Akumajo Dracula Best 2

Arvostelu

Akumajo Dracula Best 2 pitää sisällään pelien Super Castlevania IV, The Castlevania Adveture ja Belmont’s Revenge täydet ääniraidat. Japanin versioista tietenkin. ADB2 -soundtrack on jaettu kahteen levyyn: ensimmäisellä on Super Nintendolle julkaistun pelin musiikkia ja toisella Game Boylle julkaistut ääniraidat. Ellei kuulossani ole jotain pahasti vialla, niin tälle levylle ainakin Game Boy -versioiden äänenlaatua on parannettu, mikä on tietenkin vain hyvä asia.

Super Castlevania IV äänimaisema on niin tunnelmallista, että itse peliäkään ei välttämättä tarvitse pelata pitääkseen tästä. Kappaleet vaihtelevat synkästä syna-tunnelmoinnista pirteään humppaan. Dracula’s Theme pyörii pelin alun tarinankerronnan yhteydessä ja toimii kuin vaarna. Oudon painostava melodia ja päälle vielä synamatto saa niskavillat pystyyn kovemmallakin karjulla. Theme of Simon Belmont -kappale on muodostunut Vampire Killer ja Bloody Tearsin tapaan yhdeksi Castlevania-pelien tunnusmelodioiksi. Tämä on se peli jossa tämä kappale kuullaan ensimmäisen kerran ja loistavalta se kuulostaakin. Tarttuva melodia jää päähän kuin Simonin heittämä tikari. Kyllä Simon on sen verran kova äijä, että näin hyvä kappale kuuluukin olla hänen teema-biisi. Muita uusia mainitsemisen arvoisia raitoja ovat The Cave, The Waterfalls, The Submerged City, Treasury Room. Toki mukana ovat vanhat tutut, jotka toimivat pelin taustalla jälleen kerran hyvin.

Kansi Pakko se on uskoa: Konami Kukeiha Club ei osaa tehdä huonoa musiikkia. Vaikka itse peli (Adveture) onkin järkyttävää kuraa, niin musiikit ovat kohdallaan alusta loppuun. Yksinkertaiset melodiat ja mukava jazz-rumpu kulkevat sopusoinnussa ja ärsytysmittari ei musiikin puolelta kohoa liian nopeasti. Ensimmäisen tason raita Battle of the Holy on yksi parhaimmista kappaleista Game Boy -rintamalla, joka ikinen peli mukaan luettuna. Myös kappale Theme from ‘’The Legend of Dracula’’ ansaitsee kiitettävän arvosanan. Osa kappaleista toki ovat keskinkertaisia, mutta ajavat asian ja pystyy niitä kuuntelemaan myös “muuten vain”.

Belmont’s Revengen ensimmäisen tason aloitusraita New Messiah lähtee käyntiin kuin mikäkin power metalli -bändin biisi. Nopea tempo ja jälleen tarttuva melodia vievät pelaajaa/peliä mukavasti eteenpäin, erinomainen kappale lyhyesti sanottuna. Myös muita kuuntelemisen arvoisia kappaleita ovat Praying Hands ja The End of the Day.

Yhteenvetona Akumajo Dracula Best 2 tarjoaa Castlevania -pelimusiikin aatelistoa samoissa kansissa (ja vieläpä hienoissa sellaisissa). Jälleen kerran sanottakoon, että kaikki kappaleet ovat alkuperäisiä, eli mitään uudelleensovituksia ei ole mukana. Akumajo Dracula Best 2 on ehdottomasti hankkimisen arvoinen, jos hyvä pelimusiikki kelpaa.

Julkaistu
23.9.1998 (1991)
Sarjanumero
KICA 7902~03
Julkaisija
King Records
Säveltänyt
Konami Kukeiha Club
Soittoaika
53:26 (cd1) 44:37 (cd2)

Kappalelista

 1. Demon Castle Dracula
 2. Dracula’s Theme
 3. Prologue
 4. Theme of Simon Belmont
 5. The Forest of Monsters
 6. The Cave, The Waterfalls, The Submerged City
 7. Clockwork Mansion
 8. Boss 1
 9. Stage Clear
 10. Map A
 11. In the Castle
 12. Entrance Hall, Chandeliers
 13. Pillared Corridor, Great Hall
 14. Cellar
 15. Map B
 16. Treasury Room
 17. Boss 2
 18. Map C
 19. Bloody Tears
 20. Map D
 21. Vampire Killer
 22. Beginning
 23. Room of Close Associates
 24. Dracula Battle BGM
 25. Dracula’s Death
 26. Ending
 27. Secret Room
 28. Game Over

Kappalelista (Levy 2)

 1. Start BGM
 2. Battle of the Holy
 3. Kill ! Kill ! Kill !
 4. Stage Clear
 5. Darkness
 6. Death Fair
 7. Revenge
 8. Evil Devil
 9. Gate to Hell
 10. Game Over
 11. Theme from “The Legend of Dracula”
 12. Reprise
 13. Opening
 14. Start
 15. Castle
 16. Journey to Chaos
 17. New Messiah
 18. Road of Enemy
 19. Evil Gods
 20. Stage Clear
 21. Game Over
 22. Ripe Seedes
 23. Psycho Warrior
 24. Praying Hands
 25. Castle #2
 26. Original Sin
 27. Passpied
 28. Soleiyu’s Room
 29. Faith
 30. Chromatische Phantasie
 31. Road of Enemy #2
 32. Sons of Satan
 33. All Clear
 34. Union
 35. The End of the Day
×

Hae sivustolta