Castlevania OST (Castlevania 64)

Arvostelu

Castlevania -pelisarjan kummajainen, Castlevania 64, on saanut myös ikioman soundtrackin. Pelin sävellyksistä vastaavat Masahiko Kimura, Motoaki Furukawa, Mariko Egawa. Rehellisesti sanottuna säveltäjien nimet eivät ole minulle ollenkaan tutut, eikä minulla ole kuin parin tunnin pelikokemus cv64:sta. Eli arvostelen tämän soundtrackin pelkästään musiikillisesta näkökulmasta, joten minua ei voi syyttää ”koska ne musat sopi siihen peliin kuin nyrkki korvaan” -arvostelusta.

Koko levy on periaatteessa ambient -meininkiä, joka on ymmärrettävää seikkailupelien kohdalla. Vanhat ”klassikot” ovat jätetty kokonaan pois (vain Dance Of Illusions on mukana), mikä on ihan piristävä juttu (bloody tears -kappaleen esitys cv64:ssä olisi ollut pyhäinhäväistys). Vaikka Castlevania 64 OGS -soundtrack on ambienttiä täynnä, niin ei se tarkoita heti huonoa musiikkia. Tätä voisi kutsua askartelumusiikiksi tai vastaavaksi. Keskiyön aikaan kuunnellessaan tämä levy pääsee oikeuksiinsa.

Avausraita Introductions -kappaletta voisi kutsua lähes Castlevania 64 -themeksi. Herkän viulun säestämä jousiorkesteri saa aikaan ihan mukavia väristyksiä. Muut kappaleet ovatkin enemmän kuin tasapaksuja vedätyksiä, muutamia kikkailukappaleita lukuunottamatta. Dungeon -main theme alkaa ottamaan päähän jopa ensimmäisellä kuuntelukerralla, vaikka kappaleen kesto onkin 2:47 minuuttia. En uskalla edes arvata miltä sen kuunteleminen tuntuisi itse pelissä, kun se looppaa kymmeniä kertoja.

Ehdottomasti tämän soundtrackin parhaimmat kappaleet löytyvät bonustrackien osalta. Castlevanian Melodies on erinomainen pläjäys. Orkesterin voimalla suoritetut tunnelmapalat ovat kauniita. Hieman outo Invinsible Sorrow tarjoaa letkeää sambatouhua, mitä en ainakaan minä ymmärrä ollenkaan. Mitäköhän niiden nousevan auringon maassa asustelevien ihmisten päässä oikein liikkuu? Miksi lähes jokaisessa Castlevania -pelissä pitää olla tällainen kipale?

Yhteenvetona Castlevania 64 OGS ei tarjoa mitään multidimensionaalista elämystä. Ei kappaleissa mitään vikaakaan ole, ne eivät vain iske vanhojen ikivihreiden voimalla.

Julkaistu
26.3.1999
Sarjanumero
KOE-CDS-001
Julkaisija
King Records
Säveltänyt
Masahiko Kimura, Motoaki Furukawa, & Mariko Egawa
Soittoaika
73:24

Kappalelista

 1. Introduction
 2. Setting
 3. Prologue
 4. Shudder
 5. Intrusion
 6. Watchtower
 7. Annex - Silent Madness
 8. Hamlet People
 9. Rose
 10. Maze Garden
 11. Mysterious Coffin
 12. First Struggle
 13. Underground Waterway
 14. Underground Tunnel
 15. Lamented Rose
 16. Dungeon - Main Theme
 17. Malus Reappers
 18. Actrise
 19. Cipher
 20. Planetarium
 21. Unexpected Encounter
 22. Duel Tower
 23. Tower of Science
 24. Tower of Excecution
 25. Tower of Sorcery
 26. Second Struggle
 27. Toothed Wheel
 28. Stairway to the Clouds
 29. Third Struggle
 30. Moment of Silence
 31. Castle Escape
 32. Fourth Struggle - Concert of Another Dimension
 33. Carrie's Good Ending
 34. Bad Ending
 35. Schneider's Good Ending
 36. Credits
 37. Castlevanian Melodies
 38. Invisible Sorrow
 39. A Night of Peace and Quiet
×

Hae sivustolta