Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (4,64 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • Q Q 29.7.2003
  Arvostelu
  Castlevania -saagan kolmatta osaa NES:ille odotettiin Euroopassa vähän turhankin kauan; peli oli julkaistu Japanissa jo kolme vuotta aiemmin, ja Super Castlevania IV:nkin julkaisu oli jo lähellä. Pitkän odotuksen jälkeen Castlevania III: Dracula’s Curse ilmaantui Suomen pelimarkkinoille sopivasti jouluksi… (lue lisää)

Dracula’s Curse

 • Alusta: NES, PC (Konami Collector’s Series), mobiili, Wii
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 10.12.1992 (EU) 1.9.1990 (NA) 22.12.1989 (JP)
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

”Kuolemattoman Kreivi Draculan johtama, suurin koskaan kokoontunut pimeyden armeija on valmiina hautaaman ihmiskunnan kauhujen hautakammioon. Tämän merilohikäärmeistä, viiltäjäluurangoista ja elävien kuolleiden voimista koostuvan legioonan tuhoaminen tulee olemaan kaikkien aikojen suurin haaste maailman mahtavimmille sotureille.

Paikkasi historiassa on 100 vuotta ennen Simon Belmontin syntymää. Dracula on nuori sydämeltään, ja tarvitaan muutakin kuin seiväs tämän pahuuden lävistämiseen. Onneksi sinä pääset ohjastamaan Trevoria, Simonin esi-isää ja alkuperäistä Belmontin sotapäällikön kromosomit omaavaa vampyyrintappajaa.

Trevorilla on ennennäkemätön voima jota ei ennen ole ihmissilmä nähnyt – voima hallita kolmea erilaista henkeä, jotka ovat Grant DaNasty, raivokas aavepiraatti, Sypha, mystinen sotaherra sekä Alucard, Draculan unohdettu poika. Sinun täytyy täydellisesti ajoittaa Trevorin kehon muunnokset taistellaksesi eri hengillä äärimmäisiä pahuuksia vastaan. Trevor omaa myös mahdin ja viisauden hallita taistelukirvestä, näkymättömyyden eliksiiriä sekä mystistä ruoskaa.

Trevorin tärkein ase on kuitenkin viekkaus valita oikea kohtalon polku ja sinun rohkeutesi johtaa hänet 17:n mahdollisen loputtoman tuomion tason läpi, sisältäen Kummittelevan typerysten laivan, Vedenalaisen aaveiden kaupungin, Enneaikaisen kuoleman kellotornin ja Kirotun linnan.

Koskaan ennen ei niin moni vaara ole uhmannut sinua samaan aikaan. Ja jos jostain ihmeellisestä aikaansaannoksesta juhlit voittoa, ei sinusta enää ole tuleva pelkkä kuolematon. Sinusta tulee legenda joka elää ikuisesti!”

Q


3 kommenttia

 1. JanneT sanoo:
  Ehkä paras NES-peli mitä olen pelannut, jopa parempi kuin Metroid tai Zelda. Mitään huonoa sanottavaa en pelistä kerta kaikkiaan keksi. Kannattaa yrittää etsiä Japanin versio pelistä, siinä musiikki ja äänet ovat jopa vielä paremmat (toisin sanoen niin hyvät kuin 8-bittisellä voi suinkin saada).
 2. MASTER-88 sanoo:
  Jep on siinä eroa.

  Esim eka tasossa
  Menetät PAL versiolla vaan yhden pykälän energiaa hitistä ja USA versiolla 2-pykälää.

  Loppu pelissä USA versiossa menettää jo 4 pykälää energiaa mutta PAL versiolla vaan 3-pykälää.

  Itse pelasin tämän euroopan WII virtual console versiolla, eli sen pitäisi olla identtinen NES PAL version kanssa.

  USA peliä katsoin videolta ja olen itsekkin pelanut pelin USA emulla, jossa tosiaan oli huomattavasti vaikeus eroa tähän. Muuta eroa en ole huomannut, mutta totesin tämän.
 3. MASTER-88 sanoo:
  Kolmas sarja Nessin linnavaanija sarjaan. Monet pitänee peliä kaikkien aikojen parhaampana Cassuna, eikä syyttä. Konami on tehnyt todella paljon hyvää työtä tämän pelin kanssa. Fantastinen visuaalinen toteutus, tunnellmallinen ja mahtavat musiikit. Joista mukana klassikoita kuten Vampire Killer ja Aquarius.

  Castlevania Dracula Curse sisältää myös todella kovasti haastetta ja vaihtelua. Voi valita erilaisia pelireittejä ja matkalla saat partnereita, joita voi siis olla yksi kerrallaan.

  Peli on siis jopa laajempi kuin Snessin Super Castlevania. Myös vaikeustaso on asetettu korkealle. Vaikka EU-versio on huomattavasti helpompi kuin jenkki versio, niin helpolla ei tule loppu tasoissa pääasemään. Tasot ovat lujaa työtä ja vaativat paljon harjoitusta ja useita game overeita loppua kohden. Alku kentät ovat onneksi kevyen oloisia joten alkuun on tosi kiva päästä. Vaikeustaso nousee siis tasaisesti loppua kohden.

  Loppu bossit ovat myös hienoja ja erityisesti visuaalisesti nätistin toteutettuja tapauksia. Osassa pomoista paras keino on vaan rökittää ruoskalla, mutta monet bossit vaativat myös strategiaa voitetakseen, joten ruoska rökittäminen ei aina ole järkevää. Bossit ovat myös kohtuu hankalia, mutta hoituvat kyllä harjoituksella ja hyvillä aseilla.

  Pelissä on myös extra vaikeusaste, niin kuin monessa muussakin vaniassa, joten haaste ei heti lopu. Lisäksi voi yrittää tehdä useita erilaisia lopetuksia eri partnerejen parina. Jokaisella on omat kykynsä. Alucardin suosikki on lepakko kyky, Syfa käytää taika hyökkäyksiä ja Grant taas osaa kiipeillä ja on ketterämpi kuin muut hahmot. Pelin päähahmo Trevor taas hallitsee ruoskan ja muut aseet ja on lisäksi tehokas.

  Ainoa puoli jota voi varsinaisesti moittia on typerät äkkikuolemat. Jos osuu viholliseen, niin lentää taaksepäin ja hyvin usein yksi hitti käy kohtaloksi, vaikka enkut olisi täynä. Myös välillä tekee tyhmiä kuolemia kun yrittää laskeutua rappusia alas, mutta alaspäin nappi ei jostain syystä hyväksy ja tämä vie hengen.

  EU versiossa kuitenkin energiaa on kivasti. Jenkki version vaikeuserohan on siinä että jokainen hitti syö enemmän elinvoimia ja loppu pelissä neljä hittiä tappaa kuuden hitin sijasta.
  Mutta salasana edistymisen jälkeen auttaa aina. Tasot ovat kohtuu laajoja ja pitkiä, joten salasana on todella tarpeellinen lisä ensimmäisellä pelikerralla.

  Jos peli tuntuu silti liian turhauttavalta, niin on olemassa aloituskoodeja joilla esim saa 10 ukkoa heti alkuun. Itse en nähnyt tarpeelliseksi käyttää näitä, mutta voivat helpottaa jos ei ole aikaisempaa kokemusta Castlevania peleistä.

  Tämä peli on NES helmi. Se on hyvin haastava, mutta ei silti super vaikea. Lisäksi peli on niin hienosti toteutettu että tunnelmaa ja uusinta peliarvoa riittää, niin kuin moneen muuhunkin Castlevaniaan. Meni silti pari päivää vetää yksi reitti läpi, vaikka on kokemusta jenkki versiosta ja muistakin vaniosta. Joten aloittelijalle tässä riittää tosi paljon puurtamista vain 500 Wii pointilla

Kirjoita kommentti

© 2003-2019 Linnavaanijat | Info | Mobiilisivut
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS