Castlevania - Arvostelu (PC)

No niin, ilmoitan tähän kärkeen heti, että kyseessä ei ole NES-version arvostelu, vaan vuonna 1990 IBM:lle julkaistu käännös NESin Castlevaniasta.

Aloitetaanpas. Grafiikat ovat muutuneet NES-versiosta (kuinkas muutenkaan) valitettavasti huonampaan suuntaan. Ne eivät enää ole niitä hienoja kuvia, joita NESillä nähtiin, vaan ne on muutettu kulmikkaisi ja epämääräisiksi mömmöiksi. Kyllä tätä katsella jaksaa, mutta siltikin sanon tämän alittavnan itsensä.

Grafiikat olivat huonot, mutta ohjaus vasta kammottava on. Nuolinäppäimistä liikutaan yhäti, mutta lyötinappi on välilyönti ja hyppynappi on enter. Kuvitelkaapa vain kuinka karseaa on ohjata tuommoisella tyylillä. Sormet syyhyävät.
Sitten mennään vielä alemmaksi; pääsemme käsiksi musiikkiin. Vanhat pelaajat tietävät, että ennen vanhaan äänet eivät tulleet kaiuttimista vaan itsestään keskusyksiköstä. Tämä peli sisältää juuri ne kammottavat piipitykset. Olisipa nekin tehty kunnolla, mutta kun ei. Musiikit katkeavat joka väliin, kun käytät ruoskaa, tai isket kynttilää. Kuunnelkaapa vaikkapa ääntä, joka lähtee, kun osut kynttilään. Suorastaan kammottavaa.

Haastetta on laskettu alkuperäisestä versiosta. Pääsyy tähän on se, että pelistä löytyy tallennusmahdollisuus. Itseltäni kesti vähän aikaa tajuta, miten sitä käytetään, kun missään ei kerrottu. Lopulta tajusin loogisen tyylin: Ctrl + S. Toinen helpottava tekijä on se, että Simon liikkuu nopeammin, ja vilkkuu osuman jälkeen pidempään kuin NESillä.

Tämä on varmaankin melko harvinainen peli, joten kaikkien halukkaiden kannattaisi ostaa NES-versio. Tämä käännös on kerrassaan tökerö, mutta eipä Konami sitä olekaan kääntänyt itse. Samainen peli on käännetty myös Amigalle ja Commodore 64:lle.


×

Hae sivustolta