Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (3,79 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • Simonin seikkailut vuosimallia 1988 jaksaa kiinnostaa, ja Castlevania-fanit ovatkin tasaiseti jakautuneet kahtia ”Kumpi on parempi Simon kahdesta NES-seikkailusta”-väittelyissä: originaali Castlevania vai tämän suora jatkis Simon’s Quest… (lue lisää)

Simon’s Quest

 • Alusta: NES, PC (Konami Collector’s Series), Wii
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 27.4.1990 (EU) 1.12.1988 (NA) 28.8.1987 (JP)
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

Vuonna 1691 Simon Belmont tuhosi vampyyrikuninkaan, saatananpojan Kreivi Draculan ja tämän voimien inkarnaation, paholaislinna Castlevanian. Koko vapaa maailma ylisti ehkä aikamme kuuluisinta vampyyrintappajaa, mutta vuonna 1698 Simon Belmontin sielua nakersi edelleen tämän legendaarisen kaksintaistelun jättämät arvet. Simon ei kyennyt ymmärtämään mikä häntä vainosi, kunnes eräänä yönä kaunis impi ilmestyi Simonin uniin. Neito kertoi Simonia raastavan tämän legendaarisen taistelun aiheuttamien haavojen kirous, joista sankarimme ei voisi parantua kuin yhdellä tavalla: etsimällä ja polttamalla helvetin liekeissä Kreivi Draculan jäljelle jääneet ruumiinosat Castlevanian raunioiden ytimessä eli itsensä Draculan valtaistuinsalissa, jolloin Pimeyden Prinssin ote Simonista ja ihmisten maailmasta katoaisi ikuisesti. Kun Simon yritti lähestyä tätä enkelinomaista näkyä, neito alkoi kadota mutta sanoi viimeiset sanansa: ”Älä pelkää, rohkea vampyyrintappaja, sillä jos sinulla on rohkeutta riskeerata elämäsi jälleen kerran, niin löydät kyllä pyhän voiman jolla voit kertakaikkisesti tuhota pahuuden tästä maasta!” Simon Belmont ei tuntenut pelkoa, ja tarttuen ruoskaansa hän päätti jälleen kerran tuhota Kreivin, mutta tällä kertaa lopullisesti…

Paavo


4 kommenttia

 1. Castlemaniac sanoo:
  Paras NES Castlevania. Epälineaarinen rakenne, ympäristöön liittyvät puzzlet ja yön ja päivän vaihtelu nosti tämän suosikikseni aikakaudeltaan.
 2. Nygma sanoo:
  Peli oli aika hirveä koska joko täytyi lukea nintendo POWER lehti tai etsiä tieto netistä mutta muuten pelin läpäiseminen on tuskaa koska yhdessäkin vaiheessa pitää mennä pitkälle vuoren juurelle kyykkimään jolloin tulee tornado joka vie sinut eteenpäin. En suosittele.
 3. Tomppa84 sanoo:
  Japanilaisen manuaalin mukaan impi ilmestyi hautausmaalla, ei unessa.
 4. Brute the Paladin sanoo:
  Pelatessani tätä ensimmäistä kertaa, opin vihaamaan tätä peliä sen vaikeuden takia, sekä ”What a horrible night to have a curse.” -ilmoituksen takia, joka ilmestyy aivan liian usein. Pelin vedettyäni läpi totesin, että pelihän oli aivan mahtava ja päätin vetää sen toisenkin kerran läpi. Suosittelen lämpimästi kaikille.

Kirjoita kommentti

© 2003-2019 Linnavaanijat | Info | Mobiilisivut
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS