Kierrätys ei periaatteessa haittaa, mutta vaikka pohjaksi otettaisiin esimerkiksi Se Paras eli kakkososa, voi senkin perusideaa monipuolistaa ottamalla yhtä dramaattista käännettä kuin nelosessa.

Jostain olisin ollutkin lukevinani, että Team Silentin työntekijät ovat kaikki erinäisten projektien parissa, joten vaikuttaa tosiaan siltä että kyseistä tiimiä ei ole enää olemassa.

Kyllä, nelosen perusidea oli todella mielenkiintoinen ja itse juonikin rakentui kivasti tarjoten ihan mukavat yllätykset loppupuolella. Olisipa vain se varsinainen peli ollut yhtä hyvä kuin sen tarina   :(
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on August 08, 2008, 05:05
Taisin tehdä pikkasen kirjoitusvirheen (ottamalla ---> ottamatta), mutta sanomani meni kuitenkin perille. Eli soisin että tehtäisiin jotain uutta kopioimatta sokeasti vanhaa, mutta menemättä kuitenkin samaan suuntaan kuin nelonen, joka todella oli muutoshenkinen. Valitettavasti sen toteutus oli monilta osin vajavainen. En voi olla tosin miettimättä miten pelin olisi käynyt markkinoilla jos se ei olisi ollut Silent Hill ollenkaan, kuten alun perin oli tarkoitus.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: venzetti on November 25, 2008, 14:02
Silent Hill: Homecoming aloitettu. Heti tuli suoraan kopioutua settiä Jacob's Ladderista ja ekana alueena sairaala. Tunnelma ja graafinen ulkoasu tuntuisi olevan kohdallaan. Aika ruma toki, mutta eipä sillä niin väliä.
Title: Vs: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on November 28, 2008, 00:12
Mitä on lukenut arvosteluita vitosesta, se ei kiinnosta enää oikeastaan yhtään. Sääli. Nelonen ja Origins kyllä jo tuhosivat suurimman innostukseni mutta toiveita ainakin elättelin että vitonen oikeasti palaisi takaisin juurille tehden sen hyvin.  Ehkä jaksan joskus hommata pelin kokeiltavaksi tai jotain, näkee sitten kuinka käy.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Christophe on September 04, 2009, 18:06
Päädyin ostamaan Origins-pelin PSP:lle, kun sitä oli Prisman alelaareissa reilusti alta kympin. Kaikin tavoin onnistunut ostos. Olen lukenut, että Ps2-versio on epäselvän tumma ja huonompi. Niinpä PS2-peli jäi kelmuarkistoon. Viime kesänä tuota pelasin ja oli täysin pelattavissa PSP:llä päivänvalossa.

Mielisairaalaan se taisi jäädä kesken, kun jokin kieppuva tiimalasi haukkasi voimia ja perfektionistina ärsyynnyin. Olisi kiva jatkaa edes yksi SH-peli loppuun saakka, mutta silloin kun ne ei ole liian pelottavia on muuten liian kiire (kuten nytkin). Pitkän ajan jälkeen ei yhtään muista, mitä kesken olevassa pelissä tapahtui ja, jos koitat aloittaa uudelleen alusta, niin muistat kuitenkin liikaa tulevia pelillisiä tapahtumia ja taas ärsyttää.

Pitää varmasti tämä X360 peli taasen alesta kuitenkin ostaa.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on March 31, 2012, 15:03
Menin Homecomingin ekaa kertaa läpi ja sain..UFO-lopun. Ei näin   :facepalm:

Omista valinnoistahan tuo tietty on kiinni, mutta en usko että noilla valinnoilla kovin moni olisi odottanut tuota. Aika pirun antiklimaattistakin loppujen lopuksi. Palkkioksi sain uudella kierroksella melkein heti alussa laserpyssyn, jossa on loputtomat panokset  ::)

Mitä tästä nyt jäi aluksi käteen? No, tämä tuntui aika pirun pitkältä peliltä. Ehkä se osaltaan johtui siitä että ei ollut ihan niin putkijuoksua (tai sitten en vain keskittynyt vihjeisiin tarpeeksi) kuin yleensä. Loppujen lopuksihan SH ei ole mikään hiekkalaatikko tai useiden reittien läpäisymahdollisuuden sarja koskaan ollutkaan. Oikeastaan vain ekassa oli jotenkin todella monimutkaisen oloinen saada muistaakseni paras loppu aikaiseksi (se kun pitää sherlokoida tiensä Kauffmanin moottoripyörälle, josta löytyy pussilinen humehia ja sitten mies itse tulee vihaisena paikalle). Loppuja on aina ollut useampi ja symboliikkaa kiitettävästi, joka on paitsi kannustanut tutkimaan joka sentin koko kaupungista (se kai tuo ykkösenkin työlään parhaan lopun idea oli), mutta myös löytämään vihjeitä ja vertauskuvia tarinaan liittyen sen jälkeen kun koko juonen tietää.

No, nyt vähän hairahduin. Yamaoka on/oli koko sarjan sielu ja ellei vastaavaan äänimaailmaan ja tuottajuuteen kykenevää, melko pakollisesti japanilaista seuraajaa löydy, ei taida Hiljakukkulalla olla toivoa päästä takaisin psykologisen kauhun kuningasasemaansa. Toisin sanoen Homecomingista löytyy ripaus kakkosen ja (enemmän) kolmosen tunnelmaa muutaman nappiin osuneen vihollisen ja äänimaailman ansiosta, joissa näkyy Yamaokan kädenjälki. Visuaalisesti ja audiaalisesti Homecoming on edistystä 0riginsista.

En pane taistelu-uudistuksiakaan täysin pahalla; toiminta ei välttämättä pilaa alkuperäistä henkeä, vaan tuo hiukan vaihtelua pelattavuuteen. Pidin myös siitä että oli syy kantaa erilaisia aseita ympäriinsä; eri vihollisille on tehokkain ase eikä silkka kirveellä murjominen tai panosten suruton räiskintä ollut läheskään aina paras vaihtoehto. Lisäksi aseita tuli käyttää työkaluina, joka sekin oli piristävä lisä.

Taistelu vain toimii melko vammaisesti. Pahimmillaan kolmekin eri vihua saatetaan heittää kerralla kimppuun, jolloin leikkely tai pieksentä käy kiusalliseksi. Monessa vähän ahtaammassa tiloissa kamerakulmat tai esteet pilaavat näkyvyyden. Väistely ja iskujen ajoitus on kuitenkin ideana mielestäni tervetullut, totetus vain sattui ontumaan.

Lisäksi vihollisten nitistämisestä on ryövätty monimerkityksellisyys. Ei ole juuri enää tulkinnanvaraista onko päähenkilö niin sekaisin että näkee tavalliset ihmiset epäinhimillisinä hirviöinä, sillä muutkin päähenkilöt vahvistavat näkevänsä saman ja siirtyvät "Ruostemaailmaan" päähenkilön mukana. Tämä vie myös Hilleissä nerokkaasti tähän saakka esitetyn päänsisäisen, henkilökohtaisen helvetin ominaisuuden pois. Lisäksi ihan oikeita ihmisiäkin esiintyy pelissä vihollisina. Kun mukaan heitetään tiimityöskentelyä, musta poliisimies joka puhuu välillä kuin laimea versio Samuel L. Jacksonista ja vääntää muutaman vitsinkin väkivallan ohessa, särkyvät painajaismaailman illuusiot valitettavan tehokkaasti ja amerikkalainen pekonihampurilainen ja tuhannet buddy cop -elokuvat välähtävät sielun silmissä. Peli on myös tolkuttoman väkivaltainen, joka sekin johtunee "länsimoinnista".

Tarinassa on hyvät ja huonot puolensa. Silent Hillin kirjoittaminen kaikkeen tuntuu hiukan väkinäiseltä useasti ja Alex Shepherd (jotain sukua Marylle..?) on hiukan kirskuvalla tavalla James Sunderlandin kopio. Tästä syystä juonen arvaaminen ei fanille ollut mahdottoman vaikeaa.

Downpour on näkemän ja kuuleman mukaan vielä vesitetympi, joten tältä erää tämä kai jäi viimeiseksi edes jotenkin pelaamisen arvoiseksi Silent Hilliksi. Jotain merkillistä tapahtuu Konamilla.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on August 14, 2014, 16:04
https://www.youtube.com/watch?v=mE0JDQJFbTw

http://bloody-disgusting.com/news/3308004/new-silent-hill-coming-guillermo-del-toro-hideo-kojima/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=new-silent-hill-coming-guillermo-del-toro-hideo-kojima

Tähänkin tarvittiin Kojiman markkina-arvoa, mutta ei sen väliä jos sarja on takaisin japanilaisten hoidettavana. Hyvältä ainakin vaikuttavat lähtökohdat. Siitä onkin aikaa kun viimeksi odotin uutta SH:ta jokseenkin innoissani. Olin jo asennoitunut siihen, että sarja on peruuttamattomasti ruumis.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: Saeba on May 12, 2015, 11:11
Ja nyt se on vissiin tämä Silent Hillsikin peruttu. Konamilla on nyt tällä hetkellä jotain ihme vääntöä menossa kun itse Hideo Kojimakin lähti firmasta lätkimään.
Title: Re: Silent Hill - ketju osa 2
Post by: A-Yty on May 12, 2015, 19:07
Voi olla, että alkavat vetäytyä AAA-pelien tekemisestä kokonaan? Eihän firmalla ole vuosiin ollut mitään suurta panostusta ja rahamagneettia videopeleissä kuin MGS. Toivottavasti myvät sarjansa firmoille, jotka niistä piittaavat. Onhan tässä jo odotettu esimerkiksi Gradius 6:tta jo melkoinen tovi.

Pirun hyvältä näytti kyllä se SH-demo. Ei nyt sinällään innostanut oikeiden näyttelijöiden mallintaminen, mutta kaikki muu kuulosti ja näytti lupaavalta. Nyt kun demo on poistunut PSN:stä, niin on jo ehditty kaupata pleikka nelosia, joissa demo on ladattuna  :doh: