Dracula’s Curse - Läpimeno-ohjeet

Nämä ohjeet on tehty Dracula’s Cursen eurooppalaisen version pohjalta.


Hylätty kylä (Musiikki: Beginning)

No niin, kun olet saanut nimesi kirjattua , Trevor pääsee rukoilemaan vielä hetkeksi ennen koitostaan, jonka jälkeen voimme aloittaa. Beginning on Castlevania-musiikkia parhaimmillaan, mutta älä unohdu rokkaamaan sen tahtiin jos et tahdo pelin päättyvän ajan loppumiseen. Ensimmäinen kynttilä kätkee sisäänsä heittotikarin, klassisesta Belmont-arsenaalista nopeimman, mutta tehottomimman aseen. Parempaakaan ei ole juuri nyt tarjolla, joten ota se talteen. Ensimmäisen oven avattuasi tapaat vanhoja kunnon lihattomia käveleviä luurankoja, jotka ovat yhdellä iskulla kuolevaa sakkia. Tässä huoneessa ei ole kahta kynttilää lukuunottamatta mitään, joten voit huoletta jatkaa ylöspäin. Saavut ilmeisesti kirkkoon, koska taustalla on nähtävissä ikkunamaalauksia. Vaikka CV3 on Castlevaniaa edistyneempi, jo koluttu alue muodostuu kiivetessä kuolonpudotukseksi, joten älä kulje, hyppää tai putoa portaat noustuasi enää alaspäin, koska silloin lähtee henki. Tultuasi ulos ruudusta johtaviin yläportaisiin nappaa oikeasta kynttilästä mukaan tilanteeseen käytännöllisempi pyhä vesi ja vasemmassa kynttilässä oleva iso sydän. Ylös mars.

”Panokset kovenee”: tämä luuviulu nakkelee paloja itsestään. Älä anna sen hämätä, vaan siiirry portailta pikaisesti hiukkasen oikealle, odottele että se hyppää alas ja ruoska suo kaverille rauhan. Tämäkään huone ei sisällä vielä mitään merkittävää, joten ruoski kynttilöitä, jos lisäpisteet kiinnostavat ja hankkiudu eroon toisestakin heittelijäluurangosta. Sitten alas.

Sinertävälle palkkialueelle oikealla hyppäämmällä rojahtaa lattian läpi, joten aikaa säästääksesi tee vaikka niin, sillä seinissä ei ole mitään. Oikealle jatkaessa kohtaat iki-ihania Medusanpäitä. Neuvon jättämään alhaalta löytyvän ajanpysäytyskellon sikseen, koska se ei auta loppuvastustajaa vastaan eikä tämä taso sisällä sellaista määrää vihollisia, että niiden pysäyttäminen olisi tarpeen. Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä toisin, joten tee valintasi. Jos siis tipahdit alas, palaa takaisin vasemmalle, nouse portaita pitkin ja jatka oikealle. Oven avattuasi tapaat zombeja, jotka lihaisammasta ulkomuodostaan huolimatta eivät ole yhden iskun luurankoja riuskempia, joten tee niistä selvää ja jatka eteenpäin. Neljäs kynttilä antaa jälleen mahdollisuuden vaihtaa lisäasetta, tällä kertaa kaarevasti liitävään heittokirveeseen. Itse en asetta vaihtaisi, mutta valinta on jälleen kunkin oma. Yhdestä kynttilästä löytyy rukousnauha,joka tuhoaa kerralla kaikki ruudussa näkyvät viholliset. Jos valoshow kiinnostaa, odottele että muutama kävelevä ruumis ilmestyy ja lasauta ne taivaan tuuliin. Matka jatkuu alas portaita.

Tällä kertaa seinilläkin on korvat..öh, tarkoitan kinkut. Allasi näkyy kahden eri tason verran kaksoispalkkeja, joista alin on heikosti rikkoutuvaa laatua. Ruoskaisepa siihen ja saat ison sydämen. Tässä vaiheessa Kyssäselkänäkin tunnettu legendaarinen hyppivä olento saattaa tahtoa tehdä lähempää tuttavuutta kanssasi. Kun näet sen hyppäävän, ennakoi sen laskeutumispaikka ja kuten muutkin tähänastiset viholliset, iske se kerralla olemattomiin. Jatka sitten vasemmalle, lyö seinää kahdesti, seisaaltaan ja kyykyssä ja nälkäinen Trevor saa murua rinnan alle. Nyt kun masu on täynnä, voit innosta puhkuen kulkea oikealle. Tapaat kaksikin samanlaista hyppivää kummajaista, mutta jos olet ylhäällä, voit tehdä näistä yksinkertaisista olennoista selvää julmalla tarkkuudella ja parilla pullollisella pyhää vettä. Kun kuljet ylhäällä vaikka vasemmalle, ne hyppivät samaan suuntaan. Nakkaa siis pullollinen pyhää vettä alas ja liiku saman tien samaan suuntaan. Igormainen tyyppi käristää itse itsensä. Ole kuitenkin nopea tehdessäsi näin, sillä silloin tällöin olennot onnistuvat hyppäämään omallesikin tasolle. Ei muuta kuin oikealle taas.

Ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa: verenhimoisia lepakoita, maasta sattumanvaraisesti nousevia käveleviä ruumiita ja lisää kynttilöitä, jotka tuhoamalla saat peruskivaa. Edettyäsi lisää oikealle eteen tulevat portaat, joiden ohi pääsee varsin kätevästi hyppäämällä. Ympyrä on sulkeutunut: ensimmäinen kynttilä sisältää taas heittotikarin, joka KANNATTAA OHITTAA. Tapaat paikan lopparin oikeammalla.

Mikä tekee tästä luisesta kaverista perusluurankoja erikoisemman? Noh, ensinnäkin se kestää kymmeniä iskuja ja toisekseen sillä on päheämpi ulkomuoto. Käveltyäsi ruutuun ja musiikin vaihduttua siirry oitis vasemmalle ja odota, että kaveri korjaa luunsa (en usko, että jaksan laukoa näin kuivaa settiä koko ohjeiden ajan, joten ota kaikki irti näistä hetkistä). Mene vaikka aluksi turvallisen välimatkan päähän, heitä yksi strateginen pyhävesilataus ja ruoskaise vaikka hyväksi onneksi. Hirviön tutissessa pullollisesta, hyppää vasemmalla olevaan alempaan palkkiin ja jatka pullopommitusta sekä ruoskintaa. Ehdit tehdä oliosta vaarattoman todennäköisesti ennen kuin se ehtii hivauttaa sinua kertaakaan. Ensimmäinen alue on täten ohi.

Todistakaamme yhtä niistä seikoista, jotka tekevät Castlevania 3:sta NES:in parhaan CV-pelin (ja yhden sarjan parhaimmista peleistä ylipäätään). Voit valita minne matka jatkuu. Ylempi vie kellotorniin, alapuolen valitessa taas menet metsään. Kellotorni ei ole itse asissa läpäisyn kannalta lainkaan pakollinen, mutta sieltä löytyy yksi pelin kolmesta vaihtoehtohahmosta.


Kellotorni (Musiikki: Clockwork)

Hetki lyö, lauloi Kirkakin aikanaan. Tällä kertaa lyö kuitenkin lähinnä Trevor. Mene minne nenä näyttää eli aivan oikealle seinälle, jonka resuisen ulkokuoren alta löytyy suuri ja mehukas sydän. Tie vie ylöspäin, jossa vastaan tulee luuranko ja kävelevä haarniska. Niistä selvittyäsi jatka edelleen ylös. Pyörivän rattaan vasemmanpuoleisen seinän sisältä löytyy toinenkin iso sydän, jos kiinnostaa. Ylös vain. Toisesta kynttilästä löytyy pyhä vesi, joka kannattaa ottaa talteen ja säilyttää loppuvastustajaa varten. Jatka portaat ylös, ylhäällä vasemmalle ja taas ylös.

Nämä ovat ilmeisesti jättikellon heilureita. Hypi vasemmalle ylätasanteelle ja odota että heiluri tulee kohdallesi ja hyppää sen kyytiin. Kun heiluri on heilahtanut oikealle, hyppää keskiylätasanteelle ja odota toista heiluria, jolta pummaat kyydin myös. Hyppää ovelle tultuasi sen luo. Pudottaudu alas ja ruoskaise portaiden alla olevaa seinää, josta löytyy jälleen yksi iso sydän. Jatka oikealle, etene liikkuvan rattaan ohi kärsivällisesti ja mene ylös. Älä anna punaisten vaakatasossa liikkuvien rattaiden hämätä, vaan hyppää niille kursailematta. Kuten huomaat, vaikka ne liikkuvat, Trevor ei niillä seistessään. Palauta miekkaileva luuranko maan pinnalle ja jatka yhä ylemmäs.

Yleensä Medusanpäiden kanssa paras tapa menetellä on pysyä paikallaan oikeassa paikassa ja joko antaa sen mennä ohi tai ruoskaista oikeaan aikaan. Näin on asian laita nytkin. Päitä tulee tosin jatkuvalla syötöllä, joten muista edetä aina kun se on mahdollista. Matkalla aivan ylös vastaan ei tule mitään uutta. Sinne päästyäsi jatka oikealle ovesta sisään. Rattaan yli taiteltuasi oikealle puolelle mene hakemaan lisähyökkäys (tai iso sydän, jos omaat jo triplan) portaiden juurelta oikealta puolelta. Niiden yläpuolella olevasta kynttilästä saa heittotikarin, jota tulee välttää paitsi tietenkin jos ei omaa mitään lisäasetta. Matka jatkuu tietenkin ylös.

Kahden rattaan ylitse pompittuasi tulet taas kiinteälle alustalle. Toiseksi alimpana olevan palkkiparin vasen osa on mahdollista rikkoa, mutta se ei hyödytä mitään. Jatka ylös, kunnes saavut vihdoin tornin huipulle. Edessä on enää yksi miekkaluuranko. Jotta jaksat ruoskaista sitä, hae sitä ennen oikealta kinkku. Sitten vain aivan vasemmalle, jossa kohtaat loppuvastustajan (tavallaan kyseessä on kuitenkin välivastustaja, mutta eipäs saivarrella).

Tämä olento hyppii päällesi ja heittelee välillä tikareita ja kiipeää joskus pitkin kattoja ja seiniä heitellen kirveitä. Mikäli sait pyhän veden haltuusi ja onnistuit pitämään sen tänne saakka, taistelusta tulee mitä todennäköisimmin lyhyt. Hyvin tähdätty pulloroihu hidastaa tyyppiä ja aiheuttaa melkoisesti vahinkoakin. Mene saman tien, jo ennen kuin loppparimusiikki alkaa, keskitasanteelle ja heitä niin monta pulloa kuin ehdit. Kun vastustaja alkaa liikkua, peräänny ja heitä sen polulle valmiiksi pulloja. Jos pyhä vesi ei osunut mukaasi, peräänny ja ruoskaise nopeasti kun otus on laskeutunut. Hypättyäsi ylemmälle tasolle vastustaja saattaa hypätä perässä, jolloin sinun tulee hypätä vastakkaiseen suuntaan juuri samaan aikaan. Jatka perääntymistä ja ruoskimista ja pian voitto on sinun.

Äsken päihittämäsi olento muuttuu pian pienikokoiseksi mieheksi. Hän on Grant DaNasty, merirosvo, jonka perheen Dracula tappoi ja muutti Grantin kätyrikseen. Hän kertoo olevansa nopea ja voisi siksi olla suureksi avuksi Trevorille. Hän tarjoutuu jatkamaan taistelua kanssasi, jonka jälkeen päätät otatko hänet mukaan vai et. Grantin peruase on lyöntitikari, jonka kantama on erittäin lyhyt. Hän kykenee hyppäämään korkeimmalle sekä kävelee nopeimmin kaikista neljästä mahdollisesta hahmosta ja osaa kiipeillä seiniä pitkin mahdollistaen kulkemisen paikkoihin, joihin Trevor ei pääse. Lisäksi hän on ainoa, jonka hyppyjä on mahdollista ohjata ilmassa. Grantin lisäasearsenaaliin kuuluu pysäytyskello ja heittotikari.

Silta itse linnaan alkaa sortua päätettyäsi jatkatko yksin vai kera Grantin ja joudut kulkemaan samaa tietä jota tulitkin eli laskeutumaan tornista. Etene siis kuten tänne saapuessasi, mutta tällä kertaa käänteisessä järjestyksessä. Koska kuljet tällä kertaa alaspäin, et kuole tippuessasi yhtä aluetta alempana paikasta jossa tappelit Grantia vastaan, joten jos maisemat kyllästyttävät, vauhdita paluutasi pudottautumalla. Tiputtaudu kuitenkin oikeassa kohtaa, sillä alhaalta löytyy edelleen piikkejä ja aivan alhaalta edelleen kuolemankuilu. Edempänä (tai pikemminkin alumpana) voi tehdä pariin otteeseen samoin. Kellotornista selvittyäsi siirryt automaattisesti metsäalueen toiseen osioon.


Metsä (Musiikki: Mad Forest)

Miten Dracula saa nuo liiskaajat liikkumaan ilman sähköä? Eittämättä kyseessä on väärinymmärretty nero. Hämmästyttävää insinöörityötä ihailltuasi ja väisteltyäsi (hipauskin tekee Trevorista jauhelihaa, joten varo!) jatka oikealle. Hui! Liekehtivä merirosvologontapainen ilmestyy yläpuolelta. Sitä on vaikea ohittaa, koska se on kuin takapuolista innostunut Buu Super Mario Worldissa. Toisin sanoen se seuraa sinua kuin hai laivaa. Kaksi iskua tekee luukasasta luujauhoa ja Herra näki että niin on hyvä. Alhaalta oikealta kallion sisältä löydät olosuhteista riippuen ison sydämen tai lisähyökkäyslaatikon. Portaat ylös ja tapaat luurankoja, joista yksi yrittää hämätä sinua käyttämällä ruoskaa myös. Älä mene lankaan, käytä ruoskaa ja kipitä portaat ylös. Itse asiassa, Trevor tekee sen kokonaan itse, kunhan vain vaivaudut painamaan kerran ylös portaiden kohdassa.
(Jos pelasit kellotornin juuri läpi, metsäkenttä alkaa tästä !)

Eläintarhassa pöllöt ovat varsinaisia iloisia vekkuleita, mutta täällä ne tahtovat upottaa kyntensä kenen tahansa ihoon ja elimiin. Ajoita iskusi oikein eikä pöllöistäkään ole yhtä tarkkaa osumaa enempää vaivaa. Jos yletät ruoskalla niihin tai omaat heittokirveen, odota että pöllöt tulevat esiin pimeästä ja tapa ne saman tien. Iso soihtu edessäsi kätkee monikäyttöisen heittoristin, jonka voit korjata talteen jos tuplaheittomahdollisuuden menetys ei haittaa. Jatka oikealle, varo putoamasta jorpakkoon, tapa pöllöjä jos huvittaa tai ne ovat tielläsi ja siirry ovelle.

Hyppelevä köyryselkä tottelee vain ruoskaa tai lisäasetta, joten anna jomman kumman laulaa. Ylempänä steppailee veriluuranko, joka onkin varsin sitkeää sorttia. Sitä ei voi tuhota kokonaan laisinkaan, joten älä turhaan jää yrittämäänkään. Sen ohittamisesta on yritetty tehdä haasteellista ja lopputulos on hivenen turhauttava. Köyryselkäpomppijoiden tapaan tämäkin yrittää kulkea sinne minne sinäkin, joten harhauta se olemaan aivan oikeassa päässä ja rynnistä rappuset ylös. Lannista kaveri edeltä pois ja könyä portaat ylöspäin. Tee tulta syöksevistä käärmetorneista ja muista vauhtitöyssyistä selvää ja etene oikealle. Aivan portaiden vieressä olevassa ruohokaistaleessa on piilossa kinkkua, jonka voit poimia talteen. Keskiajalla ei bakteereista piitattu, mutta Trevor tuskin kuolee ruokamyrkytykseen ainakaan tämän seikkailun aikana. Oikealla on ovi, kulje siitä. Sitten valitaankin taas uusi etenemisreitti. Ylempi jatkaa metsää uuden liittolaisen luo, alempi vie suolle. Seuraavat seitsemän kappaletta ohjeistavat kuitenkin jos valitsit ylemmän reitin. Suoalueen ohjeet löytyvät omasta kappaleestaan.

Odota että tämäkin siivekäs hyökkää ja tapa se yhdellä iskulla. Soihtu kätkee heittokirveen, jonka suosittelen kuitenkin jättämään sikseen. Seuraavaksi tietenkin alas.

Hyppäsikö Trevor valtamereen? Ei suinkaan, vaikka ympäristö niin ehkä antaisikin ymmärtää. Muun muassa HoD:issa nämä olennot tunnetaan Balloon Podeina. Iskiessä näitä punaisia sienentapaisia, ne hajoavat neljään pienempään osaan. Ei ole tarpeen tehdä niiden kanssa lähempää tuttavuutta syyttä, mutta jatkaessa oikealle tämä on pakollista. Maassa lymyävät otukset on helppo tuhota. Ruoskaise kerran, odota räjähdystä ja tuhoa ulos tulevat pienemmät yksilöt yhdellä tarkalla iskulla. Mene oikealle, mene alas, tapa ruoskaluuranko jos otus rassaa ja avaa ovi. Tee selvää taas yhdestä matkijasta äläkä kavahda jättimäisiä hämähäkkejä, jotka odottavat heti tämän jälkeen. Näillä kohdin oleva soihtu pimittää heittotikaria, joka kuitenkin soveltuu heikoiten alueen loppariin, joten jos omaat heittoristin tai vaikka heittokirveenkin, jätä se siihen. Eteenpäin hämähäkkejä ja luurankoja uhmaten. Ainoa mahdollinen reitti kulkee lopulta alas, sitten oikealle.

Näet nyt ihmispatsaan, oransseja palkkeja ja tumman taivaan. Ah, mikä ilmapiiri. Yksinäinen palkki rivistöä askeleen alempana sisältää kinkkua, mutta sen ottaminen merkitsee takaisin ylös- kiipeämismahdollisuuden eliminoimista, joka ei ole strategisesti kannattavaa. Ellei elinvoimasi ole aivan pohjalukemissa, kehotan siis jättämään palkin rauhaan. Jatka oikealle ja edessä on lopputaistelu.

Iso sininen tyyppi (kyklooppi), joka silloin tällöin juoksee ympäriinsä, iskee nuijalla eikä heikkene kuin ottaessaan osumaa päähänsä. Tällainen tapaus tällä kertaa. Heittoristi on mukava lisä kärhämään, mutta taistelun todellinen pelastaja on itse ruoska. Jos taas valitsit tikarin, voit paitsi heitellä sitä hirviön naamalle, ajoittaa sen heiton ylätasanteelta juuri kun huomaat taustalta että salama iskee pian. Jos heitit oikeaan aikaan, tikari toimii ukkosenjohdattimena ja käristää neljäsosan kykloopin elinvoimasta. Tulos ei ole kuitenkaan varsinaisesti vaivan arvoinen, mutta hieno temppuhan se on.

Trevorin onneksi tämä moukarimies ei osaa hyppiä tahi kiivetä. Kaikkein varminta on tietenkin hoitaa kaikki hyökkäily ylhäältä. Jos aikaa on runsaasti ja elinvoimaa vähän, toimi juurikin niin. Voit myös kuitenkin tehdä taistelusta haastavamman ja samalla lopettaa sen hiukan nopeammin. Seuraa sinisen vasaroijajätin liikkeitä. Mikäli hän alkaa heilua nopeasti paikallaan, se on sen merkki että kannattaa hypellä aivan ylös, sillä paikallaan polkeminen edeltää juoksupyrähdystä päin Trevoria. Mikälii tyyppi taas tallustaa hitaasti, kävele häntä vastaan niin että hän pysähtyy. Kun näin käy, väistä vasemmalle ja moukarin kalahtaessa (toivottavasti) maahan hyppää ja ruoskaise päähän kerran. Toista tämä niin kauan että olet vasempien palkkien kohdassa. Tämän jälkeen hypi aivan ylös. Tyyppi kävelee ohitsesi mutta varoitus! Kun laskeudut joko ruoskimaan häntä alemmalle palkille tai aivan alas (tilaa ollessa tarpeeksi), varmista että hän on tarpeeksi kaukana, sillä otuksen liikkeet ovat verrattaen arvaamattomia. Hän saattaa yhtäkkiä vaihtaa suuntaa, joten ole tarkkana. Siniset vasaramiehetkin joutuvat joskus tunnustamaan häviönsä ruoskanheiluttelijoille, joten Trevor on voittaja. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Tapaa Syfa Belnades, kaapuun sonnustautunut vampyyrejä metsästävä loitsija, jonka äsken tappamasi kyklooppi kai muuutti aikanaan patsaaksi ja piti vankinaan. Nyt kun olet vapauttanut hänet, hän ehdottaa yhteistyötä. Syfa on fyysisesti varsin heikko, mutta omaa valikoiman tuhoisia ja tehokkaita loitsuja (salama, jää ja tuli), jotka hän poimii kirjoistaan. Jää jähmettää perusviholliset hetkeksi siten, että ne tuhoutuvat yhdellä iskulla. Lisäksi hän voi jäädyttää muutaman alueen veden hetkeksi siten, että sen päällä voi kävellä jonkin aikaa ja kaikki vedessä olevat viholliset jäätyvät myös hetkeksi. Voit jatkaa yksinäisenä sutena edelleen, tehdä Syfasta ensimmäinen taistelijaparisi tai vaihtaa edellisen liittolaisesi hänen tilalleen.


Suo (Musiikki: Dead Beat)

Liman ja mädäntyvän kasviston voi suorastaan aistia sieraimissa. Edessä on suo, jonne pudotessa vajoaa hitaasti ja lopulta kuolee. Vältä siis sinne menemistä. Hypi palkkeja pitkin suon toiselle puolelle äläkä anna loputtoman hirviösammakkomäärän estää sinua. Mene portaat alas.

Alhaalla suon vasemmalla puolella seinässä on lihaa, mutta koska kenttä on näin alussa, on todennäköistä että elinvoimasi on täydessä. Täten riski ei liene sen väärti (sen lisäksi että suosta nousee edelleen limaotuksia, sammakot häiritsevät edelleen). Toimi kuten parhaaksi näet ja jatka oikealle ovesta. Odota suon äärellä että liikkuva palkki tulee kohdallesi ja matkaa sillä eteenpäin. Hyppää vauhdista vertikaalisesti kulkevalle palkille ja hyppää siitä oikealle palkeille. Edessä oleva kynttilä sisältää heittokirveen. Ota se jos et omaa mitään lisäasetta, tai kellon, tikarin tai pyhän veden. Jatka oikealle pysyen yläpalkeilla ja välttäen suohon putoamista. Kun pääset paikkaan, jossa on palkkeja kolmella eri korkeudella, mene keskimmäisen oikean pään luo ja ruoskaise sitä. Nyt kun pääset keskimmäisen ja alimman rivin väliin, kävele vasemmalle ja ruoskaise alapalkkia, josta löytyy lihaköntti. Jatka oikealle, jossa et voi välttää hyppäämistä suohon. Ylitä se pikaisesti, niin pääset ovelle ja alueen seuraavaan osioon.

Ota toisesta kynttilästä heittoristi ja jatka eteenpäin raivaten luurangon ja kaksi lentokalloa edestäsi. Oikeammalla kaksi muuta jälkimmäisenä mainittua yrittävät yllättää, joten päästyäsi niistä eroon, ylitä kuilu ja mene oikealla olevat portaat alas. Vasemmanpuoleisessa kynttilässä on ajanpysäytyskello, jota et luultavasti tarvitse. Et voi välttää suohon hyppäystä taaskaan. Ruoski tiheään tahtiin nousevia mutamiehiä samalla kun taistelet tiesi oikealle. Kaksi lepakkoa yrittää hätyytellä, mutta varsinainen lepakko odottaakin portaiden päässä alhaalla. Sinne siis.

Hassu huomio: voit perääntyä taistelusta vielä, vaikka musa lähtee soimaan ja lepakko ryhtyy liikkumaan. Mitään sillä ei kuitenkaan saavuta; elikon elinvoima palautuu takaisin, vaikka ruoskaisisit kerran ja hipsisit pois. Älä siis turhaan kaavaile moisia, vaan tee nahkahiirestä pikaisesti kintaat.

Lepakko menee pienempiin osiin yhteensä kolme kertaa. Osuma jakaa yhden osan aina kahteen, kun vahingoitat sitä. Osuessasi siihen se välkkyy paikallaan noin sekunniin ennen kuin jakaantuu. Suositeltava taktiikka on: yritä saada lepakko paikkaan, jossa kykenet ruoskaisemaan sen koko pinta-alaan (esim. oikeanpuoleisin alapalkki ja vasen yläpalkki ovat sopivia). Täten osut kerralla kaikkiin jakaantuviin osiin estäen niiden harhailun ympäriinsä (joka pidentäisi ja vaikeuttaisi taistelua). Muista vain ajoittaa iskut oikein eli suurin piirtein sekunnin välein. Voit heittää varmuuden vuoksi ristin sekaan siltä varalta että joku yrittää lähteä omille teilleen. Jos näin varotoimpenpiteistä huolimatta käy, eliminoi ne niin pian kuin mahdollista.


Aavelaiva (Musiikki: Anxiety)

Huh hah hei ja pyhää vettä pullo! Kolmas kynttilä kätkee sisäänsä kirveen, jonka voit korjata parempaan talteen mikäli et juuri sillä hetkellä omista jotain kätevämpää (kello tai bumerangi). Tie vie alas, jossa meno on kerrassaan päätöntä. Jatka edelleen alas ja sitten tietenkin oikealle, ovelle.

Eriväriset palkit ovat haurasta laatua, joten älä viivy niillä pitkään. Edessä ei ole juuri mitään mainittavan arvoista, lähinnä tarkahkoa hyppelyä lahoavilla lattialaudoilla. Hypätessäsi ylempänä oleville laholaudoille voit toki vaihtaa taas lisäaseesi tikariin, mutta jos et niin tahdo, älä ruoskaise samalla kuin hyppäät. Aivan oikealle päästyäsi tulet portaille, joiden vierestä oikean seinän sisältä löytyy liha-annos. Portaat vievät ylös – sinne siis. Älä kiirehdi hyppäämään oikealle, sillä tyhjästä ilmestyy lentävä kallo, joka kannattaa tuhota ennen hyppyä. Jatkaessasi oikealle voit olla iloinen omatessasi joko heittoristin tai kellon, joista molemmat auttavat luita heitteleviä ja hyppiviä luurankoja vastaan kuilujen äärellä. Ylös ja oikealle, varo taas lentokalloa ja avaa ovi. Näet lentäviä palkkeja, jotka siis AINOASTAAN laskeutuvat, joten ajoita hyppysi tarkkaan. Palkkien vierestä vasemmalta löytyvästä soihdusta löytyy heittotikari, joka kannattaa ottaa. Vasemmalle jatkettuasi luvassa on lisää kivaa lentopalkkien kanssa. Kaksi ensimmäistä menevät vain alas, kolmas ja neljäs taas nousevatkin ylös. Ajoita hyppysi nämä liikehdinnät ennakoiden. Älä hätkähdä liekkikalloa, ruoski se tieltä pikaisesti ja mene vasemmalta löytyviä portaita pitkin yhä ylös. Vaikka vasemmasta soihdusta löytyy lisäelämä, älä suotta yritä päästä sen luo hyppäämällä, sillä se ei kerta kaikkiaan onnistu. Oikeammalta löytyy välivastustaja.

Tämä mimmi on matoja täynnä. Hän ampuu sinua kaukaa käärmeillä, mutta tätä peliä voi pelata kaksinkin. Pysy mahdollisimman vasemmalla ja heittele tikareita. Ennakoi ammutut käärmeet ja väistä ne tarpeen mukaan joko hyppäämällä tai menemällä kyykkyyn. Kun tytsyn pää muuttuu harmaaksi, se on sen merkki että kannattaa kiivetä aivan ylimmille palkeille vasemmalla. Jos punaiset renkaat osuvat sinuun, et voi liikkua vaan joudut odottamaan osumaa kuin..hmm..patsas. Kun reitti on taas selvä, jatka tikareiden heittelyä alhaalla. Ennen pitkää Meduusa on muisto vain, mutta kenttä ei ole vielä lopussa.

Pidä päättömät miekkamiehet turvallisen välimatkan päässä joko tikarilla tai ruoskalla. Portaat noustuasi voit hakea oikeanpuoleisen seinän sisältä kinkkukimpaleen. Kulje vasemmalle, kunnes portaat jatkuvat ylös. Sitten taas ylös, jossa odottaa yllättäen varsin tarkkaa ajoitusta vaativaa hyppyä. Keskellä paikan kuilua on kaksi sinistä lankkua, jotka kaartuvat painosta. Hyppää vasemmalle kaartuneen lankun päälle ja kävele suurin piirtein sen keskikohtaan. Sitten hyppää ylös osoittavalle kärjelle ennen kuin lankku ehtii kaartua oikealle. Heti kun olet laskeutunut kärjelle, hyppää oikealle toiselle lankulle. Toista sama päästyäsi oikealle lankulle ja jatka oikealle.

Korpit ovat Castlevania-maailmassa erikoisia otuksia. Joskus ne ovat varsinaisia mestarihyökkääjiä, joskus ne taas suorastaan lentävät päin asetta. Tästä huoneesta korppeja löytyy kaksi. Välttääksesi äkkinäisen kuilukuoleman, älä hypi suin päin eteen päin, vaan odota että tirppa lähtee lentoon. Ennakoiden sen lentoradan, ruoskaise siivekäs riesa tyynyntäytteeksi. Tee sama toiselle (tai jos tilanne näyttää turvatulta, kiirehdi oikealle portaat alas). Tietenkin mikäli syystä tai toisesta omaat ajanpysäytyskellon, voit pysäyttää korpit ennen kuin ne ehtivät liikahtaakaan ja kiirehtiä alas.

Hoitele lentävä leimukallo portaiden juurelta nopeasti ja ennakoi pudottautuminen alemmas vilkasliikkeisen luurangon mukaan. Vasemmanpuoleisesta lyhdystä saa heittokirveen sekä sen alla oikealla olevan palkin sisältä lisähyökkäyksen (tai jättisydämen). Ota molemmat. Hyppää kuilun oikealle puolelle ja kulje portaat ylös. Oikealla odottaa lopputaistelu.

Ensimmäisessä erässä kohtaat muumiokaksikon. Ennen kuin leijuva henki ehtii mennä herättämään ne arkustaan, hypi vasemmanpuoleisen palkkiparin taakse ja mene kyykkyyn. Ruoski vasenta muumiota ja pääsetkin siitä nopeasti eroon. Nyt kun toinen muumio on yksin, ei tarvitse väistellä niin paljon kuin kahden käärekasan ristitulessa. Tee siis lähempää tuttavuutta ruoskan kanssa lentäviä kääreitä tuhoillen ja väistellen ja ruoski lopulta tämäkin muumio ikuiseen lepoon. Vaihtoehtoisesti voit minimoida riskin ja heitellä kirveitä turvallisen kaukaa.

Lentävä liekkihenki nousee jälleen ylös. Sen liikkuessa eestaas hyppää oikealla oleville yläpalkeille. Hetkinen, eikös tämä kaveri tapettu jo kerran? No, kertaus on opintojen äiti. Kuten viimeksi, hän vahingoittuu vain osumista päähän. Ruoski siis kyykyssä ja jos hän kävelee kohti (tai pikemminkin allesi), hyppää juuri oikeaan aikaan ja säästyt vahingolta. Maassa ollessasi pysy turvallisen välimatkan päässä, jotta ehdit juosta alta. Ollessasi tarpeeksi kaukana, heittele päähän kirveitä niin paljon kuin vain pystyt voittoa jouduttaaksesi. Toimi vasemmilla yläpalkeilla samoin kuin oikealla. Se siitä tällä kertaa. Seuraavaksi laiva purjehtii saarelle, jossa Draculan linna sijaitsee.


Kuolettava torni (Musiikki: Rising)

Kolmannesta kynttilästä saa heittotikarin, jota et välttämättä tarvitse, mutta joka kelpaa paremman puutteessa toistaiseksi. Hoitele kaksi käärmetornia tieltäsi ja mene portaat ylös. Lukuisia portaita ylös astellessasi lentävät sarvipäät yrittävät katkaista tiesi. Ne ovat lähes yhtä kiusallisia kuin medusanpäät ja kaiken lisäksi noin kuusi kertaa kookkaampia. Portaista jälleen ruudusta ylös selvittyäsi yksinäinen kirveshaarniska yrittää estää. Sen teilattuasi jatka oven luo, mutta ennen kuin kuljet siitä, ota kinkkuateria oven yläpuolella olevasta palkista.

Kolmannesta kynttilästä saa pyhän veden, joka kannattaa ottaa.Älä haaskaa aikaasi pallojen hakkaamiseen, niitä kun ei saa tapettua lainkaan. Ulos & ylös. Noustuasi muutaman palkkitason valmistaudu tekemään niin vikkelästi ylös saakka. Ruutu alkaa seurata sinua tömähdellen alhaalta ylös ja kuolema korjaa mikäli se saavuttaa sinut. Vastaan tulee käveleviä haarniskoja, jotka eivät suurta uhkaa muodosta mutta jotka voivat kuitenkin syöstä sinut alas, joten ole varuillasi. Ylös päästyäsi takaa-ajo hellittää. Nouse portaat ylös postuen ruudusta seuraavaan. Jos tahdot lisähengen, jatka saman tien vasemmalle ja hae sellainen seinän sisältä. Loppuvastustajaa vastaan sopii parhaiten pyhä vesi, mutta jos koet tarvitsevasi heittoristin, voit ottaa sen kynttilästä ennen seinää. Palaa takaisin portaiden luokse, kiipeä toiset portaat ylös ja kulje vasempaan päähän lentäviä sarvipäitä vältellen oven luo ja kulje siitä.

Neljännessä kynttilässä on heittotikari; yritän olla toistamatta itseäni. Hankkiudu yläpuolella käyskentelevästä kirveshaarniskasta eroon ja jatka portaat ylös. Siellä käärmetornit tekevät ylös etenemisestä kerrassaan pirullista, mutta ei auta kuin väistellä niiden sylkemiä tulipalloja ja rynniä ylös seuraavaan ruutuun. Nitistä siellä kiusallinen korppi. Kolmannesta kynttilästä saisi heittokirveen. Olettaen että olet kulkenut alueen läpi nämä ohjeet jatkuvasti apunasi, tiedät mitä tehdä. Kulje seuraavaaksi oikeammalle. Siellä ylennetyn palkkiparin vasen puoli pimittää liha-ateriaa, mutta jos elinvoimasi on täysi, anna sen olla toistaiseksi ja hyödynnä se lopputaistelussa, joka alkaa, kunhan jatkat enemmän oikealle.

Ilmeisesti Frankensteinin hirviö (kavereiden kesken Frank tai Frankie) on seurannut sinua koko ajan, sillä hän ilmaantuu tulosuunnnastasi. Frankien hyökkäysvalikoima on seuraavanlainen: hän täräyttää maata, jolloin ylhäältä tippuu palkkeja sattumanvaraisesti. Lisäksi hän saattaa saartaa sinut nurkkaan ja kävellä päällesi. Pelin loppuvihollisten heikko kohta on usein pää, eikä Frank ole poikkeus (tosin hän vahingoittuu osumista myös muualle ruumiiseensa). Keskitä ruoskan sekä jonkin muun mahdollisesti omaavasi heittoaseen (poislukien pyhä vesi) mahti päähän. Jos tilanteeseen parhaiten sopiva pyhä vesi on käytössäsi, hyödynnä sitä. Kun heität pullollisen Frankin jalkoihin, ottaessaan vahinkoa hänen liikkeensä hidastuvat, jolloin seuraava palkkivyörytys viivästyy. Hyödynnä tämä aika paitsi valmistautumaan seuraavan pullon heittoon, myös ruoskaisemalla häntä päähän ja Frankie on nopeasti mennyttä. Frank on melko tasaväkinen vastus myös haastaessasi hänet ainoastaan ruoskalla.


Linnan silta(Musiikki: Stream)

Kaksi köyryselkää käy oitis kimppuusi, joten anna niille selkään. Kiipeä portaat ylös ja tuhoa uhkaava kirveshaarniska. Tapa alhaalta oikealta vielä yksi köyryselkä. Portaiden juurelta kynttilästä seinän vieressä löytyy heittotikari. Riippuen omistamastasi lisäaseesta, tiedät miten toimia; heittokirves on toimivin ase lopputaisteluun.

Tällä vetisellä tasanteella sinua hätyyttelevät korpit ja kidusolennot. Kolmannesta kynttilästä löydät pyhän veden, jos koet sitä tällä hetkellä tarvitsevasi. Jatka oikealle, kunnes edessä on jälleen ovi. Hoida kirveshaarniska ja ylhäältä sen jälkeen pomppaava köyryselkä sekä käärmetorni tieltäsi ja mene alas. Jatka oikeammalle poistettuasi etenemiseste käärmetornin tieltä. Siellä menoasi häiritsevät vielä yksi käärmetorni ja kirveshaarniska. Tie vie tämän jälkeen ylös. Ylätasanteella käyskentelevän kirveshaarniskan yläpuolella olevasta kynttilästä saa ajanpysäytyskellon. Oikealle vain. Ota oven edestä yläpalkista kinkkuateria ja jatka ovesta seuraavaan osioon. Nitistä korppi. Toisesta kynttilästä saisi viimeisen oljenkorren eli heittotikarin, mutta et todennäköisesti tarvitse sitä.

Kulkiessasi oikealle sinut yritetään jälleen jallittaa murenevalla lattialla. Jatkaessasi eteenpäin lattia takanapäin romahtaa samalla kun vastaasi tulee kaksi korppia. Paras keino menetellä niiden kanssa on hypätä ennakkoon eteen päin saman tien kun mustanpuhuva tirppa alkaa näkyä ruudussa ja ruoskaista. Vihdoin saavut viimeiselle kahdelle palkille, jotka eivät enää romahda. Jatka tyynesti eteenpäin alhaalta hyppäävät kidusolennot sivuuttaen tai tuhoten ja ennen pitkää saavut portaille. Alas siis. Siellä saat kolmannesta kynttilästä heittokirveen, joka on syytä ottaa visusti talteen. Ainoa mahdollinen tie kulkee oikealle. Valmistaudu lopputaisteluun.

Alhaalta kaksi jättikokoista käärmettä nousee esiin hyökkäten syöksemällä tulta. Varsinainen ensisijainen vaara ei ole tämä, vaan pikemminkin että yksikin osuma saattaa syöstä sinut alas veteen. Pää on luonnollisestikin hirviöiden ainoa heikko kohta. Koska keskitasanne on levein, todennäköisyys pudota veteen on siellä pienempi. Vältä hyppimistä ja sen sijaan hyödynnä kirveitä ja ruoskaa aina kun tilanne sallii. Tarpeeksi vesiluikeroiden rumia pärstöjä vahingoitettuasi ne viipaloituvat veteen.


Näkötorni (Musiikki: Aquarius)

Päädyt tänne ainoastaan kulkemalla aavelaivan ja sillan kautta. Murskaa miekkaluuranko alhaalta. Sen yläpuolella lepattavasta kynttilästä saa pyhän veden, jonka voit pitää lopputaisteluun saakka. Oikeammalle jatkettuasi ylhäältä vajoilee palkkeja, joita pitkin sinun täytyy hyppiä kuilun toiselle puolelle. Väistele lattiaa kiertävää piikkipalloa hyppimällä, sillä sitä ei saa hengiltä. Hyppää palkeille siten että ne ovat niin korkealla kuin vain suinkin kykenet niiihin hyppäämään, sillä kyse on suorastaan sekunnin murto-osista. Takaisin kiinteälle turkoosille alustalle päästyäsi käy ruoskaisemassa oikeaa alaseinää, jotta saat lisähyökkäyksen tai ison sydämen. Romahduta käärmetorni tieltäsi ylhäällä ja kulje portaat sen takaa ylös. Oitis portaiden ylhäälle ripustetusta kynttilästä löytyy heittokirves, joka ei putoa kiinteälle maalle, joten se täytyy kopata heti. Jos kuitenkin omaat pyhän veden, voit viitata moiselle kintaalla muutenkin. Ylhäällä rumat isot linnut tuovat eteesi kyttyräselkiä pikalähetyksenä, mutta älä päästä niitä pomppimaan ympäriinsä. Jatka oikealla ja kulje ovesta.

Jos et omaa triplahyökkäystä, se on mahdollista saada ainakin heittämällä oitis edestäsi löytyviä kynttilöitä pyhällä vedellä. Käärmetorneja siintää edessäpäin nelijä kappaletta ja ne kaikki on syytä tuhota. Ylhäältä oikealta löytyy heittotikari, jota sinulla tuskin on syytä ottaa, mutta jos mitään muutakaan lisäasetta ei löydy, tee niin. Kaksi kirveshaarniskaa tuhottuasi voit tarpeen löytyessä hakea vasemmasta seinästä lihapaistin ja jatkaa ylös portaista.

Näet sinisiä lankkuja. Niiden toimintatapa selitetään varsin kattavasti aavelaivan ohjeissa, mutta pähkinänkuoressa; ne toimivat kuin kiikut leikkipuistossa. Hyppää vasemmalla olevan lankun avulla turkoosille palkeille ja niiltä hyppää taas oikealla näkyvälle lankulle ja siitä vielä yhen lankun kautta jälleen tasaiselle turkoosille alustalle. Tämän jälkeen hyödynnä vielä yhtä lankkua oikeammalla ja kulje ovesta seuraavaan osioon.

Kuten arvatenkin tiedät, punaiset luurankot eivät tappamalla kuole, mutta vajovat kuitenkin hetkeksi maahan, joten ruoskaise niitä ennen kuin ne ruoskaisevat sinua. Väistele/tapa korppeja ja kiiruhda oikeasta päädystä löytyvät portaat alas ruudusta.

Ruutu alkaa jahdata sinua taas. Tie kulkee alas ja yläpuolelta sinua jahtaa..öh..tyhjyys? Joka tapauksessa, sinun on (jälleen) juostava kilpaa. Jos omaat pyhän veden ja triplahyökkäyksen, älä haksahda oikealta löytyvän kolmannen kynttilän heittoristiin. Muussa tapauksessa ase on varsin käytännöllinen. Vaikka tarkoitus onkin paeta ylhäältä alenevaa tyhjyyttä, ei alaskaan kannata tippua. Ole siis varuillasi murtuvilla palkeilla, joita löytyy runsaasti. Vihdoin pääset alhaalta löytyville portaille ja seuraavaan alaruutuun. Jätä alhaalla ruoskiva veriluuranko kokonaan omaan arvoonsa paitsi jos se keksii ruveta häiritsemään sinua tultuasi portaat alas. Ennen kuin jatkat aivan oikealla lopputaisteluun, ota iso sydän alapalkkiparin oikealta puolelta. Sitten lopputaisteluun.

Vihollistrio on tismalleen sama kuin vuorijonon lopussa, joten sen hyökkäyskuvio on myös identtinen. Hätätapauksissa vilkaise siis kyseisen alueen ohjeiden loppuun. Ensin liekkihenki herättää vasemmasta arkusta muumiokaksikon. Ennakoi heittämällä sen kohtaan pulloja ja ruoski samalla hillittömästi. Seuraavaksi herää oikean arkun asukki Kyklooppi. Siihen ei pyhää vettä kannata haaskata. Lukuunottamatta ylhäältä oikealta löytyvää tasannetta, olosuhteet ovat samat kuin aavelaivassa, jossa Kyklooppi myöskin on tavattavissa. Summa summarum: hirviön ainoa vahingoittuva alue on pää ja pyhä vesi ei sen kurittamisessa juuri auta. Mutta, kuten mainittua, turvaudu aavelaivan Kyklooppi-oppaaseen. jos on tarve. Kolmantena keskimmäisestä arkusta nousee siivekäs demoni, jota vastaan vinkkejä löytyy tietenkin vuorijonon ohjeiden lopusta. Olion koko ruumis on vahingoitettavissa, mutta senkin heikkous on pää. Jos siis pyhä vesi on käytössäsi, voit heitellä sitä pulloröykkiöittäin sen jalkoihin, mutta se lähinnä hidastaa sitä. Panosta ruoskaosumiin päähän.


Hautaluolasto (Musiiikki: Nightmare)

Lentävä silmä tiputtelee päällesi jotain vahingoittavaa, joten puhkaise se samoin kuin toinen mokoma melkein heti perään. Jatkettuasi rahtusen eteenpäin näet katosta tippuvan nestettä. Vältä sitä ja siirry pisaroiden välistä ylös oikealle. Alhaalta oikealta löytyy kinkkutarjotin. Jos haluat sen, sinulla on kaksi tapaa menetellä. Voit joko odottaa että tippuilevat pisarat sulattavat palkit tieltä, jolloin pääset alas ja ruoskaisemaan oikeaa alapalkkia. Nopeampi ja suositeltavampi tapa on kuitenkin kävellä oikealle, tiputtautua alas ja kävellä vasemmalle, ruoskaista kaksi palkkia edestä ja hakea kys.oleva ravintoannoksen. Jatka sitten oikealle ja portaat alas.

Yksinäinen palkkipari heti oikealla murtuu altasi noin neljässä sekunnissa, mutta älä suotta panikoi vaan hyppää tyynesti edelleen oikealle. Siellä katosta tippuu jälleen syövyttäviä pisaroita. Olet valinnan edessä; voit odottaa lattian syöpymistä ja kulkea alemmasta ovesta tai marssia sisään suoraan ylemmästä. Ylempi on helpompi ja nopeampi reitti; kohtaat siellä vain kaksi hyppivää limaa ja piikkejä katossa. Alemmassa taasen on kuiluja sekä palloja, joita ei saa tapettua ja jotka haittaavat etenemistä. Kaiken lisäksi seuraavan oven jälkeen joutuisit odottamaan etenemistä niin kauan että syövyttävät tipat ovat liuettaneet edessäsi olevat palkit tieltäsi. Suosittelen siis lämpimästi ylempää. Alemman oven äärestä löytyy kuitenkin lisähenki. Jos Grant on mukanasi, voit hakea lisurin ja valita silti ylemmän oven. Kaikki tämä toki kuluttaa aikaa jonkun verran pisaroiden odottelun takia. Kun olet valinnut ja kulkenut läpi jomman kumman reitin, joudut jälleen valitsemaan oven. Ei ole juuri väliä kumman valitset. Keskellä seuraavaa aluetta kulkee lautta, josta hyppäät joko ylemmäs tai alemmas valiten jälleen kulkuoven. Ylempi on ehdottomasti suositeltavampi, sillä siellä huoneessa olevat ylös ja alas kulkevat piikkiryppäät on helpompi välttää. Kun olet selvinnyt niistä, tulet kahden piikkiliiskaimen luo. Voit huoletta lasketua niiden tasaiselle selkäpuolelle ja jatkaa eteenpäin. Väistele palkkeja kiertäviä palloja (joita ei siis voi tappaa) ja jatka oikealle. Keskellä oikealle oleva kynttilä kätkee heittokirveen. Ota se, mikäli et omaa heittoristiä tai lisäasetta ylipäätään. Kulje oikealla olevalla lentolautalla ylös ja portaat ylös. Älä anna lentosilmän estää kulkuasi, vaan mene aivan oikealle, jossa sinua odottaa alueen välivastustaja.

Viittaan pukeutunut pitkä hahmo teleporttailee lepakkoparvena ympäriinsä ja ilmaannuttuaan taas näkyviin ampuu sinua kolmella tulipallolla. Onko se Dracula? Ainakin hän taistelee samalla tavalla kuin kreivi monessa Castlevaniassa. Vaikka kyseessä ei itse kreivi olisikaan – samanlainen taktiikka joka lähes samalla tavalla taistelevaan Draculaan puree – toimii aivan yhtä hyvin nytkin. Odota siis että vastustaja materialisoituu jonnekin (lepakkoparvi ei voi vahingoittaa sinua etkä sinä sitä), hyppää, ruoskaise päähän ja keskiruumiiseen estääksesi tulipallojen osumisen itseesi. Yläpalkeille hyppiminen ei auta, sillä tulipallot seuraavat sinua sinnekin. Jos omaat bumerangin tai heittoristin, voit ennen lepakkoparven kokoontumista heittää jomman kumman oikeaan aikaan oikeaan kohtaan eli päähän. Kuten Dracula, tämäkään ei vahingoitu osumista muualle ruumiiseensa. Ennen pitkää taistelu on ohi ja saat jälleen mahdollisuuden ottaa mukaasi liittolaisen.

Juuri päihittämäsi mies on Alucard (tosin, hän ei kerro nimeään lainkaan mikäli kieltäydyt ottamasta häntä mukaasi). Hän kertoo olevansa yllättynyt että Trevor kykeni voittamaan hänet ja odottaneensa häntä sekä tarvitsevansa apua tuhotakseen Draculan. Alucard on normaalitaistelijana keskitasoa. Hänen perusaseensa on pallo, joka parhaimmillaan ampuu kolmeen suuntaan; yläviistoon, eteen ja alaviistoon (jostain syystä hän ei kuitenkaan kykene käyttämään sitä ollessaan portaissa). Hänen lisäaseistukseensa kuuluu ainoastaan ajanpysäytyskello. Hänellä on myös kyky muuttua lepakoksi (paina alas ja A) ja siten lentää. Lepakkomuodossa oleminen kuluttaa yhden sydämen noin puolen sekunnin kuluessa. Lepakkomuodossa ei ole mahdollista hyökätä ja yksikin osuma palauttaa normaalimuotoon. Tämä kyky saattaa kuitenkin pelastaa, jos olet suistumassa kuiluun; vaihda tippuessasi heti Alucardiin, muutu lepakoksi ja lennä turvaan.

Jatkat sitten yksin tai kera jonkun muun, alue jatkuu vielä. Tee pomppulimosta nopeasti elotonta mössöä ja ota kolmannesta kynttilästä pyhä vesi. Jatka eteenpäin äläkä anna murtuvien palkkien säikäyttää, vaan hypi tomerasti eteenpäin. Älä jää taistelemaan muumoiden kanssa, sillä niitä ilmaantuu loputtomasti. Jatka oikealle ja hypi ripeästi jälleen murtuvien palkkien päältä sekä ohi. Viimeisten murtuvien palkkien päältä löytyy heittoristi. Ota tai jätä se sen mukaan onko sinulla lisäasetta lainkaan vai pyhä vesi, joka on siis otollisin vaihtoehto. Jatka oikealle ja jos koet lisäsydämien haalinnan tarpeelliseksi, uhmaa muumioita ja hae portaiden alta jättisydän. Sitten molemmat portaat ylös. Jätä muumiot taas taaksesi niin nopeasti kuin mahdollista ja etene ylös, jossa veriluuranko vaeltelee. Sinne päästyäsi kulje taas vasemmalle.

Ennen polunvalintaan johtavaa ovea joudut hyppäämään vielä yksille murtuville palkeille. Jos tarvitset, voit palkin tipuessa ruoskaista viimeisen kynttilän, joka sisältää lisähengen. Sen saaminen on kuitenkin sen verran haastavaa että se saattaa vaatia hengen. Tarkkaile muumioita alhaalla. Jos omaat heittokirveen, tapa ne ennen kuin hyppäät itseäsi lähimpänä olevalle murtuvalle palkille. Palkin tippuessa ruoskaise juuri kynttilän kohdassa, nappaa palkintosi ja hyppää vasemmalle turvaan ajoissa ennen kuin putoat palkin kera rotkoon. Jos Alucard on mukanasi, hyödynnä lepakkomuotoa ja pelasta itsesi pudotukselta ilman sen suurempaa hermoilua. Kulje vasemmalle ja ovesta. Edessä on jälleen valinta. Voit valita yläpolun ja jatkaa tämän alueen loppuvaiheeseen ja -taisteluun (jossa aikaa on yhtä paljon kuin sinulle äsken jäi jäljelle) tai kulkea alempaa tietä, joka johtaa uponneeseen kaupunkiin. Sen ohjeet löytyvät omasta kappaleestaan, joten seuraavaksi tämän alueen viimeisen osion ohjeet.

Taiteile itsesi lentävän kallon, voittamattoman pallon ja piikkikaton puristuksesta, jossa olot helpottuvat, sillä joudut ainoastaan väistelemään katosta putoavia palkkeja kulkiessasi yhä vasemmalle. Eteen tulee verinen ruoskaluuranko, jota aseettoman lajitoverinsa tavoin ei saa hengiltä lainkaan. Raivattuasi sen tieltäsi edessä vasemmalla on vielä tavallinen verinen luuranko ja lentävä liekkikallo. Selvittyäsi niistäkin, ota vasemmanpuoleisimpien portaiden viereisestä oikeasta palkista iso sydän ja jatka vasemmalle. Siellä ylhäältä tippuu jälleen palkkeja, joiden alle ei kannata jäädä. Kulje niitä väistellen nopeasti vasemmalle ja portaat ylös sekä alas. Ota monihyökkäys / suursydän ensimmäisen palkkiparin oikealta puolelta ja jatka vasemmalle lopputaisteluun.

Jo kertaalleen tuhotut loppuviholliset jatkavat paluutaan: hylätyssä kylässä tuhoamasi luurankotaistelija (tai sen lajitoveri) on taas vastassasi, mutta tällä kertaa vahvempana ja omaten kaksi tapaa hyökätä; se paitsi kulkee hitaasti sinua kohti lyöden pitkällä miekallaan, myös syöksee ilmaan lentäviä luita joka kerta kun osut siihen. Nämä luut on kylläkin mahdollista tuhota.

Jos omaat pyhän veden, kipitä portaat ylös jo ennen kuin vastustaja alkaa liikkua. Heittele ylhäältä pulloja päin otusta. Jos heität ne juuri oikeaan aikaan, luut tuhoutuvat samalla kun pullot matkaavat otukseen. Kakkosvaihtoehto on kirves. Ruoskien taistelu käy vaikeammaaksi ja pitkäkestoisemmaksi. Vaikka taistelu on haastavampi kuin ensimmäisellä kerralla, voitto on toivon mukaan lopulta sinun. Tämän jälkeen siirryt automaattisesti linnan pohjakerrokseen.


Uponnut kaupunki (Normaalimusiikki: Aquarius, nousevan veden vaiheessa: Pressure)

Toisesta kynttilästä saa heittotikarin. Se ei ole suositelluin ase loppuvastustajaa vastaan, mutta jos et omaa mitään lisäasetta, ota se sekä ei-niin-pieni sydän sen oikeanpuoleisesta palkista. Raivaa miekkaileva luuranko edestäsi ja jatka eteenpäin eli vasemmalle. Hankkiuduttuasi vielä kahdesta miekkaluurankosta eroon voit joko lentävän tai kiipeävän hahmon ollessa mukana kiivetä tai lentää suoraan aivan ylös yltävän palkkirykelmän. Muuten sinun ei auta kuin kulkea alhaalta portaiden kautta uhmaten kidusolentoja. Päästyäsi tavalla tai toisella määränpäähän, nappaa Trevorille pyhä vesi, mikäli hänellä ei ole heittokirvestä. Jatka vasemmalle kunnes tulet luurankokäärmeen luo. Kompaktin kokoinen Grant sujahtaa pedon alta ilman verenvuodatusta, mutta muut hahmot joutuvat raivaamaan sen tieltään päästäkseen kulkemaan sen vartioimasta ovesta.

Jatka tämän jälkeen eteenpäin. Kidusolennot ja lepakot yrittävät estää, mutta ennen pitkää saavut jälleen yhdelle ovelle, jonka edestä löytyy luurankokäärme. Tällä kertaa järkevämpi vaihtoehto on hankkiutua siitä eroon sen sijaan että yrittäisit sujahtaa sen alta uhmaten putoamista veteen. Oven toisella puolella ota kynttilästä heittokirves ja jatka eteenpäin. Jälleen yksi luurankokäärme vihjaa mitä alueen lopussa odottaa. Päihitä se huolellisesti mutta nopeasti ja ota äärimmäisen vaikeaan paikkaan sijoitettu liha viimeisen palkkiparin vasemmalta puolelta. Ellet ole aivan sen vieressä hyppyruoskaistessasi ja kulje saman tien oikealle kun pakki murtuu, liha putoaa jorpakkoon. Jatka eteenpäin ja tuhoa taas yksi luurankokäärme. Paikan toiseksi viimeinen kynttilä pimittää ajanpysäytyskelloa. Paras lisäase paikan loppuvastustajaa vastaan on heittokirves, mutta sen päihittäminen pelkällä ruoskallakaan ei ole järkyttävän vaikeaa, aikaavievempää kylläkin. Kello on kylläkin suureksi avuksi koitoksessa ennen paikan lopputaistelua. Jos koet pärjääväsi ilman kirvestä, ota kello ja jatka portaat ylös.

Jätä ylimmän kynttilän sisältämä heittotikari sikseen (paitsi jos jostain syystä et omaa heittokirvestä tai kelloa) ja jatka vielä yhden tavallisen luurankokäärmeen päihitettyäsi oikeammalle välitaisteluun. Toisin kuin lukuisat paikallaan heiluneet luiset luikertelijat, tämä lentelee ilmassa eikä syökse tulta lainkaan. Sen hyökkäystapaa on vaikea kuvailla, se on ikään kuin pakko todeta itse. Sen ainoa keino vahigoittaa sinua on joka tapauksessa törmätä sinuun. Todennäköisintä kuitenkin on että ehdit vahingoittaa sitä lukuisat kerrat ennen kuin se sinua. Pää on sen ainoa heikko kohta, joten tähtää siihen. Vahingoitettuasi sitä tarpeeksi se lentää katon läpi, jolloin paikka alkaa täyttyä vedellä. Tämän jälkeen alkaa alueen toinen ja viimeinen osio.

Sujuvamelodinen Aquarius vaihtuu monotoniseen Pressureen, joka kuvaakin hyvin mitä nyt on tapahtumassa. Alhaalta hiljalleen nouseva vesimassa on tappava, joten sinun oltava sitä nopeampi. Toinen kynttilä tarjoaa heittotikarin; jos omaat kellon tai kirveen, tiedät varmaankin mitä tehdä. Jos omaat heitettävän aseen, käytä sitä kuudenteen kynttilään ja saat lisähyökkäyksen, mikäli sellainen sinulta puuuttuu. Seitemäs tarjoaa Trevorille pyhää vettä – vältä sitä siis. Luvassa on pomppimista vellovan vedenpinnan yllä palkkien murtuessa siellä täällä. Kohtaat lepakoita ja kidusolentoja ja jos omaat pysäytyskellon, käytä sitä ihmeessä. Siten voit keskittää kaiken huomiosi veden kanssa kisailuun. Jos olet tarpeeksi nopea, voit hakea aivan oikealta portaiden yläpäästä seinän sisältä lisähengen, mutta jos tiedät ettet tarvitse sitä tai kykene sen hakemiseen, älä uhmaa kohtaloa. Teit kuinka teit, kiirehdi portaisiin, jotka vievät ruudusta ylös ja ulos.

Kulje kaikki näkemäsi portaat ylös ja jatka vasemmalle, jolloin ennen pitkää törmäät äsken puolikuolleeksi saattamaasi epäkuolleeseen, lentävään luurankokäärmeeseen. Matsin kuluessa vesi jatkaa nousuaan hitaasti mutta varmasti, joten sinulla on edelleen hoppu päihittää peto. Kaikeksi onneksi sen elinvoima on samassa pisteessä kuin viimeksi erotessanne. Puitteet ovat hieman erilaiset. Tällä kertaa suurin uhka on veteen putoaminen. Otus on astetta hyökkäävämpi tällä kertaa, mutta ennen pitkää se tipahtaa alla velloviin vesimassoihin. Meri nielaisee uppoavan kaupungin ja jatkat seuraavaksi itse linnan pohjakerrokseen.


Linnan pohjakerros (Musiikki: Demon Seed)

Ota edessä olevan palkkiparin vasemmanpuoleisesta osasta keskikokoista kookkaampi sydän ja jatka vasemmalle. Siellä ensimmäisenä näkyvästä kynttilästä saa ajanpysäytyskellon, jonka voit ottaa, sillä alueella tulee vastaan ennen loppuvastustajaa tilanteita, joissa se tulee tarpeeseen. Jos Trevor omaa kuitenkin vielä pyhän veden, ota kello mukanasi olevalla toisella hahmolla (jos sellainen on mukanasi). Jos Trevor on yksin, vaihda vesi kuitenkin kelloon. Jos mukanasi on Grant tai Alucard, kiipeä tai lennä ylläsi olevan palkin päälle, jossa olevat portaat vievät ruudusta ulos ja ylös ja kulje niistä. Jos mukanasi ei ole kumpaakaan, siirry vielä enemmän vasemmalle odottamaan veden päällä leijailevaa lauttaa, jolla matkustat toiselle puolen vettä. Siellä kulje portaat ylös ja odota lentolauttaa, joka kuljettaa sinut oikealle, edellä mainittujen portaiden luo.

Ylös päästyäsi hyppää kuilun yli ja jatka ylhäällä miekkailevan luurankon ohi vasemmalle. Tee limoista selvää pikaisesti ja kulje edelleen eteenpäin eli vasemmalle. Siellä muumiojoukkio saartaa sinut molemmilta puolilta, jolloin kello tulee tarpeeseen (tai Grant tai Alucard, joilla koko tilanne on äärimmäisen kätevä välttää). Käytä ajanpysäytystä, ohita edessäsi olevat käärerullat ja jatka vasemmalle (jossa muumioita ilmaantuu vielä yhdestä paikasta) portaat ylös ja ovesta eteenpäin.

Ylhäällä liitelevän happosilmän ja alhaalla ruoskivan veriluurangon yhdistelmä on sen verran uhkaava, että paras tapa selvitä on pysäyttää kaksikko ja jatkaa eteen päin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Edemmäs jatkettuasi ylhäällä luuranko nakkelee luita. Hypi sen luo ja lakkauta moinen toiminta. Näet portaat, tiedät varmaankin mitä tehdä. Ylhäällä ainoa vihollinen näköpiirissä on kävelevä haarniska. Käytä eestaas kulkevaa lentolauttaa ja hyppää haarniskan luo otollisimpaan aikaan ja tee se vaarattomaksi. Oikeammalla jälleen lentolautalle hypättyäsi muista kyykistyä ajoissa kahteen otteeseen tippukivien ollessa edessäsi. Päästyäsi lauttojen ohi turvaan hoitele oikeammalla tiesi tyystin tukkiva kirveshaarniska. Edessä on kolmet portaat, käytä niitä, hae ylhäältä kallion sisältä lihaisa ateria jos on tarve ja kulje viimeiset portaat ruudusta ylös sekä ulos. Näköpiirissä on reipas luidenheittelijäluuranko, jolta on syytä ottaa turhat luulot pois ja tehdä ylhäällä tulipalloja syöksevästä käärmetornistakin selvää ja jatkaa oikealle lopputaisteluun.
Kyllä, se on Frank..taas. Frank on nimittäin loppari myös Kuolettavassa Tornissa, mutta mikäli et ole siihen vielä tutustunut, ei se mitään. Frank joka tapauksessa hyökkää tismalleen samalla tavalla täälläkin, mutta puitteet ovat hieman erilaiset, joten vaihtoehtoisia taktiikoita on tarjolla.

Frankin ensisijainen hyökkäystapa on siis tärättää maan pintaa, jolloin ylhäältä tippuu palkkeja. Tämän tapahtuessa ainoat täysin turvalliset paikat ovat ylhäällä oven vieressä tai portaiden oikealla puolella palkkirivin alla. Frankien toinen hyökkäystapa on heittää palkki suoraan sinua kohti, joka on huomattavasti helpompi väistää kuin ensin kuvailtu hyökkäys.

Jos omaat pyhän veden, kulje portaat ylös ennen kuin Frank ilmaantuu näkyviin lainkaan. Pommita häntä sieltä pyhällä vedellä. Kun katosta tippuu palkkeja, olet valmiina turvassa, mutta muista väistää jos Frank heittää yhden suoraan kohti. Jos sinulla on kiire, voit mennä haastamaan Frankin huoletta ruoskan ja veden kanssa muutenkin. Putoavat palkit voi usein väistää vetäytymättä.

Kuten useimmiten on asian laita pyhän veden ollessa otollisin taistelussa, heittokirves on toiseksi paras vaihtoehto. Jos joudut lisäaseen puuttuessa lähitaisteluun ruoskaa käyttäen, tärkeintä on väistää Frankien itsensä heittämät palkit. Mene portaiden alle oikealle turvaan jos katosta sataa palkkeja. Muista, että pää on jälleen vastustajan heikko kohta. Ruoskaosuma päähän verottaa aina kokonaisen elinvoimapisteen. Varo kuitenkin ettei hän saarra sinua nurkkaan tai kävele ylitsesi. Frank on huomattavasti helpompi kuin esim. Igorin avustamana Castlevaniassa ja ennen pitkää oletkin voittaja.


Vuorijono (Musiikki: Anxiety)

Ainoa looginen tie kulkee portaita pitkin ylös, joten toimi tilanteen suomien puitteiden mukaisesti. Päättömät miekkailijat yrittävät härnätä sinua portaita noustessasi, mutta ennen pitkää taistelet itsesi ylös. Siellä tiesi on saarrettu joka puolelta ja joudut odottelemaan, jotta katosta tippuva neste syövyttää palkit tieltäsi. Hae odotellessasi vasemmalta seinän sisältä huomattavan laajakokoinen sydän ja jos mahdollista, tapa vapauttamista odottelevat hyppijät (Alucardin kolmoistulipallo on tähän omiaan, samoin kuin heittokirves). Kun vihdoin pääset kulkemaan vapaasti, kulje ovesta ylhäällä vasemmalla.

Kaikki ketjusta roikkuvat palkit murenevat allasi, joten varaudu hyppimään niiden päällä nopeasti sekä väistämään tai torjumaan sivuilta hyökkäävät lepakot. Tämän jälkeen kuljet jälleen ovesta. Ennen kuin teet niin saman tien uudelleen, joudut jälleen odottelemaan että katosta tippuvat pisarat ovat raivanneet tien puolestasi. Oikealla alhaalla satimessa pomppiva hyppijä ei uhkaa sinua, mutta voit vaikka joutessasi päästää sen tuskistaan ihan vaikka pisteiden vuoksi. Tämän pikaisen aluevaihdon jälkeen kohtaat lentäviä, kilpeä kantavia sarvipäitä. Kulje vasemmalle niiltä puolustautuen, kunnes saavut paikkaan, jossa katosta tippuu tällä kertaa palkkeja. Kuten aina, niiden alle ei kannata joutua. Jos Alucard on mukanasi, voit lentää portaiden luo ylhäälle vasemmalle. Muussa tapauksessa joudut odottamaan, kunnes palkit ovat niiin korkealla että voit hypätä sinne. Päädyit portaiden luo kuinka tahansa, kulje niistä. Eliminoi portaiden päässä sinua oitis tervehtivä miekkaluuranko pikaisesti ja jos tarvetta on, hae vasemman seinän sisältä kinkku. Kiipeä ylös, mene oikealle, laskeudu portaat ja tapa miekkaluuranko jatkaessasi yhä edemmäs oikealle, jolloin saavut ennen pitkää alueen välitaisteluun.

Jos kuljit suon läpi, tunnistat tämän siivekkään. Kyllä vain, se on samanlainen kuin suolla kohtaamasi jättilepakko. Se ei silti osaa mitään uutta, joten sovella samaa taktiikkaa kuin viimeksi. Et todennäköisesti omista heittoristiä, mutta se ei haittaa, sillä ruoska kelpaa oikein hyvin. Jos pienemmät lepakot pääsevät valloilleen ympäriinsä, Alucardin kolmisuuntainen pallohyökkäys on omiaan niiden nitistämiseen, joten hyödynnä sitä mikäli hän on mukanasi. Itse asiassa, Allun perushyökkäys taitaa olla nelikosta kaikkein sopivin tilanteeseen. Ehkä hän tuntee lepakkojen mielenliikkeet erityisen hyvin, koska osaa itsekin muuttua moiseksi. Jos jätit suon väliin, opas lepakkoa vastaan löytyy johdonmukaisesti nimetyn ”Suo”-kappaleen lopusta. Kun lepakko on tapettu, alue jatkuu edelleen.

Kun taivaalta satoi oransseja palkkeja. Allun lepakkomuoto on kerrassaan korvaamaton; lennä vasemmalta ylöspäin välttääksesi suurimman osan palkeista (tosin vasemmallakaan et ole täysin turvassa, mutta siellä osumien mahdollisuus on pienempi. Jos saat osuman, muutu oitis uudelleen lepakoksi ja jatka matkaa). Jos tämä ei syytä tai toisesta ole mahdollista, et voi kuin väistellä ja odottaa palkkiröykkien nousemista, kunnes voit hypätä ylhäällä vasemmalla odottaville portaille ja kulkea ne ylös.

Siellä kohtaat hämähäkkejä ja veriluurangon ruoskaa heiluttelemassa. Jatka kuitenkin tomerasti oikealle ja portaat ylös, jossa korpit yrittävät estää sinua, mutta älä anna niiden tehdä niin. Oikealla vertikaalisesti ja vasemmalla ylhäällä horisontaalisesti kulkevat lautat tarjoavat sinulle kyytiä, mutta voit viitata molemmille kintaalla, jos Alucard lepakkomuodossa voi tarjota nopeamman tavan. Jos et matkaa Alucardin kanssa tai sydämiä ei ole lepakkolentoon tarpeeksi, tyydy lauttoihin. Grantilla voit oikoa vaakatasossa kulkevalle lautalle seiniä pitkin kiipeilemällä. Selvittyäsi ovelle saatat joutua kulkemaan lautalla vielä rahtusen. Tämä siis jos tahdot alhaalta seinän sisältä lisähengen. Sen jälkeen tai siitä huolimatta jatka kulkemalla ovesta.

Päämäärääsi on ylhäällä näkemäsi portaat. Toimi jälleen sen mukaan kuka on liittolaisenasi; saatat kyetä pääsemään portaisiin saman tien. Jos kuitenkaan et voi tehdä niin, hyppele vajoavia lauttoja pitkin aivan vasemmalle. Välissä on murtuvia palkkeja, mutta ei se mitään. Päästyäsi vasemmalle mene ylimmille palkeille ja hypi lauttojen päältä oikealle ja mainittujen portaiden luo ja ylös. Vältä hyppäämistä punaisille lautoille; ne kääntyvät paljastaen joko piikkejä tai tiputtaen sinut kuiluun. Sivuilta ilmaantuvat Medusanpäät tekevät tämän kenties haastavaksi, mutta pyristele vasemmalle ja ennen pitkää pääset kiinteälle alustalle ja kulkemaan ovesta. Hoida päätön miekkailija pois tieltä, hävitä uhkaavia hämähäkkejä ja jatka ylös.

Hypättyäsi ylemmäs murtuvilta palkeilta joissa yksinäinen haarniska kävelee, ruutu alkaa edetä ylöspäin. Ja kuten aina, katoava aluen tavoittaessa sinut kuolet. On siis kiirehdittävä ylös. Jälleen kerran lentämiseen tai kiipeämiseen kykenevä hahmo voi olla avuksi, mutta kyseessä ei kävellen ja hyppienkään ole mahdoton tehtävä. Ylös päästyäsi voit valita kahden portaan välillä. Vasen on suositeltavampi: sieltä löytyy kinkkumöhkäle ja vältät oikealla sijaitsevien muumioiden kanssa taistelemisen. Vielä oikeammalta saattaa silti hyvinkin löytyä lisää muumioita, mutta ei auta; selvittyäsi ylhäällä vartioivasta kirveshaarniskasta jatka oikealla ja lopputaisteluun.

Jos purjehdit aikaisemmin aavelaivalla, tunnistat ylhäällä leijuvan liekehtivän hengen joka tuo haudan takaa paikalle lisää vanhoja ystäviä: muumiokaksikon ja vasaraa heiluttavan Kykloopin. Kolmas arkku kätkee siivekkään demonin, joka onkin kolmikon haastavin loppuvastustaja. Taktikkavinkkejä muumioita vastaan löydät ”Aavelaiva”-kappaleen lopusta. Vaikkakaan puitteet eivät ole aivan samat kuin viime kerralla, taistelutapa on entisenkaltainen. Tosin, jos omaat pyhät veden, on vaikea hävitä ainakaan näille kahdelle; hyppää yläpalkille ja heittele pulloja. Jos koet, etteivät aikaisemmat temput tepsi tällä kertaa, koeta seuraavaa: hyppää yläpalkeille odottamaan kaksikon esiintuloa ja ruoski kyykyssä. Muista väistää kääret hyppäämällä. Muumiot VOIVAT kylläkin kävellä aivan reunalle. Oletettavasti näin ehtii käydä korkeintaan kuitenkin noin kerran. Kun olet nitistänyt toisen muumion, yksin jäänyt on helppo nakki.

Toisessa erässä kohtaat Kykloopin, jonka näit todennäköisesti viimeksi joko metsässä tai aavelaivassa (tai sitten et kummassakaan). Löydät siis oppaan häntä vastaan jomman kumman kappaleen lopusta. ”Aavelaivan” taktiikkavinkit ovat tässä tapauksessa kätevämpiä, sillä taisteluolosuhteet olivat siellä samanlaiset kuin täälläkin. Kykloopin hävittyä keskimmäisestä ruumisarkusta herää alueen kolmas ja viimeinen loppuvihollinen, joka muistuttaa hyvin paljon Draculan toista olomuotoa NES:in Castlevaniassa.

Aloita hillitön ruoskinta ja lisäaseiden käyttö saman tien kuin se on mahdollista. Olento tekee pidennettyäjä hyppyjä siipiensä avulla. Näiden hyppyjen alta tulee siirtyä ajoissa toiselle puolelle, ettei tule saarretuksi. Jos näin kuitenkin käy, kävele äkkiä väkisin pois, vaikka otatkin hieman vahinkoa. Otus on hidas ja ehdit iskeä sitä paljon sen ollessa maassa, mutta se on myös melko kestävä, joten älä paukuttele henkseleitäsi ennen kuin se on tuhottu. Jos huomaat että siivekäs pirulainen on kauan paikallaan, valmistaudu siihen että syöksee pian kolme tulipalloa samaan tyyliin kuin Alucard; yhtä aikaa yläviistoon, keskelle ja alaviistoon. Nämä pallot on mahdollista tuhota, mutta myös helppo väistää. Ennen pitkää sarvipää liittyy muumioiden ja Kykloopin seuraan ja olet voittanut.


Linnan päähuoneisto (Musiikki: Déja Vu)

Musiikki ja maisemat saattavat olla tutunoloisia eikä suotta; musiikki on CV-klassikko Vampire Killer hieman päivitetyssä muodossa ja tämä alue muistuttaa huomattavasti Castlevanian ensimmäistä aluetta. Ja kuten kyseisellä alueella, myös täällä eteesi tulee zombeja loputtomana virtana . Jatka niiden tulosuuntaan oikealle. Kolmannesta kynttilästä saa heittotikarin. Tehokkain ase loppuvastustajaa vastaan on heittoristi, jonka saat kuitenkin vielä myöhemmin käyttösi. Päihitettyäsi kaiken menoasi haittaavan nouse portaat ylös. Selvittyäsi hämähäkeistä ja päättömistä miekkailijoista ota tarpeeksi kookas sydän oven päältä ennen kuin avaat sen.

Toisesta kynttilästä saa heittokirveen – ota tai jätä. Aivan oikealta, portaiden alapuolelta seinästä löytyy kinkkua. Mene ylös ja ulos ruudusta hodeltuasi luurankopoppoon edestä häiritsemästä. Tee sama ylös päästyäsi, jossa luurankojen sijaan sinua tosin uhkaavat pomppulimat ja kirveshaarniskat. Hae sitten ensin ylhäällä olevasta kolmannesta kynttilästä heittoristi ja sen jälkeen alhaalta vasemmasta seinästä tupla/triplahyökkäys/jättisydän. Mene sitten takaisin ylös ja luonnollisesti oikealle. Lattia takanasi alkaa vajota, joten hippulat vinkumaan kieli keskellä peukaloa. Koska kuitenkin omaat heittoristin, älä turhaan riskeeraa sen menettämistä syöksymällä suin päin ruoskimiisi kynttilöihin. Jos sinulla on pulaa sydämistä, katso tarkkaan etukäteen mitä kynttilästä tipahtaa ennen kuin otat sen sisältämän esineen. Muista kuitenkin pitää kiirettä ettet putoa lattian mukana alas. Ennen pitkää olet kestävällä alustalla ja on aika valmistautua oikealla odottavaan lopputaisteluun.

Vastassasi on Draculan luotetuin palvelija Kuolema (kavereiden kesken Kalma), joka myös Viikatemiehenä tunnetaan. Oli hän sitten itse Kuolema tai ei, hänet on tuhottava nyt. Kalma leijuu ympäriinsä pysähtyen silloin tällöin, jolloin ympäröivään ilmaan muodostuu viikatteita. Nämä viikatteet jahtaavat sinua kunnes tuhoat ne. Hyödynnä heittoristiä niin paljon kuin mahdollista Kalman ollen pääkohteesi. Tällöin voit turvautua ruoskaan torjuessasi viikatteita eri puolilta. Väistele niitä parhaasi mukaan ja jos vain suinkin pystyt, ruoskaise Kalmaa itseäänkin. Kulutettuasi hänen elinvoimansa loppuun hän..kuolee? Ei suinkaan, vaan ottaa vapauden jatkaa taistelua toisella olomuodolla. Ruutu pimenee ja taustan mustuttua näet pian mitä seuraavaksi on vastassa.

Tämä on eittämättä Kalman näyttävin olomuoto koskaan, mutta älä anna hurjan ulkomuodon säikäyttää; toisessa erässä vastusta ei ole läheskään yhtä paljon kuin ensimmäisessä. Valtavaksi pääkalloksi muuntauduttuaan hän kulkee oikealta vasemmalle myötäsuuntaisessa pyöröliikkeessä. Kuljettuaan vasemmalle ruudusta ulos hän alkaa ilmaantua oikealta. Silloin tällöin hän ampuu suustaan yhden ainoan viikatteen, joka edellisten tavoin tuhoutuu yhdestä ainoasta osumasta. Lisäaseesi ei tepsi itse pääkohteeseen lainkaan, mutta ristit voivat olla tarpeen viikatteiden tuhoamisessa. Turvaudu ruoskaan ja hakkaa jättikalloa kuin se olisi valtava stressipallo. Kalman kuoltua elämä voi taas jatkua.


Linnan perusjalka (Musiikki: Riddle)

Tie vie ylös, ruudun ulkopuolelle. Mene ylätasanteelle ja jatka oikealle. Eteesi pudotellaan köyryselkiä, jotka kannattaa tuhota heti niiden laskeuduttua. Päästyäsi sinisten pylväiden ja oranssien palkkien luo, ota alimman vasemman palkin sisältä huomattavan laaja-alainen, joskin epärealistisessa muodossa kuvattu verta pumppaava sisäelin. Sitten tietty ylös ja vasemmalla olevasta ovesta ulos osiosta.

Erityisesti toisen liiskaimen ohi pääseminen vaatii kärsivällisyyttä. Odota tismalleen oikeaa hetkeä, sillä hipaisukin tarkoittaa seikkailijaverilättyä. Kiipeä kahdet portaat ylös ruudusta. Siivekkäät pirulaiset hyökkäilevät tasaisin väliajoin sivuilta ja lisäksi käärmetornit ovat riesana kavutessasi pitkiä portaita. Jos omaat kellon, käytä sitä. Vihdoin viimein pääset ylös huoneeseen, jossa ovea vartioi yksinäinen kirveshaarniska. Uusi osio odottaa oven takana, joten sinne siis. Romuta haarniskat ja jatka ylös. Välttele voittamatonta piikkipalloa ja varaudu etenemän ylös vauhdilla, sillä alaosa alkaa seurata ja sen saavuttaessa tietenkin kuolet. Oikeanpuoleinen yksinäinen kynttilä sisältää Trevorille pyhän veden, joka on suositelluin lisäase loppuvastustajaa vastaan. Noin keskivaiheilla seinän sisällä on lisähenki. Ennen pitkää ponnistelusi palkitaan ja pääset etenemään ylimpiä portaita pitkin ylös ja ulos ruudusta.

Hae oikean seinän sisältä tarvittaessa murkinaa ja kulje ovesta vasemmalle. Mahdollisten mukanasi olevien liittolaisten avustamana voit kiivetä tai lentää ylätasanteella näkemiesi portaiden luo. Muussa tapauksessa joudut taistelemaan tiesi vesivirtaa vastaan ensin vasemmalle ja sieltä ylös ja oikealle portaiden luo, joiden vierestä löytyvää heittoristin sisältävää kynttilää tulee pyhän veden tai heittotikarinkin omatessa välttää. Vältä myös lopullisesti ylösvievien portaiden juurella loimuavaa kynttilää jos omaat pyhän veden tai heittoristin – se kun sisältää heittotikarin. Kulje portaat ylös.

Vältä hyppimistä käyskennelläsi harmaiden pikkupalkeista koostuvien lankkujen päällä. Ne pyörähtävät tärähdyksestä ympäriinsä, jolloin saatat pudota kuiluun. Kaksi ensimmäistä kynttilää niiden yläpuolella eivät muutenkaan sisällä juuri mitään riskin arvoista. Vasemmalle kuljettuasi vilkaise mitä harmaan korotetun palkkirivin uloimman osan sisältä löytyy. Kulkiessasi edelleen vasemmalle valmistaudu samalla lopputaisteluun.

Tämä vastustajaansa matkiva olento ei omaa mitään tiettyä hyökkäystapaa ja sen arsenaali on vaihteleva. Trevorina se suosii aivan erityisesti heittoristiä. Se muuttaa itsensä aina siksi, joka sitä vastaan asettuu (jos vaihdat Grantiin/Syphaan/Alucardiin, olento tekee saman).

Vesi vanhin voitehista! Pyhä vesi toimii vähintään yhtä hyvin kuin esim. Grantia vastaan aikaisemmin taistellessa. Mene odottamaan vaikka oikealle alatasanteelle, kunnes olento tulee perässäsi. Saman tien kuin se laskeutuu eteesi, heitä pulloja niin paljon kuin pystyt ja ruoski lopuksi. Triplahyökkäyksellä taistelu on äkkiä ohi ja tuplallakin häviäminen on epätodennäköistä. Jos omaat heittoristin ja kolmoishyökkäyksen, odota oikealla alatasanteella, kunnes olento hyökkää päällesi. Elinvoiman menettämisenkin uhalla järjestä tillanne niin, että olet itse vasemmalla ja olento on oikealla nalkissa. Ala heittelemään ristejä niin nopeasti kuin pystyt. Koska ristien kantomatka on lyhyt ja olento on niiden välissä, iskuja sataa nopeasti ja otus tuskin kykenee juuri edes liikkumaan. Heittokirveen kanssa taas tulee varata aikaa. Pakene olentoa aina välimatkan päähän, aluksi esim. ylätasanteelle ja tulita aina kun voit.

On myös tapa ”huijata”. Aikaa vievä keino on vaihdella otuksen edessä jatkuvasti Trevorin ja toisen hahmon välillä. Juuri kun olento on itse muuttunut Trevoriksi, ruoskaise ja vaihda saman tien hahmoja ja toista koko rumba uudelleen. Tämä hidas taktiikka kannattaa oikeastaan vain, jos et omaa heittoristiä, pyhää vettä tai heittokirvestä ja elinvoimasi on melkein lopussa. Vaikka kyseessä on ehdottomasti tähän mennessä haastavin loppuvastustaja, saat siitäkin ennen pitkää voiton.


Keskuslinnoitus (Musiikki alussa: Pressure, lopuksi: Overture)

Pressuren soidessa heti alussa voi päätellä, että kyseessä on aiemmista poikkeava alue. Tämä on linnan sisin rakennelma, jonka lopussa, ylimmässä tornissa Dracula odottaa kaksintaistelua.

Tapa kolme korppia ja hyppää vasemmalle keskitasanteelle uhmaten ruoskaa heiluttavaa veriluurankoa. Hae keskimmäisestä kynttilästä heittokirves, joka kannattaa säilyttää viimeistä taistelua varten. Kerää kaikki sydämet jotka irti saat ja laskeudu alimman tasanteen portaat ruudusta ulos. Ruutu seuraa sinua nyt yläpuolelta ja kuten aikaisemminkin – tappaa saavuttaessa. Verrattuna aikaisempiin vastaaviin, tämä on lyhyt ja jokseenkin vaaraton pako. Lähinnä Medusanpäät ovat suurin riesa. Perillle päästyäsi saavutat portaat alas. Selvittyäsi käärmetornista nappaa ylhäällä lepattavasta kolmannesta kynttilästä lisäelämä. Ovea vartioivan käärmetornin tuhoaminen saattaa olla kohtalokasta murtuvien palkkien takia, joten pidä varasi ettet tätä suorittaessasi putoa piikkeihin.

Ovesta kuljettuasi tee katosta roikkuvasta hämähäkistä pikaisesti selvää. Alhaalla odottavasta ruoskaluurankosta pääset kätevästi esiin heittämällä ylhäältä sen päälle kirveen. Älä kajoa alhaalla oikealla olevan kynttilän sisältämään pyhään veteen, vaan ruoskaise se, odota sen haihtumista ja ota tarvittaessa oikeasta alaseinästä lihakimpale. Kulje vasemmalle ja heitä ensimmäisenä vastaan tulevaa kynttilää heittokirveellä ja saat lisähyökkäyksen, ellet ole jo triplassa. Veriluurankosta selvittyäsi kipua portaat ylös, murskaa heittelijäluuranko ja jatka oikealle. Portaiden juuresta oikealta puolelta saa heittokirveen. Mikäli et onnistu voittamaan Draculaa ensimmäisellä kerralla tai et omaa sitä nyt syystä tai toisesta, hae se täältä uudestaan lopputaistelua varten. Ylhäälle päästyäsi näet jättiheilureita. Jos Alucard on mukana, voit ohittaa ne ja lentää vasemmalle ja jatkaa ovesta. Muussa tapauksessa joudut kulkemaan oikealle ja hyppimään heilurilta toiselle, kunnes pääset vasempaan päähän. Tämän kaiken jälkeen on aika avata ovi viimeiseen taisteluun.

Tunnelmallinen Overture alkaa soida. Ruoski portaiden juuresta kynttiläkaksikko ja nouse portaat. Jos olet pelannut ensimmäistä Castlevaniaa ainakin viimeiseen taisteluun saakka, ympäristö näyttää erittäin tutulta. Portaat noustuasi edessä on enää viisi kynttilää, joista neljättä kannattaa karttaa, sillä se sisältää heittotikarin. Koska aikasi nousi takaisin kolmeensataan kuljettuasi viimeisestä ovesta, voit melko huoletta kerätä sydämiä kynttilöistä ainakin 40 käymällä alhaalla ja palaamalla takaisin ylös. Kun sydämiä on tarpeeksi, kulje vasemmalle kohtaamaan linnan haltija omassa persoonassaan.

Arvaamaton teleporttaus ja kolme tulipalloa ovat muodostuneet suoranaisiksi tavaramerkeiksi Draculalle. Toki hän teleporttailee nytkin, mutta ilmestymissijainnit ovat selkeämmin ennakoitavissa. Tulta Drac taikoo myös, mutta hyökkää sillä nostamalla sen pylväinä maasta. Kreivi nousee valtaistuimeltaan ja aloittaa taistelun saman tien. Hän rajaa liikkumatilasi taikomalla molemmille puolillesi kaksi tulipylvästä, joiden jälkeen noin sekunnin päästä hän taikoo kolmannen kohdalle, jossa itse olet ja teleporttaa toiseen paikkaan näkyvän kuvajaisrivin saattelemana. Odottaessasi kolmannen tulen väistämistä iske kreiviä päähän, ainoaan vahingolle alttiiseen kohtaan. Älä tuhlaa kirveitä vielä tässä vaiheessa, vaan käytä niitä korkeintaan noin viisi tähän olomuotoon. Älä anna Draculan saartaa sinua nurkkaan, koska muuten tulipylväiden väistö saattaa käydä mahdottomaksi. Voit käytännössä kulkea hänen lävitseen hänen liikkuessa teleportaatiollaan – ongelmana ovatkin tulipylväät. Tarpeeksi vahingoiduttuaan kreivin pää räjähtää kuten NES:in ensimmäisessä Castlevaniassa, mutta..

Tämä on eittämättä Draculan eriskummallisimpia olomuotoja, joka kaiketi on yhteensulautuma sieluja. Hän muuttuu viisipäiseksi lihaisaksi lentäväksi olennoksi, jonka keskellä näkyvät kai jonkinlaiset aivot. Tällaisena Drac pudottelee syövyttävää verta päällesi liihotellessaan hitaasti ympäriinsä. Säästä kirveitä käyttäen ruoskaa aina kuin mahdollista. Älä kuitenkaan unohda ajan kulua, vaan heitä kirveitä välillä, jos on pakko pitää kiirettä. Viisipäinen möykky vaihtuu ennen pitkää viideksi luiseksi kasvoksi, jotka murenevat maahan, mutta Dracula ei ole vielä valmis luovuttamaan.

Koska kyseessä on kolmas Castlevania, on varsin osuvaa että Draculalla on kolme olomuotoa. Päihitettyäsi hänen toisen ilmentymänsä hän muuttuu punaiseksi demoniseksi jätiksi, joka on niin kookas, että sen on oltava salissa polvillaan. Sen lintumainen pää on ainoa vahingoittuva alue ja nyt kirveitä ei tule säästellä. Tähtää kuitenkin tarkasti. Dracula ampuu sinua vuorotellen välillä kolmesta eri paikasta energiasäteillä; oikeasta ja vasemmasta kädestään sekä silmistään. Hän saattaa myös kimmottaa jo ampumiaan säteitä käsistään, jos niiden lentorata kulkee niiden kautta. Lattiasta repeävät lentolautat ovat lähinnä siltä varalta, että joudut käyttämään ruoskaa. Kirveet ovat kuitenkin ensisijaisin vaihtoehto. Jos lattiassa on lentolautojen jättämä kuilu, mene sen reunalle ja heitä kirves samalla kun hyppäät. Reunalla kannattaa oleilla lähinnä siksi, että on varaa perääntyä Draculan ampumien säteiden tieltä. Mikäli kirveet vain riittävät, voit hyökkäillä alhaalta suhteellisen turvallisesti, kunnes voitat. Muussa tapauksessa joudut hyödyntämään lauttoja ja kulkemaan niiden kyydissä tarpeeksi lähelle päätä hyökätäksesi. Kun Dracula häviää kolmannen ja viimeisen kerran, mahdollisesti vielä ilmassa leijuvat lentolautat palaavat lattiaan, energiapallo ilmestyy ja sen otettuasi peli on läpi. Loppu vaihtelee riippuen siitä mikä lisähahmo on mukanasi vai pelasitko pelkästään Trevorilla.

Onneksi olkoon. Jos tahdot, voit aloittaa saman tien toisen kierroksen, jolloin peli on astetta haastavampi.


×

Hae sivustolta