Simon’s Quest - Läpimeno-ohjeet

Seitsemän vuotta on kulunut siitä kun Simon Belmont murskasi Kreivi Draculan linnoineen maan tasalle. Draculan viimeinen henkäys langetti kuitenkin kirouksen Transilvanian maille, ja nyt Simonin on määrä murskata tämä kirous etsimällä Draculan kätketyt ruumiinosat ja polttamalla ne.

Kursivoituna kirjoitetut esineet ovat pelin läpäisyn kannalta vapaaehtoisia, mutta suositeltavia.

Osa 1: Valmistautuminen

Kerättävät esineet: valkoinen kristalli, vihkivesi, piikkiruoska

Seikkailu alkaa Jovan karusta kaupungista. Simonia vastaan kävelee vanha mies, jonka mukaan sinun tulisi aivan ensimmäiseksi ostaa valkoinen kristalli. Kaupankäynti onkin tärkeä osa Simonin tehtävää. Jatka matkaasi oikealle, jossa seuraava vanhus kertoo kieroutuneesta renttukauppiaasta. Kävele portaat alas oikealle, ja noteeraat harmaisiin pukeutuneen kauppiaan. Tuhlaa kaikki rahasi tähän mystiseen valkeaan kristalliin. Ovesta pääset sisälle rakennukseen, jossa toinen kauppias myy pyhää vettä. Sille ei ole käyttöä nyt, joten kävele portaita alas kunnes saavut alimmalle tasolle. Jatka matkaasi oikealle, kunnes saavut metsään.

Lahtaa vihollisia Bloody Tearsin soidessa taustalla, mutta älä eksy liian kauas, sillä kaupungissa on vielä asioita hoitamatta. Seuraava tavoite on kerätä 150 sydäntä, jotta saisit ostettua vihkivettä sekä tuhdimman ruoskan. Kohta päivä taipuu iltaan, ja Simon tokaisee, kuinka kaamea yö onkaan luvassa. Kirouksen voima vahvistuu, ja viholliset vaativat kaksin verroin osumia. Hyvänä puolena myös sydänten eli rahan arvo kaksinkertaistuu öisin, vaikka sydämet näyttävätkin tällöin puolikkailta. Palaa takaisin kaupunkiin, jossa elävät kuolleet ovat vallanneet kadut. Lahtaa zombeja läpi yön. Todennäköisesti et ehtinyt kerätä kaikkia 150 sydäntä kun aamu valkenee. Välillä voit käydä rauhoittumassa ylimmällä tasanteella sijaitsevassa kirkossa, jossa voimavarasi palaavat ennalleen. Elämä on kovaa kuin jälkiuunileipä, joten ei muuta kuin takaisin metsään sydämiä keräämään.

Sydämet kerättyäsi palaa takaisin pyhää vettä myyvän kauppiaan luo, ja osta yksi pullo tätä eliksiiriä. Kävele portaat alas ja sitten vasemmalle ojien yli. Ylempänä näet avoimen oven, jossa pitää majaansa toinen kauppias. Voit ostaa tältä piikkiruoskan 100 sydämellä, mutta jos haluat säästää aikaa, suosittelen säästämään rahat vähän parempaan ruoskaan. Kaupungissa on myös muita ihmisiä, mutta näiden monologit eivät ole erityisen oleellisia, joten en käy niitä tässä erikseen läpi.

Osa 2: Maakuntamatkailua

Kerättävät esineet: tikari, ketjuruoska, tammivaarna, Draculan kylkiluu

Jätä Jova taaksesi ja poistu jälleen kaupungin oikealla puolella sijaitsevaan metsään. Ohita katala mermannien silta – nyrkkisääntönä näitä mereneläviä vastaan kannattaa lyödä ruoskalla aina hypätessään. Muista kerätä kaikki vihollisten jättämät sydämet. Neljännessä ruudussa kävele alaoikealle johtava pitkä portaikko alas. Saavut Veronan pikkukaupunkiin. Jos on yö, noteeraa ylhäältä hyökkäävä lintu. Tee siitä selvää heti kättelyssä kyykistymällä ja lyömällä nopeasti kun se on kohdalla. Ensimmäisen rakennus näyttää tyhjältä, mutta voit rikkoa takaseinän vihkivedellä (ota käyttöön start-valikosta). Salahuoneessa kaupataan 50 sydämen arvoista tikaria, joka on paikoin kätevä, muttei välttämätön lisäase. Suosittelen kuitenkin ostamaan, sillä tikarin käyttö ei kuluta sydämiä. Kirkosta oikealla sijaitsevassa rakennuksessa on jälleen tyhjä huone, mutta rikkomalla lattian pyhällä vedellä pääset alakertaan. Ilmeisesti asukkaat ovat suojautuneet eläviltä kuolleilta telkeämällä itsensä kiven sisään. Osta alakerran mieheltä ketjuruoska 150 sydämellä. Palaa takaisin kadulle, jossa ihmiset neuvovat seuraavien vihjeiden olevan Berkeleyn kartanossa, ikään kuin he olisivat itse Draculan leikissä mukana.

Kävele vasemmalle ja portaat ylös. Jatka sitten matkaasi oikealle. Luurankojen alapuolella on jonkinlaista suota, jonne pudotessaan kannattaa hyppiä kuivalle maalle. Seuraavassa ruudussa olevan luurangon saa tapettua ilman energian menettämistä, jos pudottaudut tasanteelle kun luuranko on oikealla reunalla. Vedestä hyppäävä mermanni hoituu kevyesti tikarilla. Kohta saavut ruutuun, jonka peittää valtava rakennus. Astu ovesta sisään, ja olet saapunut Berkeleyn kartanoon.

Ota valkoinen kristalli käyttöön (jos se ei jo ole), ja näet sinisenä hohtavan palkin jonka avulla pääset ylös. Tapa ritari tikarilla. Tapa luuranko ja kävele portaat ylös. Selviydy limapalloista ja Gargoylesta. Vasemmalla reunalla joudut harrastamaan vähän tasohyppelyä ylös päästäksesi, ja samaan aikaan Gargoyle voi yrittää hyökätä oikealta. Tapa ritari ja kävele ylemmälle tasanteelle. Matkan puolivälissä tasanne on korotettu, ja korotetun tasanteen kaksi ensimmäistä palkkia ovat läpinäkyviä. Pyhä vesi voi auttaa tämän havainnollistamisessa. Hyppää yli läpinäkyvien palkkien ja olet selviytynyt ensimmäisestä huoneesta.

Seuraavaksi kohtaat luita heittelevän luurangon. Huomaa, että maahan heitetyt luut palavat hetken aikaa. Kävele oikealle, molemmat portaat alas, ja portaat ylös. Hyppää piikkien yli ja osta sinisiin pukeutuneelta mieheltä tammipuinen vaarna, tuo legendaarinen ase vampyyreja vastaan. Älä kuitenkaan tuhlaa sitä vielä. Kävele kaikki portaat alas ja suuntaa oikealle. Taustalla näkyy jonkinlaisia harmaita tukipylväitä, joista toisen kohdalla on jälleen kaksi näkymätöntä palkkia, joten tee loikka sen kohdalla. Jos haluat pelata varman päälle, tutki jälleen pyhän veden avulla missä näkymättömät palkit ovat. Saavut huoneeseen, jossa roikkuu hirtettyjä luurankoja. Tuhoa mystinen energiapallo juuri ostamallasi vaarnalla. Olet löytänyt ensimmäisen ruumiinosan, Draculan kylkiluun. Paluumatka sujuu helposti, kun pudottaudut läpinäkyvien lattiapalkkien läpi alas. Lyhyt kävelymatka vasemmalle ja olet takaisin ulko-ovella. Valkoisella kristallilla ei tee nyt mitään, joten ota sen sijaan käyttöön Draculan kylkiluu, joka toimii kilpenä tulipalloja vastaan. Voit lyödä ruoskalla ja torjua kilvellä samaan aikaan. Sen sijaan liikkuessa kilvestä ei ole hyötyä.

Osa 3: Valkosipulia ja laakerinlehtiä

Kerättävät esineet: pyhitetty tuli, laakerikasveja, valkosipuleita, sininen kristalli, hopeaveitsi

Kun olet jälleen ulkotiloissa, jatka matkaasi oikealle. Ensimmäinen alue on läpihuutojuttu, mutta seuraavassa kiusaavat seittejä heittelevät hämähäkit. Seittejä ei voi torjua kilvellä. Kohta saavut luolastoon, joka johtaa vuoriston läpi Aljiban kaupunkiin. Leijuviin silmiin kannattaa ottaa vähän etäisyyttä ennen niiden tuhoamista. Älä välitä portaista vaan kävele suoraan oikealle. Kun ruutu vaihtuu, lyö välittömästi jolloin edessä oleva silmä tuhoutuu, ja jatka kävelyä niin ehdit ehkä väistää lepakkoa. Kun saavut alatasanteelle, riko pyhällä vedellä pari kivenmurikkaa, ja seuraa niiden aukaisemaa tietä. Riko takaseinä vedellä, ja saat pyhitetyn tulen – tyylikäs lisäase, mutta kuluttaa yhden sydämen per käyttökerta. Seuraavaan ruutuun on kätketty vihjekirjanen, mutta et tarvitse sitä jos luet tätä läppäriä. Jatka matkaasi kahden alueen läpi suoraan oikealle välittämättä portaikosta. Saavut Aljiban kuparinvihreään kaupunkiin.

Tarvitset 100-200 sydäntä. Ensimmäisessä talossa riko jälleen lattia pyhällä vedellä, ja osta kaupustelijalta valkosipuleita (garlics). Kävele kaupungin oikealle reunalle, portaat ylös ja riko jälleen lattia vedellä. Osta laakerikasveja (laurels) ainakin kahdesti. Näillä saat hetken kuolemattomuuden kiperissä kohdissa. Kävele ylimmälle tasanteelle ja vasemmalle, jossa harmaapukuinen mies vaihtaa valkean kristallisi siniseen. Kävele alas ja metsään kaupungista oikealle. Tee selvää violettikäsistä, ja pudota valkosipuli maahan. Kultaisiin pukeutunut mies ilmestyy hautausmaalle ja antaa Simonille hopeisen heittotikarin.

Osa 4: Sydän epätoivoa täynnä

Kerättävät esineet: tammivaarna, Draculan sydän

Palaa takaisin kaupunkiin ja vasemmalle päin metsään. Kävele aiemmin ohittamasi portaikko alas. Lyhyt luolareitti vie Simonin järven rannalle, josta ei näyttäisi olevan ylipääsyä. Ota nyt käyttöön sininen kristalli, ja kyykisty muutamaksi sekunniksi. Mystinen väylä alas – tarkemmin sanottuna Roverin saarelle – aukeaa.

Roverin kartano on hyvin samantyyppinen kuin Berkeley, joskin luonnollisesti astetta vaikeampi. Tee selvää ritarista ja parista luurangosta. Kävele suoraan eteenpäin, ja hyppää aivan vesiojan reunalta seuraavalle tasolle. Vastassa näyttäisi olevan seinä, mutta palkit ovat läpinäkyviä, joten tästä aukeaa mukava oikoreitti Simonille. Tapa luurangot ruoskaa ja tikaria hyödyntäen. Jatka suoraan eteenpäin, kunnes vastassa on violettina hehkuva palkki, joka työntää varomattoman pelaajan veteen. Ylemmällä tasanteella on ansa, joka voi pudottaa sinut piikkien seuraksi, joten valitse sen sijaan alempi väylä. Osta kauppiaalta jälleen tammivaarna, ja palaa takaisin portaikon luo. Kävele kaikki portaat ylös ja suuntaa yläoikealle. Tasohyppele palkkien reunoilta ylöspäin. Selviää, että kartano on kuin onkin järven pinnan alla. Reitti johtaa alaoikealle, jossa on tutunnäköinen teloitushuone. Tuhoa jälleen pallon muotoinen esine, ja Draculan sydän on hallussasi. Palaa samaa reittiä takaisin ulos. Monesti kannattaa jäädä portaisiin odottelemaan että viholliset ovat niin suotuisassa paikassa ettet kävele suoraan niiden päälle.

Osa 5: Tois puol jokke

Kerättävät esineet: timantti, punainen kristalli, laakerikasveja

Kävele takaisin Jovan kaupunkiin, eli suoraa tietä vasemmalle. Hengähdä kirkossa tarpeen mukaan. Ota Draculan kylkiluu (kilpi) käyttöösi, ja poistu kaupungin vasemmalle puolelle. Kohtaat uudentyyppisiä vihollisia. Kilpi suojaa liskomiesten tulipalloilta. Kissaeläimet saa ruoskattua kyykistymällä. Ota laakerinlehti käyttöösi, jotta saat ylitettyä suoalueen ilman tuskia. Saavut lauttamiehen luokse.

Mikäli haluat sangen hyödyllisen lisäaseen, timantin, noudata seuraavia ohjeita:

Ota käyttöösi Draculan sydän, jotta lautturi veisi sinut oikeaan paikkaan. Väistele mermanneja. Kun lautta lähestyy rantaa, hyppää nopeasti siitä pois, sillä lautta ei pysähdy rantaan. Ota kylkiluu takaisin käyttöön. Kävele kartanon ohitse. Luvassa on hermoja raastavaa tasohyppelyä. Seuraavalle palkille ylettyy vain, jos hyppää silloin kun liikkuva palkki on korkeimmalla kohdalla, jolloin Simon tekee tavallista pidemmän loikan. Varmuuden vuoksi kannattaa hypätä vielä mahdollisimman reunalta. Neljänneltä palkilla viidennelle taas täytyy hypätä tavallisen lyhyesti.

Kun selviät tasohyppelyosuudesta, kohtaat katalia vihollisia. Kyykisty välittömästi ja ala ruoskimaan, niin selviät muumiosta ja toisesta linnusta. Kilpi torjuu tulikukan iskuyritykset. Meduusanpäät kannattaa tappaa mahdollisimman kaukaa, sillä ne saavat yliotteen päästessään Simonin kohdalle. Vuorenrinteellä saat kultapukuiselta henkilöltä timantin. Palaa takaisin lauttamiehen luokse. Matkan varrella olevassa Brahmin kartanossa voi periaatteessa vierailla jo nyt, mutta siellä odottavaa Viikatemiestä vastaan on hyvä hakea vähän voimakkaampi asearsenaali. Anna lautturin kuljettaa Simon takaisin vastarannalle.

Mikäli et halua timanttia, jatka suoraan tästä:

Tarkista että Draculan sydän on poissa käytössä, ja puhu lauttamiehelle. Hän lupaa viedä Simonin ”hyvään paikkaan”. Kyseessä on Aldoran, Aldran tai Doran kaupunki riippuen tietolähteestä. Kävele ensimmäiset portaat ylös. Jos et omista enää yhtään laakerikasvia, astu ovesta sisään ja käy ostamassa muutama. Ovesta vasemmalla noteeraat jälleen harmaapukuisen jalokivikauppiaan, joka vaihtaa sinisen kristallisi punaiseen. Voit puhua jälleen kaupunkilaisille, jotka mm. kehuvat ulkonäköäsi. Ylimmällä tasanteella on kirkko, ja siitä vasemmalle huoneisto jossa myydään valkosipulia. Osta jälleen pari kappaletta mikäli varannot näyttävät nollaa.

Osa 6: Viikatemiehelle töitä

Kerättävät esineet: Morning Star -ruoska, silkkisäkki, laakerikasveja, tammivaarna, Draculan silmä

Poistu kaupungista vasemmalle Sadamin metsiin. Tee selvää vihollisista hyödyntäen jälleen kilpeä tulipalloja vastaan. Seuraavassa ruudussa jatka matkaasi vasemmalle portaista välittämättä. Saavut Ondolin kaupunkiin, josta saat uuden ruoskan 200 sydämellä. Kävele portaat ylös. Ensimmäisestä ovesta pääsee jälleen laakerikauppiaan luokse – tällä kertaa joutuu rikkomaan kahden huoneen takaseinän. Tarvitset laakereita osassa 7. Kävele seuraavat portaat ylös ja vasemmalle, jossa näkyy avoin ovi. Täällä ”pimeydessä” asuu mies, joka kauppaa sinulle legendaarista Morning Star -ruoskaa – osta se.

Vaihda pari sanaa kaupunkilaisten kanssa ja poistu kaupungista tulosuuntaan eli oikealle. Toisessa ruudussa kävele aiemmin ohittamasi portaat alas. Ota pyhä vesi käyttöön, jotta noteeraat läpinäkyvän palkkiansan etkä putoa tappavaan suomaahan. Saavut hautausmaalle. Päihitä viholliset. Vastassa on jälleen vuorenrinne. Heitä valkosipuli maahan, ja vihreäpukuinen mies ilmestyy kehiin. Saat häneltä ”lisää elinvoimaa” silkkisäkin muodossa, toisin sanoen voit kantaa enemmän laakereita mukanasi. Palaa takaisin, ylitä suo laakerinlehteä hyödyntäen ja siirry portaista oikealle kohti Aldoraa. Hengähdä kirkossa ja täydennä laakeri- ja valkosipulivarastoja tarpeen mukaan.

Mene takaisin oikealle lauttamiehen luokse. Ota vastarannalla käyttöön Draculan sydän, ja anna lautturin viedä Simon jälleen Brahmin kartanolle (mikäli et vielä vieraillut siellä).

Brahmin kartano on helppo nakki, mikäli läpäiset sen vasta tässä vaiheessa. Hyppää piikkien yli mahdollisimman reunalta, kävele kaikki portaat ylös, ja jatka vasemmalle. Jälleen portaat ylös, oikealle, portaat ylös ja Gargoylen kohdalta oikealle seuraavaan huoneeseen. Kohtaat kaksi Gargoylea, jotka saa nitistettyä helpoiten pyhällä tulella. Tee sama temppu portaiden alapuolella odottavalle ritarille. Osta seuraavasta huoneesta tammivaarna, ja heitä jälleen tulta kohti näkyvää ritaria. Älä pudottaudu suoraan alas seuraavan ritarin kimppuun, vaan koeta päätyä lievästi oikealle jolloin et menetä energiaa. Alempana väijyvistä limoista selviää, kun odottaa niiden hyppäävän kattoon jolloin yletyt osumaan niihin portaista. Kevyen lepakkohuoneen jälkeen on vastassa itse Viikatemies aka Kuolema, joka vaatii kuutisentoista ruoskaniskua. Jos energiat ovat vähissä, ota laakerikasvi käyttöön. Palkkioksi saat kultaisen heittoveitsen. Seuraavasta huoneesta saat vaarnaa hyödyntämällä Draculan silmän. Silmä auttaa lähinnä niitä jotka eivät lue tällaisia oppaita, sillä sitä käyttäessä kivenmurikoiden alle piilotetut vihjekirjaset ovat näkyvissä.

Kuolo ei voi kuolla, joten Viikatemies heiluu edellisessä huoneessa paluumatkallakin. Voit yksinkertaisesti juosta sen ohi. Poistu kartanosta ja palaa takaisin lauttamiehen luokse.

Osa 7: Aamutähti ver. 2.0

Kerättävät esineet: tuliruoska, tammivaarna, Draculan kynsi

Tarkista että Draculan sydän on pois käytöstä, ja anna lautturin viedä sinut jälleen Aldoran violetinsävyiseen kaupunkiin. Jatka matkaa vasemmalle ja ohita Ondolin kaupunki. Vuorossa on muumioiden lahtaamista ja kevyt tasohyppelyosuus. Hypi jälleen palkkien ollessa korkeimmillaan. Kun saavut vuoren rinteelle, kyykisty viimeisellä palkilla, ja muutaman sekunnin kuluttua ruutuun ilmestyy pyörre, joka nappaa Simonin mukaansa. Tuurihaukka Simon päätyy juuri sinne minne pitikin, eli Bodleyn kartanon maille.

Älä astu vielä sisälle kartanoon, vaan kävele vasemmalle kunnes saavut järven rannalle. Ota punainen kristalli käyttöön ja kyykisty hetkeksi, niin tie alas aukeaa. Älä kävele portaita alas, vaan pudottaudu vasemmalle. Saavut jonkinlaisen linnoituksen luo. Jatka suoraan vasemmalle ja hypi palkilta toiselle kunnes näet huoneen ja violettipukuisen miehen. Riko seinä pyhällä vedellä. Puhu miehelle, ja hän päivittää Morning Starisi pelin tehokkaimpaan ruoskaan eli tuliruoskaan. Palaa nyt Bodleyn kartanoon.

Kun olet päässyt kartanoon, tuhoa vihollisia ja etene ensimmäiset, toiset ja kolmannet rappuset ylös. Ota nyt pyhä vesi käyttöön, ja tarkista läpinäkyvän ansan sijainti. Kävele neljännet portaat ylös ja jatka oikealle. Siirry ylemmälle tasanteelle, ja hyppää seinän läpi toiseen huoneeseen. Tapa kaksi luurankoa. Älä pudottaudu suoraan alas, vaan hyppää vasenta seinää myötäillen, jotta et putoa alhaalla väijyvien luurankojen päälle. Lyö välittömästi oikealta lähestyvät vihulaiset. Kävele oikealle ja murskaa seinä pyhällä vedellä. Jatka oikealle ja portaista alas (ylhäältä löydät vain vihjekirjasen, jonka mukaan ”kirous on tappanut laakeripuun”) . Kävele vasemmanpuoleisen seinän läpi, ja kohtaat vaarnakauppiaan. Osta puunpala, ja pudottaudu alas vasemmalla sijaitsevien feikkipalkkien läpi. Kävele portaat alas ja oikealle, jossa on teloitushuone ja Draculan kynnen sijoituspaikka. Kynnestä ei paljon hyötyä ole: sen ansiosta voit tuhota joitain kivenmurikoita ruoskalla pyhän veden sijaan. Nappaa kynsi mukaasi ja poistu kartanosta lyhennettyä reittiä pitkin.

Päästyäsi ulkotiloihin mene jälleen vasemmalla sijaitsevalle järvenrannalle, ota punainen kristalli käyttöön, kyykisty ja siirry linnoitusalueelle. Tapa luuranko ja hypi ylävasemmalle palkkeja pitkin. Riko seinämä pyhällä vedellä. Etene varovasti, sillä lentävät pääkallot ovat pirullisia vastuksia meduusanpäiden tyyliin. Ylhäältä ei löydy oikeastaan muuta kuin vihollisia, joten jatka alas ja vasemmalle. Saavut metsäalueelle jossa pääset taistelemaan palavia luurankoja vastaan. Yllättäen kilpi ei suojaa näiden ampumilta tulipalloilta. Seuraavaksi edessä on kuolettava suo, joka on sen verran pitkä että tarvitset pari laakerinlehteä ylittääksesi sen. Saavut Laruban kartanolle.

Osa 8: Kohti Castlevaniaa

Kerättävät esineet: tammivaarna, taikaristi, Draculan sormus, laakerikasveja

Laruba on viimeinen pelin kartanoista. Viholliset vaativat nyt kaksi osumaa. Kävele ensimmäisenä näkyviin tulevat portaat ylös vasemmalle. Jatka edelleen ylös ja sitten oikealle. Älä välitä alas johtavista portaista vaan siirry seuraavaan huoneeseen. Valitse ylempi reitti, ja osta kauppiaalta vaarna. Jatka samaa reittiä oikealle ja alas. Kun edessä on korkeampi pudotus, hyppää oikeaa seinää myötäillen jotta laskeudut maahan turvallisesti. Alempana yritä hypätä kuvassa näkyvän seinämän oikealle puolelle. Jatka alaoikealle seuraavaan huoneeseen. Kohtaat hirviön nimeltä Itkevä naamio, jonka päihittää helposti. Ota kilpi käyttöön ja pysy paikoillasi, niin torjut tulipallot. Iske ruoskalla kun Naamio kiertää ympyrää. Saat taikaristin, joka avaa myöhemmin tien Castlevaniaan. Seuraavassa huoneessa on Draculan viimeinen ”ruumiinosa”, sormus, jolla ei ole mitään konkreettista erityiskykyä. Ohita jälleen Naamio, ja siirry nyt vasemmalle. Piikit ja hämähäkit takaavat tukalan tilanteen siirtyessä lauttojen avulla kaapumiehen luo, jolta saat ilmaiseksi laakereita. Ota yksi laakeri käyttöön ja kävele piikkien yli. Poistu kartanosta vähin äänin.

Poistu kartanolta samaan suuntaan mistä tulitkin eli oikealle (vasemmalla on Aljiban kaupunki), ja hyödynnä juuri saamiasi laakereita suon kivuttomaan ylitykseen. Patikoi aina Bodleyn kartanolle asti, ja jatka oikealle. Lentävistä otuksista selviää helposti, kun odottaa niiden laskeutumista Simonin eteen jolloin on aikaa iskeä. Kohta saavut Fetran kaupunkiin. Puhu ihmisille, käy kirkossa ja osta laakereita.

Osa 9: Draculan kosto

Jatka menosuuntaan. Edessä on entistä aggressiivisempia vihollisia, ja ympäristö näyttää selvästi kuolleelta. Käytä laakerinlehti ylittäessäsi lyhyen suoalueen. Seuraavalla alueella on kaksi reittivaihtoehtoa, joista ylempi johtaa umpikujaan ja portaikko kohti Castlevanian raunioitunutta linnaa. Valitse siis portaikko, ja päädyt ensin Ghulashin harmaasävyiseen kaupunkiin. Paikassa on yksi asukas, joka ilmeisesti pitää kodistaan. Jatka eteenpäin kohti Vradin eli Vladin hautausmaata, jota terrorisoivista linnuista saa tehtyä selvää jälkeä, kun hyppää ja lyö ruoskalla juuri kun lintu on syöksähtänyt pään yläpuolelle.

Seuraavaksi edessä on pitkä silta, eikä vihollisia näy enää mailla halmeilla. Murskaa palkit pyhällä vedellä. Silta johtaa Castlevaniaan. Within These Castle Walls alkaa soida taustalla. Linnan raunioissa ei näy vihollisia, joten etene rauhassa. Joudut jälleen rikkomaan muutamia kivenmurikoita pyhällä vedellä päästäksesi eteenpäin. Alhaalla odottaa uurna, jossa Simonin on määrä polttaa Draculan kirotut ruumiinosat. Kesken operaation Dracula saa kerättyä voimansa takaisin, ja ilmestyy paikalle aavemaisessa hahmossa. Käytä laakereita, valkosipulia ja tuliruoskaa taistelussa pimeyden prinssiä vastaan. Oikealla varustuksella Kreivi kukistuu käden käänteessä.

Nauti lyhyistä loppukuvista. Loppuja on kolme erilaista, ja riippuu ajan ja continue-jatkomahdollisuuksien käytöstä minkä niistä saat. Pelisarjan tarinajatkumon kannalta todenmukaisimpana voisi pitää loppua, jonka saa kun on viettänyt pelissä sen omalla aikalaskurilla noin 10 tuntia (tai päivää), ja käyttänyt enintään muutaman continuen.

Draculan kirouksen vaikutus kutistuu olemattomiin vuosikymmeniksi. Uupunut Simon menehtyy kuitenkin pian taisteluissa saamiinsa vammoihin. Mutta Belmont-klaanin perintö elää: viidenkymmenen vuoden päästä Simonin jälkeläinen Juste ratkaisee lopullisesti kirottujen ruumiinosien arvoituksen.


×

Hae sivustolta