Chronicles - Arvostelu

Sitä samaa grafiikkaluokkaa kuin Akumajo Dracula X68000kin on. Juuri mitään ei ole muutettu. grafiikkaa olisi voinut parantaa enemmänkin kuin uusi Simon ja uusi Draculan ensimmäinen muoto. Alkukuva ja loppukohtaus ovat myös uudistetut. (Konamille kiitos upeasta arranged mode -lopusta.)

Musiikit on uusittu kokonaan, mikä on osaltaan hyvä ja taas toisaalta huono. Jotkut musiikit kuulostavat erittäin hyviltä (Vampire Killer ja You goddamned Bathead) kun taas toiset ovat muuttuneet aivan onnettomiksi (Creatures in the Depth ja kuolemisääni). Äänimaailma on suurin piirtein sama kuin alkuperäisissäkin.

Alkuperäinen peli on todella vaikea. Tätä uutta moodia on helpotettu, mutta peli säilyttää silti tutun Castlevania-vaikeustason. Ei huono ollenkaan.

Simonia on yhtä helppo ohjata kuin aina ennenkin. Simon käyttäytyy täysin samalla tavalla kuin alkuperäisessä versiossakin. Mitään uudistuksia ei ole tehty. Uudistuksia olisi voinut mielestäni tehdä. Simon olisi voinut vaikkapa lyödä ylöspäin ja yläviistoon Super Castlevania tyyliin.

Peliin rakennetut bonukset ovat ihan toimivia. Esimerkiksi pelatessasi peliä pidemmälle avautuu bonuksissa galleria, josta voit katsella Castlevania Chroniclesin ja Symphony of the Nightin taidetta by Ayami Kojima. Toisena bonuksena on heti alussa auki oleva Koji Igarashin haastattelu, jossa hän kertoo Castlevania Chroniclesin synnystä ja muista tekemisistään.

Castlevania Chronicles on varmasti Castlevania faneille tervetullut peli, kun me Eurooppalaisetkin pääsimme pelaamaan tätä upeaa teosta. Vielä kun Konami tekisi Rondosta Castlevania Chroniclesin jatko-osan (Igarashi vihjaisi jotain siihen suuntaan haastattelussa…)


×

Hae sivustolta