Hahmot - Grant DaNasty

Pelattavana:

Dracula’s Curse
Judgment

Esiintyy:

Symphony of the Night
Portrait of Ruin


Dracula’s Curse (1990) – 1476

Kuolemattoman kreivi Draculan kirous levisi Valakian ruhtinaskunnassa kulovalkean tavoin raunioittaen kyliä ja kaupunkeja, joiden asukkaat muuttuivat Draculan epäkuolleiksi kätyreiksi. Valakian sisämaassa eräs kapinallisten joukko suunnitteli juonta kreivin murskaamiseksi. Heidän inhimillisistä voimistaan ei kuitenkaan ollut vastusta Draculan pimeitä voimia vastaan. Jotkut miehistä revittiin palasiksi, toiset tuomittiin seivästettäviksi. Ehkä kaikkein epäonnisimmat muutettiin kammottaviksi hirviöiksi. Grant DaNasty, huoleton valakialaismies, oli yksi heistä. Dracula murhasi kaikki muut Grantin lähiomaiset, mutta päätti hyödyntää Grantin akrobaattista ketteryyttä, ja asetti tämän vartioimaan yhtä Draculan kellotorneista – kammottavan muodonmuutoksen kokeneena.

Eräänä yönä kellotornin huipulle ilmestyi nuori, vanttera mies okranvärisessä viitassaan. Grant yritti estää miehen etenemisen kohti linnaa, mutta tuloksetta. Ruoskaniskusta Grant lyyhistyi maahan, samalla vapautuen kirouksen otteesta. Ruoskamies esittäytyi Trevor Belmontiksi, joka oli aikeissa tukahduttaa Draculan sorron. Grant kertoi perheensä menettämisestä, ja ilmoitti olevansa halukas auttamaan Trevoria Draculan päihittämisessä. Ketteryydellään Grant voisi auttaa Trevoria monien esteiden yli. Trevor suostui tarjoukseen. Yhtäkkiä kellotornista linnan sydämeen johtanut siltä alkoi romahtaa alas, murskautuen hyiseen järviveteen. Kaksikolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin laskeutua alas tornista, ja etsiä vaihtoehtoista reittiä kuivalta maalta.

Transilvanian yössä vaeltavien Grantin ja Trevorin mukaan lyöttäytyivät myöhemmin myös mystinen vampyyrintappaja Syfa sekä Draculan unohdettu jälkeläinen Alucard. Vaikeuksien kautta joukkio selviytyi vihdoin perille linnaan, ja Draculan viimeiseen kammioon. Kreivi oli nelikolle ennennäkemättömän väkevä vastus, mutta ominaiskykyjään yhdistelemällä he onnistuivat murskaamaan Draculan.

Grant iloitsi avoimesti kostettuaan paitsi kuolleen perheensä, myös tovereidensa puolesta. Hänen kotiseutunsa olisi vihdoin vapautettu Draculan pimeistä voimista. Sekä Trevor että Grant kokivat ystävyytensä suureksi yhteisen taistelun ansiosta. Grant aloitti pian Draculan raunioittaman kotikaupunkinsa jälleenrakentamisen.


Judgment (2009)

Judgmentissa hahmot ovat joutuneet jonkinlaiseen aikapyörteeseen, eivätkä tapahtumat sijoitu sarjan aikajanalle. Pelissä valaistaan hiukan enemmän Grantin tarinaa. Grant oli nähtävästi ihastunut Syfaan, ja oli tästä kateellinen Trevorille. Taistelussa Syfaa vastaan Grant piikittelee Syfalle olevansa muka tämän tuleva aviomies. Peli päättyy siihen mistä alkaakin: Grantia ei tultu muistamaan ainoastaan vampyyrinmetsästäjänä, vaan sankarina, joka jälleenrakensi Valakian.


Grant kuka?

Dracula’s Cursen japanin-versiossa Grantin sukunimi on latinisoitu muotoon Danusty. Myöhemmin julkaistuissa PAL- ja NTSC-versioissa nimi on DaNasty, joka tukee käsitystä ”aavepiraatista”, joksi Grantia länsimaissa myös kutsuttiin. Nimestä on nähty useampiakin versioita translitteroinnin seurauksena, mutta alkuperäinen katakana-kirjoitusmuoto on Guranto Danasuti. Sukunimi on mitä ilmeisemmin viittaus romanialaiseen Danestin hallitsijasukuun. Danestit taistelivat vuosisatojen ajan Valakian ruhtinaan kruunusta läheisen Draculestin suvun kanssa. Viimeksi mainittuja edustaneen Vlad Draculan kerrotaan jopa murhauttaneen Danestilaisia, mikä korreloi hyvin Dracula’s Cursen taustatarinan kanssa.

Etunimi Grant taas juontuu latinan sanasta grandis, joka tarkoittaa (ironisesti) suurta.


Kyvyt, aseistus ja ulkonäkö

Grant on ruumiinrakenteeltaan lyhyt ja kumara, mitä kompensoi muuten sangen lihaksikas ja rähjäinen olemus. Dracula’s Cursessa hän on pukeutunut repaleisesta kankaasta tehtyihin shortseihin tai henkseleillä kiinnitettyihin pitkiin housuihin. Paita päällä Grant nähdään vasta Symphony of the Nightissä. Vakioasuste on punainen päähuivi eli bandanna, joita usein nähdään stereotyyppisillä merirosvoilla. Joissain kuvissa Grantilla on myös korva- tai muita koruja.

Grantin pääaseena on tikari, jota pystyy Dracula’s Cursen japanin-versiossa heittämään, mutta länsiversioissa se pysyy visusti miehen kädessä. Lisäaseina toimivat kirves ja taskukello. Grantin verraten lyhyeksi jäävää hyppyä voi ohjata myös ilmassa. Merkittävämpänä seikkana hän kykenee tarttumaan kiinni seiniin ja kattoihin, ja kiipeilemään näitä pitkin. Grant on myös hieman nopeampi, mutta fyysisesti heikompi kuin pelin päähahmo Trevor.

Symphony of the Nightissa ja Portrait of Ruinissa Grant nähdään loppuvastuksen muodossa yhdessä Syfan ja Trevorin kanssa. Grant roikkuu katossa, heitellen tikareita ja maan tasalla myös kirveitä.

Judgmentissa Grantin ulkonäkö on muuttunut albiinomaiseksi pitkine valkoisine hiuksineen. Yläruumista koristaa luurankomainen, kellertävä haarniska. Olemus on yhtä kyyristynyt ja ketterä kuin ennenkin, mutta kenties huolettomampi ”jahuu”-taisteluhuutoineen. Pääaseena on suurikokoinen heittotähti. Taskussa on myös liuta tikareita, joita voi vyöryttää kuten Richter Belmont ikään. Dracula’s Cursesta poiketen myös pyhän veden läikyttäminen onnistuu.


Merkitys

Grant DaNasty oli sarjan ensimmäinen pelattava hahmo, joka ei ollut Belmont. Kyseessä ei ehkä ollut Dracula’s Cursen tehokkain hahmo, mutta toisaalta Grantilla pääsi pelaamaan jo toisesta kentästä lähtien, ja peliin tuli näin nopeasti uusia ulottuvuuksia.

Monet pettyivät, kun Grantia ei nähty Curse of Darknessissa, mutta ei toisaalta Syfaa tai Alucardiakaan. Judgmentin comeback oli tervetullut yllätys, vaikka miehen ulkonäkö oli parin vuosikymmenen aikana melkoisesti muuttunut. Parhaiten Grant toimii sivuhahmona tai sidekickinä, jollaisena hänet nähdään ehkä vielä Dracula’s Curse -animaatioleffan toisessa osassa.


×

Hae sivustolta