Vampire’s Kiss - Arvostelu

En itse asiassa ymmärrä miksi tätä tekelettä solvataan. Grafiikat ovat samaa tasoa kuin Rondo of Bloodissa, eli ei tässä nyt niin kovin huonoissa grafiikkamaailmoissa liikuta. Grafiikasta puuttuu valitettavasti mode7 tehosteet, joita olisi kyllä saanut olla. En loppujen lopuksi edes ymmärrä miksi Konami vaihtoi kenttäsuunnittelun täysin. Rondossa oli upeat kentät. Konami olisi voinut vaikka vain ottaa tilan puutteesa pois puhumiskohtaukset ynnä muut välinäytökset, ja jättänyt kentät etiselleen. Ehkäpä he halusivat todistaa että he osaavat keksiä myös uutta.

Haaste on helpompi verrattuna Rondoon, mutta kyllä tämä silti työnsä tekee. Pelin tasot vaikenevat loppua kohden tasaisesti eivätkä niin kuin joissain peleissä joissa kentät muuttuvat yhtäkkiä uskomattoman vaikeiksi. Salasana on helpottava välina, mutta peli olisi ollut vielä helpompi, jos pelissä olisi ollut paristotallennusmahdollisuus.

Musiikkia voi pelissä solvata. Se on uskomattoman heikkolaatuista verrattuna Rondon musiikkilaatuun. Huomioon on otettava, että Rondo oli CD-pohjainen ja tämä on kasettipohjainen peli. Siinä siis pääsyy musiikin heikkolaatuisuuteen. Jotkin hienot kappaleet on jopa poistettu (Opus 13 ja Cross a Fear).

Pelattavuus on melko lähellä Rondon pelattavuutta. Richter käyttäytyy suurin piirtein samalla tavalla kuin Rondossakin lukuunottamatta muutamaa pientä jippoa. Marialla tässä pelissä ei voi pelata, mikä on suuri miinus Konamille. Myös yhden vara-aseen item-crush on muutettu. Bumerangin item-crush oli Rondossa iso risti joka syöksyy ylös maasta. Vampire’s Kississä sitä ei ole, vaan bumerangint pyörivät ympäri ruutua item-crushin aikana.

Tämä ei ole mikään suuri ihme, mutta silti täysin toimiva peli. Rondo on kuitenkin joka suhteessa parempi, eli osta se jos Richterillä haluat pelata.


×

Hae sivustolta