Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (4,07 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • En itse asiassa ymmärrä miksi tätä tekelettä solvataan. Grafiikat ovat samaa tasoa kuin Rondo of Bloodissa, eli ei tässä nyt niin kovin huonoissa grafiikkamaailmoissa liikuta. Grafiikasta puuttuu valitettavasti mode7 tehosteet, joita olisi kyllä saanut olla. En loppujen lopuksi edes ymmärrä miksi Konami vaihtoi kenttäsuunnittelun täysin. Rondossa oli upeat kentät. Konami olisi voinut vaikka vain ottaa tilan puutteesa pois puhumiskohtaukset ynnä muut välinäytökset, ja jättänyt kentät etiselleen. Ehkäpä he halusivat todistaa että he osaavat keksiä myös uutta… (lue lisää)

Vampire’s Kiss

 • Alusta: Super Nintendo
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 22.2.1996 (EU) 21.7.1995 (JP), Syyskuu 1995 (NA, Dracula X)
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

tarina.jpg

”Tapahtumapaikka on keskiaikainen Transilvania. On kulunut monta sataa vuotta siitä kun legendaarinen sankari Simon Belmont löi pahan Kreivi Draculan ja sulki tämän pois kuolevaisten keskuudesta ajaksi, jonka kuului olla ikuisuus. Ihmiset ovat jo kauan sitten unohtaneet vaeltavien epäkuolleiden kauhut, antaen muutamalle heikkomieliselle mahdollisuuden palauttaa Pimeyden prinssin entisiin voimiinsa – päivisin hän nukkuu arkussaan, mutta öisin hän jälleen etsii onnettomia uhreja saaliikseen.

Dracula suunnitelee kostavansa vanhalle viholliselleen tämän jälkeläisen kautta, vangitsemalla Anneten, Simonin pojanpojan Richterin tyttöystävän, ja tämän siskon Marian synkkään linnaansa.

Ymmärtäessään tilanteen, Richter ottaa esi-isiensä siunatun ruoskan, joka on kautta aikojen kulkenut suvussa isältä pojalle, ja suuntaa Draculan linnaan pelastaakseen Anneten ja Marian, sekä tuhotakseen pahan Kreivin lopullisesti.”

Ernie


4 kommenttia

 1. RL sanoo:
  Sapettaa miten tätä peliä mustamaalataan sillä vain että verrattuna Super Castlevania neloseen sen kontrollit ovat huonommat ja kenttäsuunnittelu kehnoa. Omasta mielestäni peli on aivan mainio jatko-osa NES-trilogiaan omatessaan samanlaisen ohjaustyylin jne. Ainoa asia mikä harmittaa on HINTA.

  -RL
 2. TK sanoo:
  Mielestäni pelin vertaaminen Rondoon on lähinnä jälkiviisasta kuin mielekästä, sillä Suomessahan ei Rondoa saati edes koko Turbografx-konsolia ollut tuolloin julkaistu. Grafiikat on samaa luokkaa, mutta musat on tietysti Rondossa kirkkaamman kuuloisia

  (tosin sillä ei ole mitään tekemistä tallennusvälineen kanssa, SNES-kasetilla vain sattuu olemaan vähemmän muistia kuin CD:llä. Vai väittääkö joku, etteikö N64-konsolilla olisi CD-laatuiset musat?)

  Itse asiassa pidän jostain asioista Dracula X:ssä enemmän, esimerkiksi piiskan erittäin miehekäs sivallusääni tässä pelissä on paras kaikista Castlevanioista.

  Kentistä sen verran, että tämähän on jonkin sortin jatko-osan asemassa ainakin Japanissa (siellä pelin nimi on Dracula XX), joten ei ihme että kentät on muutettu niitä pelaajia varten, jotka olivat pelanneet alkuperäisen Rondon jo puhki. Harmi vain, että kentät tuppaavat olemaan erittäin tylsiä verrattuna Rondon vastaaviin.
  • TK sanoo:
   Tosiaan, unohtui mainita: mielestäni Konami olisi voinut tehdä fiksummin ja valita pelin käyttöön esim. 24-megatavun kasetin 16-megasen sijasta; tällä tavoin kenties Mariakin olisi saatu mahdutettua peliin. No, ollutta ja mennyttä.
 3. JanneT sanoo:
  Omasta mielestäni musiikki ei ole huonoa, tosin on myönnettävä että Rondoa en ole pelannut. Kontrollit tökkii kyllä esim. Super Castlevaniaan verrattuna aika pahasti. Ja tosiaan, Mode 7 -efektejä olisi saanut olla, esim. Rondon risti-item crush olisi kyllä saatu tähänkin versioon helposti. Lieneekö deadlinet painaneet ohjelmoijilla päälle?

  Ihan hyvä peli silti, hyvä lisä SNES-pelien kokoelmaan

Kirjoita kommentti

© 2003-2019 Linnavaanijat | Info | Mobiilisivut
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS