Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (4,59 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • Castlevania – sarjan virallinen aikajana eli listaus pelien tapahtumien vuosiluvun mukaan on vuosien saatossa ikään kuin maalannut itsensä nurkkaan. On esitetty uusia, korvaavia hahmoja ensimmäisten tilalle ja aikaa sitten luovuttu Draculan heräämisestä henkiin vain kerran vuosisadassa… (lue lisää)
 • Peli on yksi ensimmäisiä SNES pelejä, joka ei kuitenkaan paista ainakaan grafiikoiden osalta ympäri peliä. Suuret hahmot ja aikaansa nähden upeat taustat luovat pelaajaan kuin pelaajaan hyvän tunnelman. Castlevaniassa ei aikaisemmin ole nähty näin upeaa grafiikkaa… (lue lisää)

Super Castlevania IV

 • Alusta: Super Nintendo, Wii
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 27.8.1992 (EU) 31.10.1991 (JP)
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

Jälleen on kulunut 100 vuotta siitä, kun Dracula oli edellisen kerran tuhottu Belmont-perheen voimin. Transilvaniassa kuitenkin tapahtuu jälleen; on tehty outoja havaintoja pimeyden olioista.

Kenenkään tietämättä ilkeä joukko ihmisiä pitävät seremoniaa kaupungin ulkopuolella herättääkseen Pimeyden prinssin. Mustat pilvet kerääntyvät taivaalle joukkion pitäessä pakanallisia rituaalejaan. Eikä kauaakaan, kun Dracula ilmaantuu paikalle salamoiden iskiessä ja maan täristessä.

On aika Simon Belmontin kutsua hyvyyden voimat itselleen taistelussa pahuutta vastaan. Mystisellä ruoskalla varustettuna hän kerää rohkeutta valmistautuessaan tulevaan koitokseen…


6 kommenttia

 1. Lord Leviathan sanoo:
  Tässä on peli jonka vaan jaksaa aina pelata läpi uudelleen ja uudelleen. Grafiikka on loistava, ja musiikki luo synkän tunnelman. Ja aina kun theme of simon alkaa soimaan, tiedetään, että Dracula on pahassa pulassa. Todellakin paras CV
 2. Brute the Paladin sanoo:
  Peli on mielestäni käsittämättömän hyvä, mutta pelin helppous hieman häiritsi. Musiikit olivat taas mahtavat, kuten kaikissa Castlevanioissa.
 3. TK sanoo:
  Klassikko totta kai! Vaikka peli ei SNES-kapasiteettia juurikaan venytä (toisin kuin Castlevania 3 veti NESin aivan äärimmilleen), silti loistava tasoloikka / actionpeli
 4. JanneT sanoo:
  Yksi parhaita Castlevanioita tämäkin, toiseksi ensimmäinen Vania mitä itse pelasin (Dracula’s Cursen jälkeen). Vaikeusaste on juuri sopiva ja vanhojen klassikkobiisien rinnalle on sävelletty tukku uusia, mikä on vain hyvä asia.

  Heikkoudeksi mainittakoon hieman tuhnut soundit
 5. Rod Rod sanoo:
  Tämän pelin suurin vahvuus on kieltämättä tunnelmassa, josta päävastuussa on musiikki. Theme of Simon kun pärähtää soimaan, niin se on menoa. Vaikeusaste on ruuvattu kohdilleen ja grafiikka ajaa asiansa. Snes-pelien aatelia.

Kirjoita kommentti

© 2003-2019 Linnavaanijat | Info | Mobiilisivut
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS