Castlevania Lament of Innocence OST

Arvostelu

Niin. Ensin pitää varmaan sanoa että jotkut ihmiset eivät ehkä ole samaa mieltä kanssani, olen nimittäin joskus nähnyt valitusta siitä että tämän pelin musiikit olisivat “vain” keskinkertaisia. Ei todellakaan pidä paikkaansa. LoI:n musiikit ovat oikeasti Michiru Yamanen parasta tuotantoa, täysin SotN:n tasolla jolleivat peräti parempia. Niitä on miellyttävä kuunnella ja peliä ei tarvitse edes olla pelannut pitääkseen tästä levystä.

Asiaan. Musaa löytyy kahden kiekon verran. Sähkökitara on tällä kertaa jätetty pois, mutta muita soittimia löytyy aika laaja kirjo ja Yamanen on onnistunut niiden käytössä erinomaisesti. Kaikki pelin kappaleet ovat alkuperäisiä, Joachim-moodin pomotappeluiden loistavaa SotN-remixiä ja pelin hienoa lopputekstiteemaa Vampire Killer-referensseineen lukuun ottamatta. Lisäksi kakkoslevyllä on remixejä Lamentista, muutamaa loistavaa Aria of Sorrowin kipaletta unohtamatta.

Siispä ensimmäiseen levyyn. Aloittajana on tarinamusiikki /Prologue/. Kaikki peliä pelanneet ovat kauan sitten oppineet hyppäämään sen yli, mutta vaikka kipale onkin tullut kuultua monta kertaa, se on harvinaisen mielenkiintoinen ilman päällä olevia tarinaselityksiä. Ykköslevy koostuu muuten suurimmaksi osaksi kenttämusiikeista. Niistä mainittakoon etenkin House of Sacred Remains joka on mielestäni yksi Yamanen ehdottomasti parhaista kipaleista. Muut kenttämusiikit saavat myös pääosin arvosanan “aivan loistava”. Pomoteemat ovat myös vakuuttavia; näistä parhaita luultavasti Elemental Tactician joka on extrapomojen tappelumusiikki. Huvittavana yksityiskohtana mainittakoon, että kuka ikinä valitsi levyn musiikkijärjestyksen taisi sekoittaa Ghostly Theatren ja Gardenin pomot – Succubuksen tappelumusiikki on nimittäin Gardenin musiikkien jälkeen, kun se pitäisi olla teatterin kipaleen perässä. Tuohon ei tosin kiinnitä huomiota levyä kuunnellessa.

Kakkoslevylle siirryttäessä alkaa tapahtua. Muutaman hienon, hyvin dramaattisen tarinakipaleen jälkeen päästään takaisin linnaan. Pagoda of the Misty Moon ei ehkä kiinnosta niin kauheasti, mutta kun vastaan tulee Lament of Innocence ~Leon’s Theme~ on vaan pakko kuunnella ja ihastella. Pelin melkein-viimeisen pomotappelun taustalla soi loistava Dark Night Toccata ~Walter’s Theme~ jonka jälkeen siirrytään kerrassaan upeaan (joskin pitkään) tarinamusiikkiin Dracula Appears. Itse olisin ostanut levyn jo tämän takia, jos en siis muutenkin olisi koukussa LoI:n musiikkiin.

Kuten jo mainittu, levyltä löytyy myös ei-pelissä olevia remixejä jotka alun perin olivat jollain ilmaissamplerillä. Parhaat päältä ovat Arian kolme remixiä; noita ei voi paremmaksi tehdä. LoI:n remixit sen sijaan ovat suunnilleen väliltä, “mikä ihme tuo on” ja “onpas tää kiva” mutta kukaan tuskin ostaa tätä levyä noiden takia. Viimeisenä, aivan uutena, mainittakoon Joachim of the Clear Blue Riverside – jotkut ovat kutsuneet tätä hissimusaksi, syystäkin. Kappale on silti erittäin viihdyttävä.

Yhteenveto: tätä ei väsy kuuntelemaan. Näin on itse pelissäkin – kappaleet on siis tehty kunnon taustamusaksi, joten alueilla juokseminen ei ainakaan kyllästytä musiikin takia. Jos joku siis ei jaksa Lamentia pelata, vika ei ainakaan ollut musiikissa.

Julkaistu
30.11.2005
Sarjanumero
GFCA-32~33
Julkaisija
Konami
Säveltänyt
Michiru Yamane
Soittoaika
74:41 (cd1) 73:39 (cd2)


Kappalelista

 1. Prologue
 2. Forbidden Fate
 3. Cursed Memories
 4. Traces of Malevolent Souls
 5. Prologue to the Black Abyss
 6. Anti-Soul Mysteries Lab
 7. Stone King Golem
 8. Rinaldo’s Cabin
 9. Garden Forgotten by Time
 10. Resonance of Malevolent Souls
 11. Fog-enshrouded Nightscape
 12. Death Flower Succubus
 13. Nightmare
 14. House of Sacred Remains
 15. Elemental Tactician
 16. Statue Enchanted by the Darkness
 17. Bizarre Room ~Undead Parasite Theme~
 18. Dark Palace of Waterfalls
 19. Water Prison
 20. Melancholy Joachim
 21. Ghostly Theatre
 22. Nightmare Aria
 23. Snake Head Medusa
 24. Prison of Eternal Torture
 25. Bloodstained Demise

Kappalelista (Levy 2)

 1. Castle Keep Entrance
 2. Despair
 3. Rear Garden
 4. Pagoda of the Misty Moon
 5. Lament of Innocence ~Leon’s Theme~
 6. Darkness
 7. Dark Night Toccata ~Walter’s Theme~
 8. Dracula Appears
 9. Demonic Symphony Poem ~Death’s Theme~
 10. Castlevania Reincarnation
 11. Admiration Towards the Clan
 12. The Cross of Fate
 13. Holy Cross Obsessed by the Moon
 14. Requiem for the Dark Souls
 15. Christmas Carol ~From House of Sacred Remains~
 16. A Stranger Met by the Wind ~From Anti-Soul Mysteries Lab~
 17. Castlevania -2003-
 18. Cursed Lady ~From Snake Head Medusa~
 19. Young Nobleman of the Water Prison ~From Melancholy Joachim~
 20. Destructive God from the Past
 21. Leon’s Belief ~From Lament of Innocence~
 22. Candy and Whip
 23. Joachim of the Clear Blue Riverside
×

Hae sivustolta