Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (3,94 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • Peli tekee uudelleen sen, minkä Super Castlevania teki jo aikaisemmin. Grafiikat ovat mielestäni parempia, mutta ajavat asiansa yhtä hyvin kuin CV4:ssä. Tässä pelissä grafiikat eivät ole yhtä synkät kuin Super Castlevaniassa, vaan sopivat paremmin tämän peli ilmapiiriin. Kenttäsuunnittelusta voisi sanoa, että peli on melkeipä alkuperäinen Castlevania uusilla grafiikoilla… (lue lisää)
 • Sitä samaa grafiikkaluokkaa kuin Akumajo Dracula X68000kin on. Juuri mitään ei ole muutettu. grafiikkaa olisi voinut parantaa enemmänkin kuin uusi Simon ja uusi Draculan ensimmäinen muoto. Alkukuva ja loppukohtaus ovat myös uudistetut… (lue lisää)
 • Castlevania Chronicles on PlayStationille julkaistu kokoelma, joka sisältää kaksi eri versiota samasta pelistä. Vuonna 1993 Japanissa julkaistiin Sharp X68000-nimiselle pelitietokoneelle uusi versio alkuperäisestä Castlevaniasta. Tämä versio on juonen ja pelimekaniikan osalta enimmäkseen samanlainen kuin alkuperäinen, mutta grafiikka ja äänimaailma on huomattavasti kehittyneempää… (lue lisää)

Chronicles

 • Alusta: X68000, Playstation
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 9.11.2001
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

Joka sadas vuosi Kristuksen voima heikkenee. Aina kun niin tapahtuu, heikot ja pahasydämiset rukoilevat sanoinkuvaamattomien kauheuksien puolesta. Näiden synkkien toiveiden johdattamana Dracula, pimeyden prinssi, nousee jälleen elävien joukkoon – ja joka sadas vuosi entistäkin voimakkaampana.

Kerran, kauan sitten, Dracula herätettiin tällä tavalla. Hänen aikeenaan oli saattaa maa pimeyteen ja luoda pahuuden valtakunta. Nämä aikeet kuitenkin tuhosi Christopher Belmont.

Draculan tuhon seurauksena Transilvania eli rauhallista elämää seuraavat 100 vuotta, mutta sitten…

Eräänä pääsiäisyönä transilvanialaiset juhlivat Kristuksen uudelleensyntymää karnevaaleilla. Mutta kaupungin reunamilla, vanhan luostarin raunioilla, pahat ihmiset pitivät pimeyden messua herättääkseen pahan kreivin ja antaakseen hänelle ikuisen elämän. He uhrasivat Draculan jäännöksille ihmisverta. Kun he tekivät niin, ukkospilvi peitti kaupungin. Yhtäkkiä salama iski luostariin. Sillä hetkellä Dracula, pimeyden prinssi, palasi tähän maailmaan aloittaakseen uuden terrorin aikakauden.

Mutta kaikkea ei ollut menetetty. Belmont-suvun perillinen, nuori mies nimeltä Simon oli päättänyt tuhota Draculan ja hänen valtakuntansa. Matkaan lähtiessään Simon otti mukaansa isänsä Ralph Belmontin ruoskan kohdatakseen Draculan – yksin.


Yksi kommentti

 1. Sunn sanoo:
  Alkuperäinen peli tuli Japanilaiselle Sharp X68000-tietokoneelle kahdella 5 1/4 lerpulla. Paketissa on myös valmiina etiketti ”user diskille”, jonka käyttäjä tarvitsee pelitallennuksille. Peli vaatii 2 Mb muistia toimiakseen. Pelissä on Midi-tuki Rolandin suosituille MT-32 ja CM-64 syntetisaattoreille, mutta myös Sharpin omaa rautaa tuetaan hyvin. Musiikillisesti peli on ammattilaistason äänetoiston johdosta sarjan parasta antia. Konamin peleille tyypillisesti pelissä on myös latausmusiikki.

  Pelihahmoa ohjataan joko näppäimistöllä tai joystick-porttiin kytketyllä 2-nappisella peliohjaimella. Itse käytän pelisessioissa standardia MSX-pelipadia.

  Peli ei ole Japanin markkinoilla erityisen kallis, eli sen hinnoittelu ei poikkea Sharpin pelien edullisesta hintatasosta erityisemmin. Asia on kuitenkin aivan toisin suhdanneherkillä länsimarkkinoilla. Ebay-verkkohuutokaupan uusi hintarykäys koettiin, kun nimeltä mainitsematon fani päätti haluta maksaa pelistä lähemmäs 800 euroa. Tämän ”älä myy tätä peliä mulle näin halvalla”-ilmiön jälkeen peliä on säännönmukaisesti kaupiteltu kolminumeroisilla luvuilla, vaikka hintahaitari onkin puristunut kasaan. Ilmiön hyvä puoli on se, että tarjontaa on nyt runsaasti. Kysyntä on silti sangen maltillista. Keräilijät ostavat pelin kohtuuhinnalla suoraan Japanin markkinoilta ja niinpä peliä onkin jatkuvasti tarjolla suositussa Ebay- verkkohuutokaupassa innokkaimmille faneille.

  Mitä Playstation-käännökseen tulee on se tunnokas porttaus PSX-raudan ehdoilla. Sharpin sfääreihin ei venytä, pikemminkin Playstation-versiosta tulee mieleen Famicom-versio, jolle Sharpin peli puolestaan oli tribuutti. No, tästä sekametelisopasta hyötyy ainakin sarjan fani. Castlevania onkin niitä pelejä, joista löytyy jokin sarjan osa lähes kaikille kuviteltavissa oleville pelikoneille. Todellinen harrastaja viihtyy kuitenkin Sharpin alkuperäispelin parissa parhaiten. Pelitunnelma on suorastaan harras Mitsumin tuplalerppuaseman hiljalleen ruksutellessa pelilevyjä. Kiireinen nykypelaaja pelaa peliä Sharp-emulaattorilla PC-mikrolla. Sharp-emulaattorissakin on ansionsa. Alkuperäinen midi-tuki toimii, joten peli on paljon autenttisempi, kuin midi-fanille mykkä PSX-versio.

  Mitä pelin pelattavuuteen tulee, on se sarjan veteraanille tuttua. Kaiken kaikkiaan ohjaustuntuma on tunnokas ja tasot monipuolisia. Erityisena huomiona myöhempien tasojen digitoitu puhe vakuuttaa laadukkuudellaan. Joka pojan peliä ei alkuperäisestä versiosta koskaan tule, mutta toivon mukaan mahdollisimman moni sarjan fani pääsee siihen kuitenkin tutustumaan, vaikka emulaattorivetoisesti.

Kirjoita kommentti

© 2003-2019 Linnavaanijat | Info | Mobiilisivut
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS