Akumajou Dracula: Gallery of Labyrinth OST

Arvostelu

Gallery of Labyrinth, joka länsimaissa tunnetaan paremmin Portrait of Ruin nimellä on saanut myös luonnollisesti oman soundtrackinsa. Tarjolla on kahden levyn verran musiikkia Michiru Yamanen sekä Yuzo Koshiron säveltämänä. Tosin toinen levy sisältää samat kappaleet kuin ensimmäinen, mutta paremmalla äänenlaadulla. Mitään dramaattista eroa ei tavallinen taatelintallaaja huomaa, sillä DS:n äänentoisto on varsin hyvä ottaen huomioon sen, että musiikki puristetaan vielä kasetille. Tämä toisaalta herättää kysymyksen miksi juuri Portrait of Ruinille päätettiin julkaista tällainen soundtrack. Nimittäin juuri tällaista julkaisua oltaisiin kaivattu GBA:lle julkaistuille Castlevanioille. Pelkkä ajatus Circle of the Moonista tällaisella äänenlaadulla saa veden kielelle. Noh, pitää toki olla tyytyväinen myös tällaisesta julkaisusta, sillä nyt saa ainakin jollain tapaa rahoilleen vastinetta.

Levy pyörähtää vauhdikkaasti käyntiin nimikkokappaleellaan, jonka voi kuulla pelin alkuvideossa. Kappaletta voisi kuvailla hyvin tyypilliseksi nopeaksi vedoksi, joita on totuttu kuulemaan Yamanen suunnalta. Urkusyntetisaattori hoitaa homman kotiin, eikä voi erehtyä, mistä pelisarjasta on kyse.

KansiInvitation of the Lunatic Moon (tunnetaan myös nimellä Crazed Moon) jatkaa Castlevanioiden perinnettä lyömällä heti tiskiin valttikortinsa, eli soundtrackin parhaimman biisin. Kappale on alusta loppuun mielenkiintoinen. Melodiat ja synainstrumentit vaihtelevat jatkuvasti. Loppusilauksen kappaleelle antaa hyvin käytetty kitara. Toinen erittäin tarttuva raita on ehdottomasti Jail of Jewel. Toisin kuin Crazed Moon, Jail of Jewel -kappaleen rakenne on melko yksinkertainen, mutta ei silti ala missään vaiheessa suuremmin kyllästyttämään. Toisin sanoen se sopii taustamusiikiksi kuin nyrkki silmään.

Portrait of Ruin, kuten moni muukin vania, ei ole päässyt eroon vanhojen ikivihreiden uusintaversioista. Bloodlines Bequeathed (Bloodlines), Crucifix Held Close (Cross Your Heart), Iron Blue Intention ja Theme of Simon Belmont tuovat omat nostalgiatunnelmoinnit mukaan. Kappaleet ovat sovitettu erittäin hyvällä maulla alkuperäisiä sävellyksiä kunnioittaen. Varsinkin Simon Belmontin nimikkokappale saa kylmiä väristyksiä aikaan. Kappale alkaa Super Castlevania IV:n alkuperäissävellyksellä, jonka jälkeen pyörähtää mahtipontinen orkesteri taustalle. DS-versiossa sinfoniatunnelmoinnin sijaan tyydytään mukavaan synatilutteluun, joka sekään ei jää pekkaa pahemmaksi.

Portrait of Ruinin ääniraita on kokonaisuudessaan hyvin kelpo esitys. Mitään klassikoita kappaleista tuskin kehkeytyy, vaikka muutamia tarttuvia vetoja joukosta löytyykin. Jos peliä pelatessaan on musiikeista pitänyt, niin suosittelen ehdottomasti tämän soundtrackin hankkimista.

Julkaistu
23.3.2007
Sarjanumero
LC1541~42
Julkaisija
Konami Style
Säveltänyt
Michiru Yamane, Yuzo Koshiro, Konami Kukeiha Club
Soittoaika
75:07 (cd1) 74:50 (cd2)


Kappalelista

 1. ~Gallery of Labyrinth~
 2. Name Entry
 3. War Cry
 4. Invitation of the Lunatic Moon
 5. A Threat Draws Near
 6. OPERATION "VK"
 7. A Small Prayer
 8. VICTORIAN FEAR
 9. Broken Silence
 10. Silent Prison
 11. Jail of Jewel
 12. DESTROYER
 13. Hail from the Past
 14. Chaotic Play Ground
 15. Gear Confusion Begins
 16. Dance of Sorrow
 17. Chance Meeting
 18. Hidden Jukondou
 19. Look Up, the Darkness is...
 20. Distance Everyday
 21. -Succession- Heaven and Earth's Relative
 22. Bad Situation
 23. Large Opening of Dark and Cold
 24. Thick Cloud of Dust
 25. Seek the Secret Process
 26. Cross on the Chest
 27. The Other Side of Your Glance
 28. Iron Blue Intention
 29. Esquisse Outrage
 30. Dry Blood
 31. Overture
 32. Insane Banquet
 33. Awakening from a Bad Dream
 34. The Night Flows
 35. Portrait of Fate
 36. Game Over
 37. Theme of Simon Belmont
×

Hae sivustolta