Mistä Castlevanioita ja mihin hintaan

Päivitetty (osittain) 6.8.2017. Hintaopasta ei ylläpidetä. Pääsääntöisesti hinnat ovat nykyisin korkeammalla kuin opasta laadittaessa.

Castlevania-pelit soundtrackeineen ja muine oheistuotteineen on yksi suosituimmista aiheista pelikeräilijöiden keskuudessa. Tavaran hinta vaihtelee parin dollarin pelikaseteista satojen eurojen kolikkopelikabinetteihin. Nettihuutokauppojen myötä melkein mitä tahansa on jatkuvasti saatavilla.

Tämä sivu antaa ohjeistavan kuvan CV-tavaran rahallisesta arvosta keskittyen lähinnä pelien eurooppalaisten versioiden hintoihin. Hinta-arviot ovat hyvin suurpiirteisiä ja vaihtelevat epäsäännöllisin väliajoin. Tavaraa voi saada huomattavasti halvemmallakin, jos harrastaa keräilyä tosissaan. Oppaan tavoitteena onkin lähinnä neuvoa, kuinka paljon enempää perustallaajan ei kannata peleistä maksaa.

Selkeyden vuoksi nimikkeet on jaettu neljään kastiin (pelin hinta koteloineen ja ohjeineen):

$ = alle 20 euroa

$$ = 20-45 euroa

$$$ = 45-100 euroa

$$$+ = yli 100 euroa

Sisältö

Alkajaisiksi
Castlevania-pelit
Soundtrackit
Muu Castlevania-tavara

Alkajaisiksi

Ensimmäinen asia minkä aloittelevan CV-materialistin kannattaisi tehdä, on selvittää kykeeneekö hän hankkimaan tavaraa ainoastaan Suomesta, vai onko hänellä mahdollisuuksia nettikauppoihin myös ulkomailta. Sanomattakin on selvää, että Suomen sisällä ”itemit” saattavat maksaa röyhkeän paljon enemmän mitä kansainvälisessä vaihdossa. Lisäksi dollarin kurssi on tällä hetkellä erityisen suotuisa eurooppalaisille. Kotimaan ykkösmesta kaupankäynnissä on Huuto.net. Kannattaa silti myös tarkistaa paikallisen pelidivarin valikoima, ja uudempien pelien kohdalla kauppakeskusten alelaarit.

Maailmanlaajuinen nettikauppa keskittyy hyvin pitkälti eBayhin (eBay.com, eBay.co.uk, eBay.de, eBay.fr, jne. – nyt myös maailmanlaajuinen global.ebay.com). Uudempia tuotteita voi saada edullisesti myös mm. Play-Asiasta. Japanin taitoiselle Yahoo! Japan on todellinen mekka erityisesti harvinaisempien tavaroiden etsinnässä.

Pelitavaran hinta riippuu eniten myytävän tuotteen kunnosta. Esimerkiksi tehtaan muovikelmussa oleva peli voi maksaa viisinkertaisesti sen mitä sama tekele ilman koteloa tai ohjeita. Myös eri maiden versioiden välillä on hintaeroja.

Hyödyllisiä termejä:

† Loose (L) = pelkkä peli ilman koteloa ja ohjeita

† Boxed (B) = peli + kotelo

† CiB = complete in box, peli ohjeineen ja koteloineen

† Mint = erinomaisessa kunnossa oleva CiB, melkein uudenveroinen. Parhaimmassa tapauksessa sisältää myös kaiken mukana tulleen tilpehöörin mainoksista spine cardiin.

† Sealed/NiB = new in box, uusi tuote suoraan tehtaan liukuhihnalta avaamattomana. Suomessa ei käytännössä ikinä kohtaa yhä muoveissa olevaa CV-peliä, ellei se ei ole vastikään julkaistu.

† Spine Card/Obi Strip = lähinnä japanilaisten levykoteloiden selkämykseen taitettu irrallinen pahviläpyskä, joka saattaa tuoda kymmeniä euroja lisäarvoa tuotteelle. Älä siis heitä tätä roskiin.

† Rare/harvinaisuus = mainostusmielessä käytetty termi, joka ei todellisuudessa kerro yhtään mitään tuotteen harvinaisuudesta tai arvokkuudesta.

Erityisesti GBA:n ja NDS:n tarjonnan sekä soundtrackien joukossa liikkuu myös piraatteja, joten kannattaa tarkistaa tuotteen aitous ennen ostopäätöstä. Ware-version tunnusmerkkejä ovat mm. naurettavan halpa hinta sekä Konamin logon puuttuminen levyn kansipaperista. Mikäli pelin ehti jo vastaanottaa, kannattaa tarkistaa perinteiset waretuksen merkit, eli kansitaiteen suttuisuus, ohjekirjan puuttuminen tai virallisten tavaramerkintöjen nimiväännökset (esim. Nintendo -> Nintondo).

Castlevania-pelit

Vampire Killer
Castlevania
Simon’s Quest
Haunted Castle
Adventure
Dracula’s Curse
Kid Dracula
Super Castlevania
Belmont’s Revenge
Rondo of Blood
Akumajo Dracula X68000
The New Generation
Vampire’s Kiss
Symphony of the Night
Legends
Castlevania 64
Legacy of Darkness
Circle of the Moon
Chronicles
Harmony of Dissonance
Aria of Sorrow
Castlevania Double Pack
Lament of Innocence
Dawn of Sorrow
Curse of Darkness
Portrait of Ruin
Order of Shadows
Dracula X Chronicles
Order of Ecclesia
Judgment
Lords of Shadow
ElektroniikkapelitVampire Killer (MSX)$$$

Näitä on pääosin turha odotella Suomen päässä. Ebayssa hyvin harvoin, ja hinta lasketaan kymmenissä dollareissa kunnosta ja myyjästä riippuen.


Ylös

Castlevania (NES)$$

Löytyy jokseenkin aina Huuto.netistä. Loosena alle kympillä, boksin ja ohjeiden kera puolet kalliimpi. Tosin CiB alkaa olla harvinaista herkkua jo eBayssäkin – hinnat lähtevät 20 eurosta.

Akumajō Dracula (FDS, Famicom)$$

Japanissa Castlevania julkaistiin alunperin Famicom Disk Systemille. Suomesta tätä lerpukkaa on turha etsiä. Ulkomailta hankittuna hintaa on vaihtelevasti 15-25 euroa, ja yleensä mukana on myös kotelo ohjeineen. Vuonna 1993 peli julkaistiin uudelleen kasettina, jota näkyy harvakseltaan alkaen 20 euron hintaan.

Castlevania (GBA)$

GBA:n Nes Classics -version hinta on kokenut inflaation. eBaystä voi löytää uuden vielä alle 10 eurolla, Suomessa kiven alla.

Castlevania (PC, C64, Amiga)?

Castlevanian alkuperäistä PC-versiota saa tuskin mistään, jonka vuoksi hinta-arviota on mahdoton tehdä, mutta varmasti useissa kymmenissä euroissa liikutaan. Sama kohtalo C64- ja Amiga-versioilla. NES-Vaniat löytyvät PC:lle myös emuloituna Konami Collectors Series -paketista, jolla ei kuitenkaan ole keräilyarvoa.

VS. Castlevania (Arcade)$$$+

Kolikkopeliversio Castlevaniasta. Harvinainen, ja hinnoittelu sen mukaista. Pelin sisältävä piirilevy 60-80 euroa, kabinetti 120 €, koko setti yhdessä 200 €.


Ylös

Simon’s Quest (NES)$$

Loosena yleistä kauppatavaraa Huuto.netissä, mutta hinta ylittää silti helposti 10 euroa. CiB-kokonaisuus ylittää jo 35 euron rajan.

Dracula 2: Noroi no Fūin (FDS)$$

Simon’s Questin japsiversio on hieman harvinaisempi kuin Castlevanian vastaava, mutta lähtee silti Japanista tilattuna alle kahdenkympin. Suomalaisittain arvo ylittää varmasti 20 euroa.


Ylös

Haunted Castle (Arcade)$$$+

Tämä on kolikkopeli, joten aika turhaa edes unelmoida. Näkyy silloin tällöin ulkomailla, ja jumalattomin hinnoin. Lähtöhinta vähintään 300 dollaria pelkästä PCB-cartista (käy JAMMA-standardin mukaisiin kabinetteihin), ja kabinetin kanssa sitten rutkasti enemmän. Good luck! :)


Ylös

Castlevania Adventure (GB)$

Löytyy usein loosena Suomesta 5-15 €:lla myyjästä ja huudosta riippuen. CiB loosen päälle +10 €, mint varmasti jo yli 30 €. eBaystä loose alkaen 3 €, boxed tai CiB harvinaisempi näky, helposti 20 €. Sealed 60 €:lla.


Ylös

Castlevania III – Dracula’s Curse (NES)$$

Suosituin NES:in Castlevania, muttei mikään järjetön harvinaisuus. Koska DC on kuitenkin pelaajien keskuudessa suosittu, loosenkin lähtöhinta on Suomessa 20 euroa, mikäli peliä ylipäätään on tarjolla. CiB-paketista voi valmistautua maksamaan 40-70 euroa. eBaystä saa (jenkki-)loosen jo viiteen euroon, complete-setistä saa pulittaa 50+ euroa.


Ylös

Kid Dracula (GB, Famicom)$

Castlevania-spinoff, joka julkaistiin Japanin ulkopuolella vain Game Boylle. Kansainvälisillä markkinoilla loose ei ole mitenkään harvinainen niin GB- kuin Famicom-versionkaan osalta, joten sen saa jo parilla eurosella. Ohjeiden kanssa sitten vähän enemmän. CiBiä taas näkyy harvoin, joten menee luultavasti 20 euron tietämille.


Ylös

Super Castlevania IV (SNES)$$$

Kohtalaisen harvinainen ja haluttu, joten Suomessa loosekin on helposti yli 20 €. Jo pelkkä ohjekirja nostaa arvoa tuntuvasti, ja CiBistä saa pulittaa helposti yli 50 €. Ulkomailta pitäisi löytyä helpommin – 10-15 € loosena, 30-40 bokseineen ja yli 70 € minttinä. Sealed on taas jossain siellä taivaanrannan välikössä.


Ylös

Belmont’s Revenge (GB)$$

Erittäin haluttu ja yksi harvinaisimpia Game Boy -pelejä Suomessa. Hintaa on vähäisen saatavuuden vuoksi vaikea arvioida, mutta koska kysyntää riittää, varaudu pulittamaan 20 € loosena, 30-50 € paketteineen ja päälle 50 € minttinä.


Ylös

Rondo of Blood (PCE/TurboGrafx)$$$

Tätä ei kannata lähteä metsästämään Suomesta. PC-Engine -versio julkaistiin aikoinaan vain Japanissa, ja se on erittäin harvinainen ulkomaillakin. eBayssä on myytävänä yleensä muutama kappale. Dracula X Chronicles lienee vähentänyt kysyntää jonkin verran, mutta CiB-kappaleesta saa pulittaa vähintään 100 dollaria, eli lähes 70 euroa. Huom! Falskeja kopioita on liikkeellä erityisen paljon juuri tämän nimikkeen kohdalla, sillä pelin harvinaisuus on yleisesti tiedostettu.


Ylös

Akumajo Dracula X68000$$$+

Rondoa selvästi harvinaisempi, lähes unohdettu helmi. eBayssä näkyy yleensä kappale tai pari hintahaarukalla 99-199 dollaria. Käytännössä 100 euroa lähtöhinta jolla CiBin saa, sillä peliä on myyty viime aikoina 150 eurollakin. Japanin hinnat ovat varmasti alhaisempia – karkeasti arvioden puolet eBayn pyynnöistä – joten lienee parasta eksyä kaukoidän suuntaan.


Ylös

The New Generation$$

Suomessa näkyy aina vähän väliä. Hinnoittelu hieman hassu; CiB:in hinta vaihtelee 25-45 euron välillä. Loose-kappaleita näkyy harvemmin, mutta nekin voivat mennä 20 euron paremmalle puolelle. Mint yli 40 €, jopa 65 €. Ulkomaillakin haluttu, joskaan ei niin harvinainen kuin Suomessa. Kannattaa metsästää manner-Euroopan puolelta (esim. ebay.de), CiB löytyy helposti 20 euron molemmin puolin. Japsiversio (Vampire Killer) on sitten reilusti hintavampi, 100 eurosta ylöspäin.


Ylös

Vampire’s Kiss (SNES)$$$

Harvinaisimpia SNES-pelejä Suomessa. PAL-versiota etsiessä kannattaa jälleen tarkastaa manner-Euroopan eBayt. Loose tätä nykyä vähintään 30 €. CiB-paketteja näkee harvoin, mutta 50-80 € kunnosta riippuen lienee realistinen arvio. Tämänkin tekeleen harvinaisuus on yleisesti tiedossa, joten piraatteja on näkynyt ulkomailla jonkin verran.


Ylös

Symphony of the Night (PSX)$$$

Europpalaisittain yksi harvinaisimmista ja ehkä kaikkein halutuin CV-peli. Suomessa myytävänä muutaman kerran vuodessa – helposti ylihintaisena. Pelin hinnoittelu kun on kaottisesti myyjän määrittelemä. Euroopasta ostettaessa on hyvä muistaa, että ohjekirjanen saattaa olla esim. täysin saksankielinen myyntimaasta riippuen. Itse peli on kuitenkin 100 % englanninkielinen.

SotN löytyy useimmiten CiB:inä. Lähtöhinta Saksassa 50 €, Britanniassa jo 70 €. Suomessa luonnollisesti vielä vähän enemmän. Limited Edition -settiä ääniraitoineen ja taidekirjoineen on viime aikoina näkynyt melko usein, välillä jopa tiuhemmin kuin perusversiota. Täydellisen kitin hinta pyörii jossain 100 euron tietämillä.

Jenkkiversio ei ole läheskään yhtä harvinainen, mutta myytävät kappaleet liikkuvat silti 35-45 dollarin hinnoissa – ilmeisesti kysyntää riittää. Liikkeellä on myös Greatest Hits -halpispainoksia.

Akumajō Dracula X: Gekka no Yasōkyoku (PSX, Saturn)$$

SotNin Japanin-versio on myös kovaa valuuttaa, sillä keräilijänhän on pakko saada tämäkin! CiB-paketti sisältää taidekirjasen ja soundtrackin, hintaa kertyy noin 40 €. Japanissa on niinikään julkaistu halvempi uusintapainos, jonka saa paikallisilta markkinoilta reilulla 10 eurolla.

Myös Sega Saturnille on SotN, mutta se on julkaistu ainoastaan Japanissa. Saatavilla eBaystä yhtä helposti kuin PSX-versio. Yli 40 euroa ei kannata maksaa, mutta spine card nostaa hintaa jo viiteen-kuuteen kymppiin.


Ylös

Castlevania Legends (GB)$$

Ehkä jopa harvinaisempi kuin Belmont’s Revenge, mutta ei yhtä haluttu peli. Painosmäärä on pieni, mutta kukaan muu kuin älytön CV-keräilijä ei tähän yleensä sorru. Löytyy Suomesta joskus, ja yleensä myös hyväkuntoisena. Euroopassa loose alle 10 €, CiB on harvinaisempi tapaus ja helposti 40-55 €. Jenkeissä peli on myös ristitty ”rareksi”, ja hintataso on jokseenkin sama. Japsi-CiBin voi bongata silloin tällöin – hinta heittelee 20-40 euron välillä.


Ylös

Castlevania 64 (N64)$$

Suomessa näkyy jonkin verran. Ei kovin harvinainen, mutta suhteellisen haluttu peli. Myyjät usein olettavat tämän olevan jokin über-spesiaali aarre, joten ylihinnoiteltuja kappaleita näkyy. Loosesta pyydetään usein 10 €, mutta hyväkuntoisen CiBin voi saada jo 30 eurolla.

Castlevania: Legacy of Darkness (N64)$$

N64:n harvinaisempi Castlevania. Euroopan markkinoilla loose alkaen 10-15 €, siististä CiBistä pyydetään jo vähintään 40 €.


Ylös

Circle of the Moon (GBA)$

GBA:n suosittu julkaisupeli tunnetaan meillä ytimekkäästi nimellä ”Castlevania”. Saatavuus Suomessa hieman heikentynyt, mutta ulkomailta CiB lähtee noin 15 euron hintaan. Uudenkin voi saada alle 30 euron.

Castlevania Chronicles (PSX)$
Globaalistikin melko harvinainen, mutta silti pirun halpa. Ei ole haluttu (valitettavasti). CiB Euroopasta 15-20 €. Suomessa näkyy yhä harvemmin, ja hintapyynnöt ovat sen mukaisia. Tavaratalojen unohtuneet reliikit kannattanee yhä tarkistaa tämän pelin osalta.


Ylös

Harmony of Dissonance (GBA)$$

Suhteellisen harvinainen tekele kautta maailman – CiBistä saa pulittaa yli 20 euroa. Suomen oloissa hinta on joskus kohonnut jopa 60 euroon.

Aria of Sorrow (GBA)$$

AoS:in tilanne muistuttaa HoDia, eli alkuperäinen julkaisu alkaa olla kiven alla. Hyväkuntoisesta CiB:istä voi odottaa maksavansa 40 euroa, ei enempää eikä vähempää. eBay.comissa on liikkeellä valitettavan paljon piraatteja: jos myynnissä on alle kympin maksava jenkkiversio ja tuote sijaitsee kaukoidässä, ovat epäilyksen merkit täyttyneet.


Ylös

Castlevania Double Pack (GBA)$$

Aria of Sorrow ja Harmony of Dissonance on julkaistu myös yhteispaketissa Double Pack -nimikkeen alla. Tätä näkyy vaihtelevin hinnoin aina kympistä neljäänkymppiin, Huuto.netin sisällä ehta CiB on kuitenkin vähintään 20 €. Pakettia saa edelleen myös alan liikkeistä.

Lament of Innocence (PS2)$

Hyvin yleisesti saatavilla. Käypä hinta CiBistä on 20-30 euroa. Euroopan sisällä peli tunnetaan nimellä ”Castlevania”.


Ylös

Dawn of Sorrow (NDS)$$

Löytyy Suomesta alkaen 35 €. Käytettynä 20 € ja rapiat. Ulkomailta voi saada uuden niinikään reilulla kahdellakympillä.


Ylös

Curse of Darkness (PS2, Xbox)$$

Ei kovin haluttu tekele – voi saada uutena alan liikkeistä 30 euron molemmin puolin. Ulkomailta tilattaessa säästää parhaimmillaan kympin.


Ylös

Portrait of Ruin (NDS)$$

Suomen pelikaupoista 30-45 €, ulkomailta 20 €, Huuto.netistä käytetty alkaen 20 €. Amerikassa ennakkotilaajat saivat pelistä Anniversary Boxin taidekirjasineen, levyineen ja julisteineen. Tätä näkyy vielä hyvin harvakseltaan eBayssä ainakin tuplahintaan perusversioon nähden, tosin pelkät sälät ilman peliä voi saada puoli-ilmaiseksi

Castlevania: Order of Shadows (mobiili)$

Kännykkäpeli, ei julkaistu fyysisenä tallenteena. Toistaiseksi saatavilla vain Yhdysvalloissa noin viiden euron hintaan.


Ylös

Dracula X Chronicles (PSP)$$

Julkaistu Suomessa 14.2.2008. Kaupasta uutena n. 45 €. Huuto.netistä uusi jenkkiversio alkaen 35 €, eBaystä alle 20 €. Jenkeissä julkaistu Greatest Hits -painos, josta ei kannata pulittaa kymppiä enempää.


Ylös

Order of Ecclesia (NDS)$

Kaupasta uutena n. 20 €. Jenkkiversio samoissa hinnoissa. Pelin hinta laskenut julkaisun jälkeen roimasti.


Ylös

Judgment (Wii)$$

Wiin halpisosastoa jo julkaisussa. Kaupasta 20-30 eurolla.

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, X360)$$

Suomessa hinta 10-30 euroa. Ulkomailla n. 10+ euroa. Erikoisjulkaisu uutena yli 70 euroa.


Ylös

Elektroniikkapelit$$$

Tiger-yhtiö julkaisi 1990-luvulla Simon’s Quest- ja Symphony of the Night- aiheiset elektroniikkapelit sekä erikoisen Simon’s Quest -pelirannekellon LCD-näytöllä. Yleisin näistä on ensin mainittu Simon’s Quest -peli, jota näkee lähes aina eBayssä. Hintapyynnöt ovat 40 eurosta ylöspäin ilman pahvikoteloita. Japanistakin voi metsästää ainakin Simon’s Questia, jonka siellä julkaisi Sega.


Ylös

Soundtrackit

Castlevania-soundtrackeja ostettaessa ensimmäinen sääntö on tarkistaa, onko levy piraatti. Jokseenkin puolet eBayssä ja Huuto.netissä myytävistä kiekoista ovat nimittäin erehdyttävästi alkuperäistä muistuttavia wareversioita. eBayssä jo halpa hinta (alle 15 uudesta) viittaa piraattiin, mutta varmuuden saa tuotteen kuvasta. Jos levyn spine cardissa tai vähintään kotelon kannessa ei ole Konamin logoa, on kyseessä todennäköisesti Taiwanissa valmistettu laiton kopio.

Uudempia levyjä saa edullisesti myös joistain nettikaupoista, kuten Play-Asiasta. Euroopassa ei soundtrackeja pahemmin julkaista, mutta konamistylestä irtoaa ainakin jokunen sampleri silloin tällöin. Aitojen soundtrackien hinnat lähtevät yleensä 20 eurosta, ja levyn harvinaisuudesta riippuen pyyntö saattaa nousta siitä vielä neljään-viiteen kymppiin, jopa yli sadan euron.


Ylös

Muu Castlevania-tavara

Taidekirjat ja julisteet

Pelien mukana tulleita Castlevania-aiheisia taidekirjoja myydään eBayn apajilla 15-30 euron hintoihin, jopa kalliimmallakin. Harvinaisia Suomessa – varaudu maksamaan, jos onni käy, sillä moisen myyjä varmasti tietää artikkelinsa hinnan. Julisteet lähtevät halvemmalla, mutta ”waretus” ja jopa omatekoisen taiteen myynti on paljon yleisempää. Hinta/laatusuhdetietoinen suuntaa Yahoo! Japaniin.Strategiaoppaat

Näitä on ylipäätään julkaistu lähinnä Jenkeissä ja Japanissa, joten Suomesta aika turha kysellä. Uudemmat alkaen 10 €, vanhemmat maks. 30 €.Sarjakuvat

Ainoa virallinen lännessä julkaistu Castlevania-aiheinen sarjakuva on 5-numeroinen Belmont Legacy. Formaatti on mallia ”Amerikan supersankarit”, eli 32 sivua mainoksineen per numero. Yksittäisestä, luetusta numerosta maksetaan muutama euro/dollari, avaamattomasta tuplahinta. Hinnoitteluperiaate pätee kaikkiin ko. formaatilla tuottettuihin sarjakuviin, mutta koska Belmont Legacyn painosmäärä on sangen olematon, kyseiset lehdykät saattavat olla tulevaisuudessa joko erittäin kovassa huudossa, tai pelkkää roskaa. Koko setti lähtee käytettynä 15-20 eurolla joko Huuto.netistä tai ulkomailta.

Japanissa on sitten julkaistu niin virallista kuin epävirallistakin mangaa. eBay-kalastelijalle helpoiten saatavilla on vastikään julkaistun Curse of Darkness -sarjan kaksi osaa, molemmat alle 10 € kappale.Figuurit

NECA julkaisi viime syksynä figuurit hahmoista Alucard, Dracula, Simon Belmont ja Succubus. Kyseessä on ”Series 1”, eli lisää saattaa vielä tulla. Virallinen Euroopan julkaisu on helmikuussa 2008. Hinta ulkomailla alkaen 10 €, Euroopassa 15 €, kunhan ilmestyvät.

Amerikassa julkaistiin promootiotarkoituksessa ”8-bittinen” Simon Belmont -figuuri sarjan 20-vuotisjuhlien kunniaksi. Tämän saa eBaystä edelleen muutamalla eurolla.Paidat

Castlevania-aiheisia paitoja on julkaistu jonkin verran, mm. promotilaisuuksissa. Yleisesti saatavilla on ainakin Konamin Whip it! ja WMD -paidat, jotka saa Konamin Amerikan-kaupasta 15 eurolla ja eBaystä luonnollisesti hieman halvemmalla. Paitojen joukossa on paljon epävirallista tavaraa, sillä t-paitoja on sangen helppo painaa.Promolevyt ym.

Promo-tavaralla tarkoitetaan useimmiten pelin julkaistua edeltävää materiaalia, kuten erilaisia mainoshärpäkkeitä ja äänilevysamplereita – sekä pelien lehdistöversioita, jotka ovat yleensä täysin samoja kuin valmiit julkaistut, mutta liikkuvat tavallisessa CD-single -kotelossa pelkistetyin kansitaitein. Peleistä ei kannata maksaa juuri enempää kuin virallisista julkaisuistakaan, ellei sitten joku SotN tai Dracula’s Cursen kehitysversio ole kyseessä. Mainokset tuskin kelpaavat kuin keräilijöille, ja hinta vaihteleekin sitten vitosesta pariin kymppiin. Mainostuksesta puheen ollen, myyjät mainostavat usein ihan yleisiä tavaroita ”promona” – esimerkiksi jos äänilevy julkaistiin vain Euroopassa, voi jenkki väittää sitä erityisen harvinaiseksi promootiojulkaisuksi.Simon’s Quest: Worlds of Power -kirja

Älä osta tätä kirjaa. Ikinä. Jos on ihan pakko, niin ei kannata maksaa kymmentä euroa enempää.


Ylös

Q, Paavo (alkuperäinen teksti)

×

Hae sivustolta