Lords of Shadow GamesComissa

Castlevania: Lords of Shadowista on tihkunut lisäinformaatiota GamesCom-tapahtuman myötä. Konamin pressitilaisuudessa esiteltiin pidennetty traileri, ja tuottaja Dave Cox antoi viikonlopun mittaan useammankin lehtihaastattelun.

maskCoxin mukaan peliä on kehitetty alusta asti osana Castlevania-sarjaa. Viimevuotisissa esittelyissä Castlevania-nimi pyyhittiin pois, jotta se ei olisi vienyt huomiota Judgmentin julkaisulta.

Lords of Shadowiin on haettu inspiraatiota sarjan vanhemmista peleistä, mutta juonellisesti se on irrallinen kokonaisuutensa. Tavoitteena on lähestyä suurempaa yleisöä, jolle sarja ei ole entuudestaan tuttu.

Trailerin loppu paljastaa, että Belmontit ovat osa pelin tarinaa. Hehkutetumpi elementti on kuitenkin naamio, jonka sirpaleita Gabriel lähtee metsästämään palauttaakseen vaimonsa takaisin elävien kirjoihin. Naamion tai naamioiden tarkempi vaikutus pelin kulkuun on vielä hämärän peitossa.

Ristiriitaisesti Cox mainitsee pelimaailman olevan avoin tutkimiselle, mutta menon olevan kuitenkin lineaarisempaa kuin Metroidvanioissa. Toisaalta pelin edetessä on mahdollisuus valita erilaisia reittejä. RPG-elementtejä on ilmeisesti karsittu. Puzzleja kuitenkin löytyy. Gabrielin pääase taipuu moneen käyttötarkoitukseen, sillä ruoskaa hyödynnetään myös tasoilla etenemiseen. Super Castlevanian ruoskanheiluttelu tekee comebackin.

Oscar Araujon säveltämällä soundtrackilla kuullaan aidon orkesterin soittoa, ja mukana on myös vaikutteita aiempien Castlevanioiden ääniraidoilta.

Lords of Shadowista on valmiina noin 60 %, ja se julkaistaan vuoden 2010 aikana.

Pidennetty traileri

Konamin pressitilaisuus Gamescomissa

Lähteet: IGN, 1up, MeriStation


×

Hae sivustolta