MIDI Power Pro 6: Dracula X

Arvostelu

MIDI Power Pro 6 sisältää lähes tunnin verran midi-musiikkia Symphony of the Night -pelistä. Sävellyksestä vastaavat Eisaku Nambu, Haruhiko Kuroiwa, Hiroshi Ebihara ja sovituksesta Michiru Yamane, joka vastasi loisteliaan NitMin (Nocturne in the Moonlight OST) ääniraidoista. Pelkästään käyhästä uudelleenlämmityksestä ei suinkaan ole kyse, vaan tähän 10 raitaiseen levyyn on valittu NitMin parhaat kappaleet. Toki mukaan olisi voitu ottaa myäs Lost Painting ja Requiem of the Gods -kappaleet, jotka edustivat NitM -levyn parhaimmistoa.

Levy pyärähtää vahvasti liikkeelle maan mainiolla Pearl Dance Song (Dance Of Pales) -kappaleella. Introna alkaa hauskasti gramofonista tulevasta musiikista, joka nopeasti sulautuu varsinaiseen kappaleeseen. Pearl Dance Song kuuluu ehdottomiin suosikkikappaleisiin NiTM:n soundtrackilla, eikä tämä versio ole pekkaa pahempi. Melkein kuusi minuuttia a-luokan musiikkia tulvii korvaan ja tekee selväksi kaikille, ettei kyseessä ole mitään pilipalimusiikkia.

Golden Dance (Dance of Gold) jatkaa samaa loisteliasta linjaa. Kappale on peräti 7:41 minuuttia pitkä ja sisältää paljon uusia säveliä (luonnollisesti). Huolimatta uusista kohdista, menee kappale turhan pitkäveteiseksi, vaikka loppupuolen pianosoolot ovatkin hienoja.

Ja sitten Crystal Drop (Crystal Teardrops). Pelissä tämä soi Draculan linnan alla olevassa jäisessä kaivoksessa, joka on aivan uskomattoman tunnelmallinen paikka. Pitkälti juuri musiikin ansiosta. Tämä versio ei paljon eroa alkuperäisestä muuten kuin pituuden osalta.

Symphony of the Night ja Strange Bloodlines esiintyy varsinaisesti ensimmäistä kertaa ”midi-kitara”. En ole kovinkaan mieltynyt moiseen ääneen, jonka johdosta SotN edustaa reilun kahden minuutin puolesta levyn turhinta antia. Sikäli myäs sääli, että Moonlight Nocturne (sama kuin Symphony of the Night) on kaikkien aikojen suosikkikappaleitani NitM -soundtrackilla. Strange Bloodlines on sama kuin Blood Relations NitM:ssa, joka ei siinäkään ollut kummoinen, vaikka hieno kitarasoolo kuullaankin. Alkuperäinen kappale Vampire’s Kiss -pelissä lyä nämä uudet versiot laudalta.
Marble Corridor palauttaa taas laadun levylle. Eri ääninstrumentteja on käytetty hyvin hyväksi. Eikä kappale jää polkemaan paikallaan.

Our Festival & Woodcarving Palteeta on varsin erikoinen kappale. Alku lähtee Our Festival jyrällä, joka muuten potkii ilkeästi alaselkää. Noin kahden ja puolen minuutin jälkeen alkaa Woodcarving Palteeta, joka alkaa kuten alkuperäinenkin kappale, mutta muuttuu vähän ajan päästä nopeaksi hard rock meteliksi. Erittäin hienoja sovituksia. Our Festival päättää lopulta tämä yllätyksellisen ja erittäin hyvän kappaleen. Sanoisin tätä levyn parhaaksi esitykseksesi.
Dracula’s Castle ja Young Nobleman of Sadness (The Tragic Prince) ovat totutun hyviä versioita. Kappaleet eivät kärsi, vaikka pituutta on lisätty monta minuuttia perään. Alkuperäisiä sävellyksiä ei Yamane ole tietenkään unohtanut, jotka esiintyvät silloin tälläin kappaleissa. Uusia kohtia on kovasti, jotka eivät häikäise, mutta tekee tehtävänsä. Young Nobleman of Sadness -midi-versiota uskallan moittia jopa paremmaksi, kuin alkuperäistä (älkää lähettäkä hate mailia). Rumpusoolo ja tutun kuuloinen känkkäränkkä rock -kohta ovat hassuja, mutta eivät pilaa kappaletta.

Upea Awakened Soul (Wandering Spirits) päättää tämän levyn. WS kuuluu varmasti monen NitM -fanin suosikkeihin, eikä tämä versio tee hallaa alkuperäiselle lainkaan. Alkupuolisko mennään perinteisesti, mutta loppua kohti soolot lisääntyy. Erittäin hyvä kappale, ja menee levyn parhaimmistoon.

MIDI-sana soundtrackin nimessä voi pistää joillakin niskakarvat pystyyn. Nyt ei tätä kuitenkaan kannata sekoittaa fanien tekemiin midi-sovituksiin. Tämä levy on ammattimaisesti sävelletty ja tuotettu, eikä sitä oikeastaan voi edes kutsua midi-musiikiksi. En ole tähän ”alaan” kovinkaan suuresti perehtynyt, mutta fani -ja ammattilais-midin kyllä erottaa, vaikka olisi puoliksi kuuro.

Tämä levy pääsi yllättämään minut täydellisesti. NitM soundtrackin ainoa heikko kohta oli kappaleiden lyhyydet ja tässä ne nyt korjattiin. Jos vastaasi tämä levy joskus ilmestyy, niin älä epäröi vaan osta.

Julkaistu
27.11.1998
Sarjanumero
KICA-7928
Julkaisija
King Records
Säveltänyt
Eisaku Nambu, Haruhiko Kuroiwa, Hiroshi Ebihara, Sovitus: Michiru Yamane
Soittoaika
58:31

Kappalelista

  1. Pearl Dance Song
  2. Golden Dance
  3. Crystal Drop
  4. Symphony of the Night
  5. Strange Bloodline
  6. Marble Corridor
  7. Our Festival & Woodcarving Palteeta
  8. Dracula's Castle
  9. Young Nobleman of Sadness
  10. Awakened Soul
×

Hae sivustolta