Akumajo Dracula X Rondo of Blood

Arvostelu

Dracula X Rondo of Blood Soundtrack on erikoinen. Nimensä puolesta se käsittelisi vain yhden pelin, mutta siihen kuuluukin myäs Castlevania Bloodlinesin ääniraidat. PC:lle julkaistu Rondo of Bloodin äänentaso on luonnollisesti loistokas. Tämä peli on julkaistu myös Super Nintendolle nimellä Vampire’s Kiss, joka äänenlaadultaan ei pärjää PC Engine-versiolle.

Mitäpä tästä voisi sanoa. Aivan loistavaa musiikkia. Requiemin -kappale on loistavalla naisäänellä säestetty, jota on käytetty myös Circle of The Moonin alkuvalikossa, tosin tässä versiossa ilman rätinää ja ritinää. Katsokaaa nyt biisilistaa, Vampire Killer, Cross a Fear, Bloody Tears jne. Huhhuh! Pientä päänpuistatusta tulee kylläkin Mary Samba -kappaleesta. Miksi sellaisen biisin pitää tässä olla. Päätösraidaksi on pistetty bonuskappale Cross a Fear, johonka ei riitä yksikään ylistyssana. Tämä soundtrack on täyden kympin arvoinen.

TakakansiToinen levy sisältää kokonaisen Bloodlines (TNG) ääniraidan. Ääniä ei ole ollenkaan muokattu vaan ovat suoraan Megadriven äänipiiriltä. Eikä se haittaa yhtään, sillä Megadrivesta lähtevä soundi on miellyttävä. Äänet toistuvat kirkkaana ei suhinaa ole ollenkaan. Mikä parasta, myös itse kappaleet ovat hyviä. Muutamia mitäänsanomattomia 15 sekunnin tunnelmaraitoja ei nyt erikoisemmin voi arvostella.

Ehdoton suosikkikappaleeni tällä levyllä on The Sinking Old Sanctuary, joka unohtumattomilla melodioillaan vangitsee välittömästi kuulijan. Tämän kappaleen voi kuulla myös CotM:ssa. Tältäkin levyltä löytää Vampire Killerin ja Bloody Tearsin, jotka eivät petä. Vielä mainitsemisen arvoiset biisit ovat Calling From Heaven, joka jää muistiin mahtipontisuudella, sekä Theme Of Simon, josta on muotoutunut yksi Castlevania -pelien tunnusmelodioista, eikä se jätä koskaan kylmäksi. Levyn päätäsraidat ovat X68000 -version neljä musiikkiraitaa, joissa ei – yllättävää kyllä – ole mitään vikaa.

Yhteenvedoksi sanottakoon, että tämä tupla-cd soundtrack on aivan mahtava, vaikka 10 vuotta onkin jo mittarissa. Harmittavasti tämä soundtrack on tänäpäivänä hyvin vaikeasti saatavilla ja jos jossain tämä on myynnissä, niin siitä pitää pulittaa monta kymmentä euroa. Tämä soundtrack on luokiteltavissa ”osta tai kuole” -kategoriaan.

Julkaistu
3.11.1993
Sarjanumero
KICA7622~23
Julkaisija
Konami
Säveltänyt
Konami Kukeiha Club (cd1), Michiru Yamane (cd2)
Soittoaika
39:25 (cd1) 46:00 (cd2)

Kappalelista

 1. Overture
 2. Requiem
 3. Bloodlines
 4. Vampire Killer
 5. Cross a Fear
 6. Bloody Tears
 7. Cemetary
 8. Beginning
 9. Slash
 10. Picture of the Ghost Ship
 11. Op. 13
 12. Den
 13. Dancing in Phantasmic
 14. Illusionary Dance
 15. March of the Holy Man
 16. Mary Samba
 17. Cross Your Heart

Kappalelista (Levy 2)

 1. Beating In The Darkness
 2. Vision Of Dark Secrets
 3. Bonds Of Brave Men
 4. Arduous Journey
 5. Reincarnated Soul
 6. The Sinking Old Sanctuary
 7. The Discolored Wall
 8. Beginning
 9. Bloody Tears
 10. Vampire Killer
 11. After The Good Fight
 12. Mysterious Curse
 13. Iron-Blue Intention
 14. The Prayer Of A Tragic Queen
 15. Calling From Heaven
 16. Messenger From Devil
 17. Nothing To Lose
 18. The 6 Servants Of The Devil
 19. Theme Of Simon
 20. The Vampire's Stomach
 21. Stage Clear With The Red Crystal
 22. Together Forever
 23. Requiem For The Nameless Victims
 24. Moon Fight
 25. Mother Earth
 26. Final Road
 27. Simon's Theme
×

Hae sivustolta