Legacy of Darkness - Arvostelu

Peli käyttää samaa grafiikkamoottoria kuin aikaisempi Castlevania 64, joten ei ole mikään ihme, ettei grafiikka ole muuttunut paljoakaan. Hienot taustat ovat paikallaan täälläkin, ja vihollisten ynnä muiden pelissä esiintyvien hahmojen parempi grafikointi luo entistä paremman tunnelman. Olisihan Konami voinut parantaa grafiikkaa paljon reilumminkin, mutta tämä on melko hyvä.

Musiikit ovat niitä samoja, joita käytettiin Castlevania 64:ssäkin. Ainakin yksi uusi kappale pelissä kuullaan. Valikkomusiikki on aivan uusi ja paljon parempi kuin vanha valikkobiisi. Paha juttu vain, että suurin osa musiikeista on yhä paikallaan, eikä niitä ole muutettu mihinkään. Tässä Konami löi kyllä kirveensä kiveen, olisihan niistä kappaleista voinut tehdä vaikkapa remixejä mieluummin kuin säilyttää ne ennallaan.

Pelataavuuden osalta Konami nosti LoDin arvoa ja paljon. Jo se, että pelissä on muutama uusi taso, on hyvä idea. Parasta on kuitenkin kaksi uutta pelattavaa hahmoa: Cornell ja Henry. Henryn pelimoodi on valitettavasti melko suppea. Siinä kuljetaan läpi kuuden alueen ja jokaisella alueella on pelattavana yksi lapsi. Jokaisesta lapsesta saa jotakin uutta käytettäväkseen. Pelissä on lisäksi täysin uusi kentäsuunnittelu, eli jotkin kentät CV64:stä ovat mukana, mutta tällä kertaa uusina ja parempina versioina. Tässä Konami teki hyvää työtä.

Pelin haaste on korkeampi neljän pelattavan hahmon ansiosta, mutta jos aletaan verrata vaikkapa Reinhardtin pelimoodia CV64:ssä ja LoD:ssa niin voi huomata, että ensin mainitussa on korkeampi haastetaso ainakin minun mielestäni. CV64:sta haitanneet kameraongelmat on poistettu ja se on laskenut pelin haastetta roimasti.

Kokonaisuutena tämä peli on monta kertaa parempi kuin Castlevania 64 ja on muutenkin 3D-Castlevaniaa parhaimmillaan. Kannatan kyseisen pelin ostoa.


×

Hae sivustolta